ROmedic Cabinete medicale Iasi Cabinete Medicină alternativă și naturistă Medicină alternativă și naturistă Iasi

Consultatii medicina muncii : fisa solicitare , obiective

Consultatii medicina muncii : fisa solicitare , obiective

Mentinerea starii de sanatate se realizeaza prin: monitorizarea (evaluare prin supraveghere) mediului de munca si prin monitorizarea starii de sanatate a angajatilor dintr-o unitate cu angajati
Monitorizarea mediului de munca consta in masurarea periodica si permanenta a tuturor factorilor din mediul de munca, care pot avea o influenta daunatoare asupra starii de sanatate a salariatului
Obiectivul umarit este luarea masurilor necesare pentru reducerea valorilor factorilor de risc in cadrul limitelor admise, sau eliminarea lor in intregime.
Datele obtinute din diversele masuratori sunt utilizate de medicul de medicina muncii in scopul mentinerii si promovarii starii de sanatate a angajatilor.
Monitorizarea starii de sanatate - cuprinde examenul medical la angajare si examenele medicale periodice.
Examenul medical la angajare - are ca obiectiv plasarea in munca a fiecarui angajat, tinandu-se cont de posibilitatile sale fiziologice si mentale. Acest examen trebuie sa identifice persoanele vulnerabile la anumite expuneri profesionale. Examenul medical la angajare ne ofera in acelasi timp unele date care pot fi ulterior folosite drept criterii de referinta in examenele medicale periodice.
Examenele medicale periodice - se fac tuturor angajatilor, indiferent de forma de angajare (perioada de contract, timp de lucru, etc), anual, obligatoriu, indiferent daca sunt expusi sau nu la noxe.
Obiectivul urmarit este de a descoperi perturbarea starii de sanatate in faza sa incipienta la persoanele care prezinta susceptibilitate crescuta la anumite expuneri, precum si de a depista bolile profesionale in faza lor incipienta, modul cum influenteaza munca bolile obisnuite ale salariatului, riscul unor boli in colectivitati speciale, prevenirea unor accidente de munca. Concomitent se urmareste si ameliorarea conditiilor de munca.
Supravegherea starii de sanatate prin monitorizarea mediului de munca si a starii de sanatate sunt reglementate de Legea Nr. 100 / 1998 si Legea nr. 319 / 2006, HG 355/ 2007
Conform legislatiei in vigoare, toti agentii economici au obligatia de a asigura salariatilor asistenta medicala la locul de munca prin medici specialisti de medicina muncii .
Medicul specialist de medicina muncii, în baza fisei de solicitare a examenului
medical la angajare, fisei de identificare a factorilor de risc profesional, dosarului medical şi a examenelor medicale efectuate, completează fişa de aptitudine cu concluzia examenului medical la angajare: apt, apt condiţionat, inapt temporar sau inapt pentru locul de munca respectiv.
Fişa de aptitudine care finalizează examenul medical la angajarea în munca se
completează numai de către medicul de medicina muncii, în doua exemplare, unul pentru angajator şi celălalt pentru lucrator.
Persoana examinata poate contesta rezultatul dat de către medicul specialist de medicina muncii privind aptitudinea în munca. Contestaţia se adresează autorităţii de sănătate publica judeţene sau a municipiului Bucureşti, în termen de 7 zile lucrătoare de la data primirii fisei de aptitudine în munca.
Orice lucrator are dreptul sa consulte medicul specialist de medicina muncii, pentru orice simptome pe care le atribuie condiţiilor de munca şi activităţii desfăşurate.

 
Programare