Lipide recent descoperite pot ajuta la dezvoltarea unor terapii împotriva bolilor neurodegenerative
©
Autor: Teodorescu Mihai
![Lipide recent descoperite pot ajuta la dezvoltarea unor terapii împotriva bolilor neurodegenerative](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=43106.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Îmbătrânirea, un proces natural asociat progresiv cu diferite boli cronice, este însoțită de modificări metabolice, inflamație, stres oxidativ și multe altele. Potrivit descoperirilor realizate de cercetătorii de la Institutului Salk, împreună cu omologii de la Universitatea din California, un alt factor implicat în procesul de îmbătrânire este și clasa de lipide SGDG, care își reduc concentrația în creier odată cu îmbătrânirea.
În studiul actual, cercetătorii au realizat o serie de descoperiri care implică SGDG și care pot modifica semnificativ modul în care este înțeleasă îmbătrânirea. Potrivit descoperirilor, nivelurile de lipide diferă semnificativ în creierul șoarecilor de laborator, în funcție de vârstă acestora, SGDG-urile pot fi reglementate prin procese despre care se știe că reglează îmbătrânirea și toți membrii familiei SGDG se modifică semnificativ odată cu vârsta. Cercetătorii își propun ca, în studiile viitoare, să examineze modul în care lipidele sunt reglementate odată cu îmbătrânirea și ce proteine sunt responsabile pentru producerea și descompunerea lor.
Lipidele sau grăsimile reprezintă cea mai importantă sursă de energie din organism, fiind necesare bunei funcționari a organismului. În plus, lipidele joacă un rol esențial în dezvoltarea și funcționarea normală a creierului. Deși este bine-cunoscut faptul că o activitate prost reglată a lipidelor poate afecta creierul, până în prezent mecanismele care determină un astfel de efect nu au fost cunoscute sau au fost trecute cu vederea, cercetătorii concentrându-se aproape exclusiv pe activitatea genelor și proteinelor.
sursa: Science Daily
Data actualizare: 07-11-2022 | creare: 07-11-2022 | Vizite: 301
Bibliografie
Scientists discover anti-inflammatory molecules that decline in the aging brain, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/10/221031134007.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Ajustarea sexului în normele de memorie verbală poate îmbunătății diagnosticul deficienței cognitive
- Diferențele individuale în capacitatea de memorare, explicate de un nou studiu
- Bacterii modificate genetic, folosite pentru a reduce dezechilibrele bacteriilor intestinale și pentru a reduce riscul de boli psihice
- De ce unele persoane nu reacționează emoțional la niciun tip de muzică?
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni