Legătura dintre apropierea de spații verzi și simptomele psihice la copii

Legătura dintre apropierea de spații verzi și simptomele psihice la copii

©

Autor:

Legătura dintre apropierea de spații verzi și simptomele psihice la copii
Cercetătorii au examinat legăturile dintre spaÈ›iile verzi rezidenÈ›iale È™i externalizarea (ex. agresiune) È™i internalizarea (ex. depresie, anxietate) simptomelor psihice. Studiul lor a utilizat date din cohorta Environmental Influences on Child Health Outcomes (ECHO), implicând copii născuÈ›i între 2007 È™i 2013, evaluându-i la vârstele de 2-5 ani È™i 6-11 ani. Cercetarea a exclus copiii cu întârzieri în dezvoltare sau tulburări din spectrul autismului.
Autorii au geocodificat adresele rezidenÈ›iale ale copiilor È™i au legat aceste date de diferenÈ›a normalizată a indicelui de vegetaÈ›ie (NDVI) pentru a estima spaÈ›iul verde înconjurător, calculând valori medii NDVI în jurul adreselor de domiciliu. Simptomele internalizante È™i externalizante au fost evaluate folosind lista de verificare a comportamentului copilului (CBCL).

Analizele au arătat o corelaÈ›ie negativă între spaÈ›iul verde È™i simptomele externalizante È™i internalizante în copilăria timpurie. O creÈ™tere de 0,1 unitate în NDVI la 270 de metri a fost asociată cu scăderea scorurilor T pentru simptomele externalizante È™i internalizante, ajustată pentru sexul copilului, statutul de naÈ™tere prematură, educaÈ›ia părinÈ›ilor È™i vârsta la naÈ™tere.

AsociaÈ›ia a rămas valabilă pentru simptomele internalizante când a fost ajustată pentru vulnerabilitatea socioeconomică a cartierului, dar a fost atenuată pentru simptomele externalizante. În analizele copilăriei mijlocii, nu s-au observat asocieri între spaÈ›iul verde È™i simptomele internalizante sau externalizante. De asemenea, nu s-au găsit dovezi ale modificării măsurii efectului în funcÈ›ie de sexul copilului sau de vulnerabilitatea socioeconomică a cartierului.

Concluziile studiului indică faptul că proporÈ›iile mai ridicate de spaÈ›ii verzi sunt asociate cu mai puÈ›ine simptome internalizante în copilăria timpurie, ajustate pentru prematuritate, sexul copilului, educaÈ›ia părinÈ›ilor È™i vârsta la naÈ™tere, precum È™i pentru vulnerabilitatea socioeconomică a cartierului. RelaÈ›ia dintre spaÈ›iul verde È™i simptomele externalizante a fost observată doar în copilăria timpurie È™i a fost atenuată după ajustarea pentru vulnerabilitatea socioeconomică a cartierului. Aceste rezultate sugerează că iniÈ›iativele de îmbunătățire a accesului la spaÈ›ii verzi ar putea reduce riscurile simptomelor de depresie È™i anxietate la copii.

sursa: News Medical

Data actualizare: 12-04-2024 | creare: 12-04-2024 | Vizite: 396
Bibliografie
Does living near green space help soothe early childhood anxiety and depression?, link: https://www.news-medical.net/news/20240412/Does-living-near-green-space-help-soothe-early-childhood-anxiety-and-depression.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum