Laptele este o sursă cheie de nutrienți, însă prezintă dezavantaje ecologice

Robin R. White, autor principal al studiului, este de părere că cercetările anterioare nu s-au axat suficient pe aportul de vitamine È™i minerale pe care consumul de lapte îl oferă, analizând în schimb particularitățile proteice È™i energetice ale acestuia. Prin urmare, White afirmă că balanÈ›a dintre beneficiile pe care laptele le oferă organismului uman È™i potenÈ›iala amprentă negativă a industriei lactatelor asupra mediului înconjurător ar trebui analizată într-un mod mai complex È™i mai cuprinzător.
Rezultatele analizei au arătat că laptele este esenÈ›ial pentru alimentaÈ›ia umană È™i unic, din punct de vedere al nivelurilor de vitamine È™i minerale ce se pot obÈ›ine în urma consumului său. Claire B. Gleason, co-autor al studiului, explică faptul că printre cele mai importante elemente pe care laptele le conÈ›ine se numără proteine, riboflavină, vitamina B12 È™i fosfor, iar dezavantajele asociate amprentei asupra mediului înconjurător prin efectul de seră la care contribuie industria de prelucrare a acestuia nu sunt suficient de marcate astfel încât să compenseze aceste beneficii.
White adaugă faptul că laptele este principala sursă de calciu pentru oameni, mai exact din total disponibilului de calciu, laptele fiind responsabil de 35% din aportul acestui mineral. Acest aspect este cu atât mai important că cât calciul este cel mai frecvent omis element din alimentaÈ›ia umană, fenomen întâlnit indiferent de nivelul de trai, iar considerarea necesității consumului de lapte drept fiind opÈ›ională È™i dăunătoare pentru mediu afectează în principal organismul uman, deoarece mineralul este esenÈ›ial pentru buna funcÈ›ionare a organismului.
Autorii sunt de părere că astfel de abordări, precum cea de optimizare a amprentei asupra mediului înconjurător a industriilor de prelucrare a alimentelor esenÈ›iale omului, nu oferă o oportunitate reală de a analiza dinamica dintre beneficiile unui aliment È™i impactul ecologic al acestuia în deplinătate, deservind astfel organismului uman È™i limitând disponibilitatea unor nutrienÈ›i esenÈ›iali acestuia.
Data actualizare: 28-06-2023 | creare: 28-06-2023 | Vizite: 340
©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Cum influențează alimentele bogate în zaharuri și grăsimi saturate comportamentul alimentar?
- Obiceiurile sănătoase legate de alimentație în copilărie ar putea reduce riscul de obezitate și boli cardiace la vârsta adultă
- Lactatele cresc eficiența probioticelor adăugate
- Consumul de broccoli scade riscul de insuficiență renală
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.intră pe forum