Consumul de broccoli scade riscul de insuficiență renală

©

Autor:

Consumul de broccoli scade riscul de insuficiență renală
Noi cercetări indică că beneficiile unui compus alimentar asupra sănătății rinichilor pot depinde de genetica unei persoane. Descoperirile, care apar în revista științifică JASN, pot fi utile pentru prevenirea sau tratarea bolilor renale.
Este vorba despre enzima Glutationul S-transferaza mu-1 (GSTM1) care ajută la eliminarea toxinelor din organism și combate stresul oxidativ.

În ultimul lor studiu, anchetatorii au descoperit că ștergerea genei crește leziunea renală la șoarecii cu hipertensiune arterială și boli renale. Suplimentele cu pulbere de broccoli au diminuat în mod semnificativ leziunile renale la șoarecii care au suferit modificări genetice, dar nu și în cazul șoarecilor cu boli de rinichi.

„Speculăm că enzima GSTM1 poate fi implicată în descompunerea compușilor care promovează antioxidanții și, prin urmare, deficiența acestei enzime poate crește biodisponibilitatea compușilor protectori relevanți în boala renală”, a declarat dr. Thu H. Le, autorul studiului.

Cercetătorii au descoperit că un consum ridicat de broccoli și alte legume crucifere a fost legat de un risc mai mic de insuficiență renală, în primul rând la participanții la varianta nul GSTM1.

Mulți indivizi poartă o variantă a genei GSTM1 care împiedică exprimarea genei (numită variantă nulă) și, prin urmare, nu au producție de enzimă.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 20-11-2019 | creare: 20-11-2019 | Vizite: 1645
Bibliografie
Genetics may determine who benefits from broccoli's effects on kidney health. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/11/191114180027.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Un hormon gastrointestinal arată rezultate promițătoare în tratamentul insuficienței cardiace și renale
  • Germenii de broccoli, cât și broccoli întreg, pot reduce inflamația la pacienții cu boli inflamatorii intestinale
  • Broccoli poate fi considerat un „super-aliment”, sugerează un studiu
  •