Interfața computer-creier (BCI) implantată nu generează efecte adverse semnificative
Un studiu recent publicat în revista Neurology arată că interfaÈ›a computer-creier (BCI) implantată poate fi sigură pentru utilizarea pe termen lung.
Studiul, denumit BrainGate, a fost efectuat de un consorțiu de investigatori de la mai multe instituții, inclusiv Massachusetts General Hospital (MGH), care lucrează pentru a dezvolta BCI pentru persoanele afectate de paralizia cauzată de boală sau leziune neurologică.
Studiul a examinat datele de la 14 adulÈ›i cu tetrapareză(slăbiciune în toate patru membrele) din leziuni ale măduvei spinării, accident vascular cerebral sau ALS, care au fost înscriÈ™i în studiul BrainGate între 2004 È™i 2021 prin È™apte site-uri clinice din Statele Unite.
ParticipanÈ›ii au suferit implantarea chirurgicală a unei sau a două micro-matrici electro-neuronale într-o parte a creierului responsabilă pentru generarea semnalelor electrice care controlează miÈ™carea membrelor. Cu aceste micro-matrici electro-neuronale "Utah", semnalele cerebrale asociate cu intenÈ›ia de a miÈ™ca un membru pot fi trimise la un computer apropiat care decodează semnalul în timp real È™i permite utilizatorului să controleze un dispozitiv extern doar prin gândirea la miÈ™carea unei părÈ›i a corpului.
Autorii studiului raportează că în rândul celor 14 participanÈ›i la cercetare, durata medie de implantare a dispozitivului a fost de 872 de zile, ceea ce a dus la 12.203 de zile pentru analizele de siguranță.
Au existat 68 de evenimente adverse legate de dispozitiv, incluzând 6 evenimente serioase legate de dispozitiv. Cel mai comun eveniment advers legat de dispozitiv a fost iritarea pielii în jurul porÈ›iunii dispozitivului care conectează senzorul implantat la sistemul computerului extern.
Nu au fost raportate evenimente de siguranță care să necesite îndepărtarea dispozitivului, nicio infecÈ›ie a creierului sau sistemului nervos È™i niciun eveniment advers care să fi dus la o creÈ™tere permanentă a dizabilității legată de dispozitivul investigativ.
Autorii studiului concluzionează că sistemul de interfață neurală BrainGate, care încă se află în studii clinice, până acum are un profil de siguranță comparabil cu al multor dispozitive neurologice implantate aprobate, precum stimulatorii profunzi ai creierului È™i neurostimulatorii reactivi. Ei subliniază importanÈ›a continuării analizelor de siguranță pe măsură ce interfaÈ›ele computer-creier plasate chirurgical avansează prin studii clinice.
Interim Safety Profile From the Feasibility Study of the BrainGate Neural Interface System
https://n.neurology.org/content/early/2023/01/13/WNL.0000000000201707
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Un nou studiu subliniază importanța monitorizării și tratării apneei obstructive în somn pentru a preveni declinul cognitiv precoce
- Modul în care o durere o inhibă pe cealaltă
- Potențial tratament pentru boala Alzheimer: blocarea activității unei proteine poate preveni depunerile proteinelor tau
- Locuitul în preajma marilor șosele sau autostrăzi se corelează cu o incidență mai mare de demență, boală Parkinson, boală Alzheimer și scleroză multip
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni