Tratament împotriva demenței frontotemporale, cu rezultate promițătoare într-un studiu de primă fază
©
Autor: Teodorescu Mihai
![Tratament împotriva demenței frontotemporale, cu rezultate promițătoare într-un studiu de primă fază](https://www.romedic.ro/uploadart/ghid/41898.jpg)
Studiul a arătat că selenatul de sodiu este sigur și bine tolerat la pacienții cu bvFTD pentru o perioadă de timp de 12 luni. Majoritatea pacienților cărora li s-a administrat selenat de sodiu nu au prezentat nicio modificare a simptomelor lor cognitive sau comportamentale, însă și-au redus ratele de atrofie a creierului pe parcursul perioadei de probă.
Rezultatele studiului, publicate în jurnalul Alzheimer and Dementia: Translational Research and Clinical Intervention, arată cum selenatul de sodiu reglează o enzimă din creier care descompune eficient proteina tau, responsabilă pentru deteriorarea neuronilor din creier la aproape jumătate dintre pacienții cu bvFTD.
Demența frontotemporală, în varianta comportamentală (bvFTD), este o afecțiune distructivă cu progresie rapidă, care poate apărea la persoane de până la 35 de ani și care se manifestă prin modificări ale personalității și tulburări de comportament. Boala afectează semnificativ calitatea vieții pacienților și a familiilor acestora. La momentul actual nu există niciun tratament împotriva bolii, iar pacienții supraviețuiesc de regulă între 5 și 7 ani de la diagnostic.
sursa: Science Daily
foto: Monash University
Data actualizare: 09-05-2022 | creare: 09-05-2022 | Vizite: 371
Bibliografie
Promising treatment for frontotemporal dementia, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/05/220505102147.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Noi explicații privind regenerarea după leziunile neurologice
- Insomnia este implicată în apariția durerilor de spate
- Pierderile de memorie pot fi tratate, inclusiv la bolnavii de Alzheimer
- Cercetătorii au dezvoltat o modalitate neinvazivă de a folosi optogenetica bioluminiscentă pentru a activa părți ale creierului
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Medicamentele pentru Alzheimer si Dementa senila incetinesc agravarea bolii?
- Dementa pshioalcolica
- Dementa de tip alzheimer
- Dementa mixta
- Medicatie gresita dementa?
- Bunica de 80 ani.. parca ar avea un inceput de dementa
- Camin batrani in Prahova conditii bune-excelente imi puteti recomanda?
- Dementa si crize de epilepsie
- Althzaimers dementa