Zona inghinala

04-03-2023
andreea98
Nu este medic/terapeut
andreea98
Buna ziua;

De o saptamana in zona inghinala limfatica din partea dreapta, la palpare se simte un mic ganglion, acesta nu este dureros la palpare dar simt o jena care da si o durere pe picor. Nu stiu ce ar putea fi.? Ar fi recomandat sa fac o radiografie in zona acesta?
Va multumesc mult pentru raspuns.
7 comentarii
1
04-03-2023, ora 13:31
simply89
Nu este medic/terapeut
simply89
Un test Pap ai făcut? Genotipare HPV?
Nu vreau sa te sperii, dar cancerul de col uterin dacă avansează poate inflama ganglionii. Ar fi mai bine sa mergi la un ginecolog și sa ceri sa faci testele acestea.
0
04-03-2023, ora 14:37
andreea98
Nu este medic/terapeut
andreea98
hello,
Mersi mult pentru raspuns dar sunt vaccinata deci cred eu ca nu este aceasta mai ales fiind foarte tanara si vaccinata.
0
04-03-2023, ora 15:02
simply89
Nu este medic/terapeut
simply89
Chiar dacă ești vaccinata trebuie sa faci anual testul pap. De curând am aflat ca am hpv 16 și căutând pe forumuri străine am aflat de alte fete care au fost vaccinate de mici și tot au luat hpv 16/18 și au făcut cancer.
Asa ca mai bine te verifici decât sa ai surprize.
0
04-03-2023, ora 15:18
andreea98
Nu este medic/terapeut
andreea98
Bine multumesc mult de tot! Sper ca esti bine. Voi face un control.
0
04-03-2023, ora 21:22
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ andreea98

Daca va stiti ca ati avut contacte sexuale neprotejate, nu conteaza cand:
luati trimitere de la medicul de familie pentru dermato-venerolog, ginecolog.
La dermato vi se da trimitere pentru analize de sange sifilis, hepatite, plus hiv care e cu plata.
Cu rezultatele mergeti la ginecolog pentru consult clinic si analize secretii, Papanicolau.
Poate fi orice fel de infectie. Trebuie sa va consulte ginecologul si sa faceti analizele din sange si secretii.
0
04-03-2023, ora 21:36
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Dupa ce m-am vaccinat, mai trebuie sa fac testul Papanicolau pentru screening-ul cancerului de col uterin?

DA. Vaccinarea impotriva HPV nu inlocuieste efectuarea screeningului de cancer de col uterin. Deoarece vaccinurile HPV nu protejeaza impotriva tuturor tipurilor de HPV care pot cauza cancer, se recomanda ca femeile vaccinate sa urmeze aceleasi recomandari de screening pentru cancerul de col uterin ca in cazul femeilor nevaccinate.

Exista peste 150 de tulpini HPV. Vaccinul te protejeaza doar de cateva tulpini, Se va face Papanicolaul anual si pentru fetele vaccinate dupa inceperea vietii sexuale. Infectarea se poate face la orice varsta.
0
06-03-2023, ora 14:50
andreea98
Nu este medic/terapeut
andreea98
Multumesc mult de raspuns. Nu am avut relatii sexuale ultima luna.
Cu siguranta voi merge la un doctor. Sunt doar un pic panicata pentru aceste simtome pe care nu le-am mai avut niciodata.
Multumesc inca o data.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ganglioni inghinali măriți - infecție, cancer sau altceva?
  •