yasmin versus oxacilina.. Cat timp trebuie sa folosesc alta protectie?

20-10-2008
elan
Nu este medic/terapeut
elan
in a doua saptamana de yasmin am inceput sa iau un tratament cu oxacilina.Din ziua cand am luat primul antibiotic am folosit protectie secundara si am continuat folia de anticonceptionale.Cat timp trebuie sa folosesc alta protectie?multumesc si astept raspuns.
5 comentarii
0
20-10-2008, ora 15:44
dianadanu
Nu este medic/terapeut
dianadanu
din cate stiu eu scrie si pe prospect ca administrarea de antibiotice scade efectul anticonceptionalelor, scade nu il reduce total.daca ei oxacilina presupun ca ai de luat intre 5 si 7 zile de tratament, deci in zilele astea e obligatorie protectia secundara, dupa care inca 7 zile pentru restabilirea efectului anticonceptionalelor. cel putin asa mi s-a recomadat de catre medic iarna trecuta intr-o situatie similara.eu zic sa folosesti metode suplimentare pana la urmatoarea folie ca sa fii sigura, asta fara sa fiu rautacioasa.si sa nu ei doamne fereste postinor never.
0
20-10-2008, ora 15:45
nikii6
Nu este medic/terapeut
nikii6
Atata timp cat iei antibiotic si cateva zile dupa, in jur de 5
0
20-10-2008, ora 15:52
Dr. Bociu Crina
Obstetrica-ginecologie, Londra
Dr. Bociu Crina
eu una ştiam că doar unele antibiotice interacţionează cu anticoncepţionalele. cum ar fi tetraciclina, nistatina etc. nu cred că şi oxacilina... pentru siguranţă ai grijă totuşi
0
21-10-2008, ora 10:14
dianadanu
Nu este medic/terapeut
dianadanu
pt crinna 22. nistatinul e pentru candidoze, nu prea interfera cu anticonceptionalele, de obiceise prescrie pentru uz local si sigur nu ajunge sa interactioneze cu pilulele contraceptive oxacilina este din clasa penicilinelor si in general interactioneaza cu contraceptivele si le scad efectul, deci spun sa se protejeze suplimentar oricine ia un antibiotic dar problema este urmatoarea, daca ia antibiotic presupun ca i l-a prescris un medic nu?si daca a fost la doctor de ce nu a zis ca ia si antibebe ca sa ii explice nenea sau tanti ce are de facut si cat timp?pentru ca oamenii astia mai stiu si ei care e treaba ca nu au invatat degeaba, nu?sau daca le-a luat singura de la farmacie asa dupa auz, atunci se explica treaba, oricum sfatul meu este sa nu aveti incredere in aberatiile unor farmaciste, am avut de curand un soc sa aud eu cu propriile-mi urechi ce sfaturi poate sa dea o farmacista in domeniul medical, ca pastile si denumiri comerciale alea sunt cam obligate sa le stie.asa ca daca aveti nelamuri LA DOCTOR fetelor.
0
21-10-2008, ora 10:18
dianadanu
Nu este medic/terapeut
dianadanu
deci am zis mai sus cam cum trebuie de facut, si cred ca daca citesti cu atentie mare prospectul scrie si acolo, ca la diane35 scria ceva de tratamentul cu antibiotic, si daca nu ma insel yasmine astea sunt produse de aceeasi firma ca si dianele, si au aceeasi compozitie numa ca sunt mai scumpe, deci protectie suplimentara pe durata tratamentului si inca 7 zile dupa cat dureaza refacerea concentratiei plasmatice de hormoni, ca sa te protejeze.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul