esecul prezervativului. va rog frumos sa ma lamuriti. multumesc!

01-01-2012
lara10
Nu este medic/terapeut
lara10
Daca partenerul meu foloseste prezervativ iar acesta nu se rupe, gaureste sau nu aluneca si sperma ramane in el sunt sanse sa raman insarcinata? Am inteles ca prezervativele sunt sigure 98% daca sunt folosite corect, deci ar exista sanse de 2% sa ramai insarcinata. dar cum daca nu se sparge si nu aluneca prezervativul?

Daca folosesti prezervativ corect in paralel cu metoda calendarului care ar fi sansele sa apara o sarcina?

Scuzati daca intrebarile mele sunt stupide, dar va rog sa ma lamuriti.

Multumesc!
6 comentarii
0
01-01-2012, ora 19:23
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Daca prezervativul este pus de la inceput si folosit pe toata durata actului sexual nu vei ramane insarcinata nicium, nu e necesar sa folosesti aditional metoda calendarului, este o prostie.
Probabil ca pentru tine metoda cea mai potrivita de contraceptie o reprezinta anticonceptionalele deoarece se vede ca esti foarte stresata, asa ca de ce nu iei anticonceptionale pentru a te putea bucura de ceea ce inseamna sexul fara stres si emotii?
0
01-01-2012, ora 19:59
lara10
Nu este medic/terapeut
lara10
Cred ca la fel ar fi si cu anticonceptionalele. Mi-e frica sa nu apara o dereglare hormonala din cauza lor. La mine e o problema chestia asta din cate am aboservat. Dupa fiecare act sexual ma apuca stresul ca as putea ramane insarcinata, chiar daca totul a decurs ok si in sinea mea stiu ca o sa fie bine. Nu stiu cine m-ar putea ajuta cu asta. Inca nu imi doresc un copil pentru ca mai am de terminat o facultate si de asta gandul ca as putea ramane insarcinata imi da grave batai de cap, si mai ales ca nu poti fi sigura pe nici o metoda contraceptiva. Poate mai bine e sa te abtii pana in momentul in care esti sigur ca un copil nu iti da viata peste cap.
0
01-01-2012, ora 21:21
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Nicio metoda contraceptiva nu este sigura 100% asa cum iti doresti tu, doar abstinenta. Trebuie sa alegi in final o metoda contraceptiva ori cealalta varianta.
0
03-01-2012, ora 02:06
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Deşi sarcina este cea mai mare spaimă în cazul relaţiilor sexuale în afara sau înainte de căsătorie, totuşi statisticile arată că principala problemă este dată de bolile transmise sexual. Eficienţa contraceptivă a anticoncepţionalelor este egală cu aceea a prezervativului, dar, în timp ce primele sunt corelate cu creşterea incidenţei şi gravităţii bolilor transmise sexual (ca să nu mai vorbesc de alte reacţii adverse, de exemplu sterilitatea, cancerul şi moartea prin embolie), prezervativele protejează parţial împotriva unor boli transmise sexual. De aceea, vă recomand abstinenţa până la căsătorie ca cea mai bună profilaxie. Dacă, totuşi, nu este alegerea dv, treceţi la planul B, care este prezervativul.
0
03-01-2012, ora 16:38
lara10
Nu este medic/terapeut
lara10
Multumesc din suflet pentru raspunsurile dumneavoastra.
0
23-03-2013, ora 10:46
laurk1
Nu este medic/terapeut
laurk1
prezervativele sunt cea mai mare protectie impotriva bolilor cu transmitere sexuala si sunt si niste mijloace foarte eficiente de contraceptie. -*

(*modificat de admin)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Menstruația peste sarcină
  • Vaccinarea în timpul sarcinii
  • Sarcina după 35 de ani
  • Poziții de somn în sarcină
  • Sarcina și toxoplasmoza
  • Sarcina și răceala
  • Constipația în timpul sarcinii
  • Sarcina si fericirea
  • Prezervativ aprobat pentru utilizare în multe țări europene, mai eficient în prevenirea infecțiilor decât prezervativele standard
  •