vreau un bebe!
va rog sa ma ajuati. am 20 de ani si vreau un bebe.ultimul control ginecologic l-am facut acum 1 an si la ecografie mi-au parut multe chisturi pe unul din ovare.medicul mi-a recomandat tratament cu ovule si anticonceptionale pe care am renuntat sa le iau pt ca imi era f rau.tin sa precizez ca am luat anticonceptionale timp de 3 ani cu pauze foarte rare.am un an de cand nu ma mai protejez si tot nu raman insarcinata.va rog dati-mi un raspuns.va multumesc
3 comentarii
Nu are legatura cu faptul ca ai luat anticonceptionale. Si e la fel de putin important de cat timp nu te protejezi. Mai inainte de toate trebuie sa mergi la un ginecolog si sa vezi ce e cu polichistoza de care ne vorbeai. Apoi trebuie sa-ti faci un set de analize (hemoleucograma, examen sumar de urina, examen TORCH) sa vezi daca organismul tau e pregatit pentru a "gazdui" timp de 9 luni un "pui de om". Ca sa ramai insarcinata atunci cand doresti (si nu din intamplare) trebuie sa respecti cateva reguli de planing familial. In primul rand trebuie sa ai contact sexual in perioada fertila (zilele 10-18 ale ciclului menstrual), perioada in care se produce ovulatia. Daca nu vei reusi, dupa mai multe luni, va trebui sa faci un test de ovulatie sau sa-si faca si partenerul tau (sotul?) cateva analize. Si tot asa.etapa cu etapa, se va gasi o solutie pentru a obtine sarcina mult dorita. Mult succes!
de aproximativ 3 luni am inceput sa tin cont de zilele fertile pt ca acum am ciclul regulat.analizele le-am gacut si mi-a iesit o lipsa foarte mare de fier(urmez tratament cu ferrogradumet si acid folic).
am uitat sa precizez ca sotul meu este mai tot timpul stresat din cauza jobului.eu mai putin. spuneti-mi va rog daca si stresul este un factor important la conceperea unui bebe. va multumesc
am uitat sa precizez ca sotul meu este mai tot timpul stresat din cauza jobului.eu mai putin. spuneti-mi va rog daca si stresul este un factor important la conceperea unui bebe. va multumesc
buna.am o relatie de aproape 4 ani si de cateva luni incercam sa ne intemeiem o familie ceea ce nu sa intamplat:( menstruatia imi vine normal 12-22.am luat mai de mult, mai exact anu trecut anticonceptionale din cauza ca aveam menstruatie intarziata de fiecare data dar dupa ce am luat anticonceptionale a revenit la normal.dar ce pot sa fac...vreau sa raman insarcinata!datimi un sfat.va multumesc
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1Preconceptia si analize medicale specifice
- 2HSG, instilatii si dilatare col
- 10Cum pot ramane insarcinata?
- 3mai vreau un copil
- 6de vreo 7 ani am hipertiroidism si fac tratament... mai pot sa am un copil?
- 5de ce nu raman insarcinata?
- 4roaccutane si pregatirea pt sarcina
- 3Nu pot ramane insarcinata
- 4de ce nu ramin insarcinata
- 6vreau un bebe... nu am avut menstruatie 1 an si cateva luni
- 2imi doresc enorm un copil
- 5nu pot ramane insarcinata, incercam de 2 ani..
- 017 cetosteroizi urinari
- 5vreau un bebe, in prezent iau tratament pt atacul de panica
- 3vreau un bebe
- 4as dori sa ramam insarcinata, dar am prolactina marita
- 4ajutati-ma cu un raspuns
- 4Dacă iau atâtea antibiotice pot rămâne însărcinată în perioada aceasta?
- 2as dori un baietel!
- 3sarcina si problemele ei
Mai multe informații despre: Pregatirea pentru sarcina
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: