vreau sa-mi salvez relatia
sunt cu prietena mea de 2 ani si 5 luni, totul a mers f. bine pana acum un an cand mi-a zis ca vrea sa luam o pauza. asa am facut si dupa aprox 2 sapt am reluat relatia placand totodata si la mare impreuna. la intoarcere mi-a zis ca vrea sa o rupem definitiv ca nu mai simte atractie pentru mine si ca nu mai simte ca vrea sa facem sex. o perioada am fost despartiti dar pana la urma, prin toamna am reluat relatia, eu am incercat sa schimb ceea ce ei nu ii convenea (mentionez ca eram destul de gelos si posesiv, dar nu exagerat), singurul lucru pe care nu l-am reluat a fost sexul, nu am mai facut sex. noi ne intelegem bine in principiu dar nu a mai vrut sa facem sex si nici nu ma lasa se ma apropii fizic prea mult de ea, sa o sarut..etc. eu tot am incercat sa o inteleg, sa mai astept, pt ca o iubesc f mult si stiu ca si ea tine la mine f. mult dar mi-a zis ca nu simte nicio atractie fizica fata de mine si daca intr-un an nu a mai simtit asta nu o sa mai simta nici de acum incolo si e mai bine sa ramanem amici. m-am gandit sa apelez la un psihoterapeut de cuplu sa vad ce sfaturi imi da. oare mai pot face aceasta relatie sa mearga?? pt ca eu nu vreau sa o pierd. nici nu stiu ce sa fac. orice sfat imi va fi de folos. Ms. mult tuturor!
12 comentarii
OOOfff, greu...NU stiu ce sa zic...Ai incercat si tu cu o cina romantica, masaje, muzici lente, lumanari...etc..?
daaa, ma port foarte frumos cu ea, orice isi doreste obtine, nu sunt probleme de bani, sau sa nu va ganditi ca ma cert cu ea, numai ca ea mi-a spus ca nu mai vrea sa fim decat amici, nu mai are nicio atractie fata de mine. asta nu inteleg, ce a determinat chestia asta pentru ca eu nu arat nici mai bine nici mai rau decat atunci cand eram impreuna. stiu ca e greu de gasit o solutie sau un raspuns dar tocmai de asta am apelat la acest forum, pt ca eu sunt dispus sa fac orice pt ea
Robert, daca tu zici ca faci tot ce e omeneste posibil pt ca relatia voastra sa mearga iar ea nu mai reactioneaza deloc.cu pa rere de rau itit spun...dragoste cu sila nu se poate...Poate si-a gasit pe altcineva...?Pt ca m dubiile mele ca poate sta in abstinenta la nesfarsit(pt ca tu zici ca refuza relatiile sexuale cu tn)
da si eu m-am gandit la asta, e vorba totusi de un an de abstinenta, nu stiu cat poate rezista sau daca a rezistat atat (are 24 de ani). dar daca ar fi avut pe cineva de ce nu a rupt-o cu mine definitiv, doar nu suntem casatoriti, nu stam impreuna. pur si simplu nu inteleg, la inceput totul a fost ok
Buna, zic si eu ceva.
E foarte clar ca nu te iubeste. Ce ai putea sa-i mai faci daca i-ai oferit totul? Intr-un an de zile chiar nu ai realizat ca ea nu te mai vrea?
Inteleg ca o iubesti dar totusi dak a trecut un an, nu vrea sa mai aiba realtii cu tine, vrea sa fiti numai amici, nu e vb despre cum aratai sau cum arati, despre infatisarea ta, pur si simplu nu vrea. Nu ii mai placi.
Incearca altceva!
Fii un pic mai indiferent fata de ea, incearca sa te vezi cu altcineva, nu ii mai face pe plac, nu ii mai lua nimic si o sa vezi o schimbare la ea dak totusi o deranjeaza aceste maruntisuri. Dak nici asa nu reactioneaza, ia-ti gandul de la ea.
Sunt o gramada de fete bune in lume. Meriti si tu ceva mai bun. Nu-i asa ?
Succes
E foarte clar ca nu te iubeste. Ce ai putea sa-i mai faci daca i-ai oferit totul? Intr-un an de zile chiar nu ai realizat ca ea nu te mai vrea?
Inteleg ca o iubesti dar totusi dak a trecut un an, nu vrea sa mai aiba realtii cu tine, vrea sa fiti numai amici, nu e vb despre cum aratai sau cum arati, despre infatisarea ta, pur si simplu nu vrea. Nu ii mai placi.
Incearca altceva!
Fii un pic mai indiferent fata de ea, incearca sa te vezi cu altcineva, nu ii mai face pe plac, nu ii mai lua nimic si o sa vezi o schimbare la ea dak totusi o deranjeaza aceste maruntisuri. Dak nici asa nu reactioneaza, ia-ti gandul de la ea.
Sunt o gramada de fete bune in lume. Meriti si tu ceva mai bun. Nu-i asa ?
Succes
Incearca o "falsa relatie" cu altcineva. Adica spune-i ca ai o relatie. Nu mai fi disponibil oricand, oricum ptr ea. Las-o sa ii fie greu si n-o ajuta din prima. Daca nici asta nu merge. nu-ti irosi viata. Rupe raul de la radacina. mai bine plangi un an decat toata viata.
am si eu o problema la fel ca si cel de mai sus dar eu sunt cu ea de 9 ani ave amandoi 26 de ani si acum a zis ca sa luam o pauza sa se gandeasca ce vrea, ca ea crede ca nu ne mai potrivim, eu o iubesc f mult si nu vreau sa ne despartim chiar mai mult am vrut sa o cer in castoria, am intrebat-o si daca are pe altcineva si mi-a zis sincer ca nu are.Am gresit si eu cu ea ca am fost prea posesiv cu ea si nu am mai vrut sa mai iesim in oras am stat tot in casa.Ce pot sa fac va rog ajutati-ma ca eu nu vreau sa o pierd.
ma numesc Laura si am 22 de ani am o relatie de 5 ani si ma cam cert des cu pretenul meu care e mai invirsta decit mine cu 10 ani da il iubesc foarte mult si nu vreau ca sal pierd da nu stiu ce sa fac ca sa nul pierd, uneori ne certam din cauza mea si numai mai tirziu imi dau seama ca eu am fost de vina da si el e de vina ca ne certam si nu recunoaste ma supara da nu stiu cum sa vorbesc cu el ca sal atrag de mine si sa nul resping ca nu sa vrea sal pierd de linga mine. Uneori am impresia ca nu mai ma iubeste ca sa saturat de mine si nu mai ma vrea sau ca sia gasit pe alta dar cind il intreb se oftica ca eu il intreb asa ceva si ca nu ma incredere in el da nu stiu ce sa fac ca el e cam rece cu mine de ultima vreme nu se mai comporta cu mine asa cum a fost la inceput da intradevar si eu m-am schimbat dar cred ca din cauza lui dar eu as vrea sa se comporte la fel cu mine ca si la inceput da ce sa fac eu ca sa se schimbe el sa nu ne mai certam des ce sa ne intelegem. Varog ajutatima si pe mine cineva nu vreau ca sal pierd intelegetima varog.
si eu ma confrunt cu o problema asemanatoare, numai ca eu sunt cea care nu mai simt aceeasi atractie. am niste probleme si de la o vreme am observat eu ca sunt mai rece cu iubitul meu. ciudat e ca il iubesc, nu il insel, ma gandesc la fel la el, imi place sa stau cu el, sa ne petrecem timpul liber, numai ca nu prea am chef de sex. avem ganduri de casatorie, ne iubim mult. care sa fie cauza?
buna.oameni buni ce rost au lumanarile, lacrimile, si ce ami vreti voi, daca de un an de zile baiatul asta nu a primit nimic..si cand zic nimic nu ma refer numa la subiectul pat..k? sincer as innebunii sa stau atat!! dragul meu..e o lume plina de femei fara fitze si fara prea multe asteptari...crezi ca chiar mai e nevoie sa mai incerci..stim ca nu asta e raspunsul..pe care il astepti...nu esti indragostit crede-ma ci doar ti-e greu sa accepti ca ti se face asta pt ca daca se va intoarce roata si in cele mai muulte cazuri asta se si intampla vei fi al naibii de plictisit de ea...
uite-te in fata ta..la cate femei au un zambet pe buze sa nu mai zic cate femei sunt pline de viata..si cu chef de ras...de distractie...sau serioase..iar cat despre tipa care se casatoreste si nu are chef de iubire..e doar un sentiment.. ai trac ti se pare ca nu te mai atrage curios e ca incep si ochiisa -ti fuga:)) nu? stai calma ia si mai cauta pe net..cum sa iti imbogatesti viata amoroasa si ce sa faci sa te atraga la pat si cum o poti schimba..ca sincer sunt muulte moduri...sper ca nu jignesc si nu fac rau nimanui dar sa stiti ca viata e atat de usoara.doar noi o complicam
uite-te in fata ta..la cate femei au un zambet pe buze sa nu mai zic cate femei sunt pline de viata..si cu chef de ras...de distractie...sau serioase..iar cat despre tipa care se casatoreste si nu are chef de iubire..e doar un sentiment.. ai trac ti se pare ca nu te mai atrage curios e ca incep si ochiisa -ti fuga:)) nu? stai calma ia si mai cauta pe net..cum sa iti imbogatesti viata amoroasa si ce sa faci sa te atraga la pat si cum o poti schimba..ca sincer sunt muulte moduri...sper ca nu jignesc si nu fac rau nimanui dar sa stiti ca viata e atat de usoara.doar noi o complicam
imi bag si eu nasul dar nu ma pot abtine.aici sunt mult mai multe problema dar de fapt una singura.
Atractia sau mai bine zis lipsa ei in cuplu.nu fac parte din categoria celor care zic ca se poate reaprinde flacara.hai sa fim seriosi dupa un an?
Sunt probabil cinica dar da se poate aprinde dar in alta parte.cat despre anissia ca nu-si doreste sa faca dragoste cu barbatul cu care vrea sa se casatoreasca.as spune sa se mai gandeasca.nu-si va dori vreodata.stiu ce spun si la un moment dat va rabufni sau va nega nevoia de a fi femeie sau.oricum din pacate flacarile stinse nu se mai reaprind.parerea mea.
Atractia sau mai bine zis lipsa ei in cuplu.nu fac parte din categoria celor care zic ca se poate reaprinde flacara.hai sa fim seriosi dupa un an?
Sunt probabil cinica dar da se poate aprinde dar in alta parte.cat despre anissia ca nu-si doreste sa faca dragoste cu barbatul cu care vrea sa se casatoreasca.as spune sa se mai gandeasca.nu-si va dori vreodata.stiu ce spun si la un moment dat va rabufni sau va nega nevoia de a fi femeie sau.oricum din pacate flacarile stinse nu se mai reaprind.parerea mea.
Teama de a sfarsi o relatie, prezenta la toate fiintele umane, dar in special la barbat, are o cauza mai adanca decat frica de a nu-si pierde partenera: teama de a nu fi abandonat. Faptul ca cineva nu te mai doreste la fel ca la inceput sau nu te mai vrea in acelasi fel nu implica parasirea desi uneori asa pare. Frica de abandon poate conditiona intreaga viata afectiva si este o perpetuare a fricii pe care o are copilul de a nu fi parasit de mama, aceasta preferandu-l pe tata. Trecera de la imaturitatea afectiva, care este o sechela din copilarie, cand ai o nevoie nesatula de a fi iubit si apreciat de mama, la maturitate, acest progres presupune sa ajungi sa te iubesti pe tine suficient de mult incat sa nu accepti lucrurile care nu-ti mai sunt de folos sau care nu-ti mai fac bine.
Uneori si incertitudinea unui nou inceput intr-o alta relatie pare a fi devastator si ca urmare ne tine in loc, ne priponeste de fosta relatie. Unii dintre noi aflam tardiv ca relatia s-a sfarsit. In tot acest timp suntem in relatie doar cu noi insine, gasind cat mai multe argumente ptr. a incaleca timpul trecut care nu ne mai apartine.
Astfel se explica de ce este mai usor sa iesi primul dintr-o relatie, frica de abandon este cuvertura sub care atipeste doar cel care nu a initiat ritualul de sfarsit.
Delia Ciobancan
Psihoterapeut de familie si cuplu
Uneori si incertitudinea unui nou inceput intr-o alta relatie pare a fi devastator si ca urmare ne tine in loc, ne priponeste de fosta relatie. Unii dintre noi aflam tardiv ca relatia s-a sfarsit. In tot acest timp suntem in relatie doar cu noi insine, gasind cat mai multe argumente ptr. a incaleca timpul trecut care nu ne mai apartine.
Astfel se explica de ce este mai usor sa iesi primul dintr-o relatie, frica de abandon este cuvertura sub care atipeste doar cel care nu a initiat ritualul de sfarsit.
Delia Ciobancan
Psihoterapeut de familie si cuplu
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 11Ce sa fac?
- 3Problemele au inceput mai acut de cand i-am adus vorba mai serios de o posibila casatorie
- 6oare o iau razna?
- 7Cum sa actionez, ce sa fac sa fie bine?
- 4vreau sa inteleg... ce ar trebui sa fac eu in continuare?
- 19sotia ma respinge
- 5Il iubesc - relatie de un an si patru luni
- 4Am nevoie de ajutor!!! fratele meu ameninta cu sinuciderea
- 56Mai pot recupera iubirea sotului meu?
- 6Ce drum să aleg?
- 6Mereu imi reprosaza ca i-am stricat baiatul..
- 8M-a inselat. Merita sa mai continui?
- 2Iubire?
- 16Prietenul meu e pe drum spre Anglia, cum sa-l opresc?
- 18Ajutor! Vorbeşte doar de suicid!
- 14relatie sau distractie?
- 14Ce imi mai ramane de facut?
- 3Foste relatii
Mai multe informații despre: Relatia de cuplu probleme de cuplu
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: