Vorbire întârziată
Am un băiat de 1 an și 8 luni, și am observat că "vorbește" mai puțin decât alți copii la aceiași vârstă. Zice puține cuvinte clar, in jur de 20, in rest cuvinte pe care nu le înțeleg, majoritatea având aceiași bază de litere și de legături, adică nu sunt prea diversificate, ceea ce mă sperie un pic, mai ales că eu vorbeam destul de clar pe la 1 an și 7 luni. El are o ușoară hipotiroidie, fontanela era aproape închisă de la 1 lună, este nervos, capul este un pic disproporționat in raport cu corpul fiind mai mare, iar mama lui în timpul sarcinii a fost destul de stresata, plus un moment în care s-a speriat foarte tare, si nu la mai simțit miscadu-se in jur de 4 ore. Cu toate acestea, mișcările pe care face sunt destul de precise, iar uneori mă uimește cu inteligența de care da dovadă la această vârstă prin prisma acțiunilor pe care le face. Sunt speriat cu privire la micuț. Un răspuns din partea unui medic este binevenită. Mulțumesc!
5 comentarii
Buna ziua,
Copilul are acum 3 ani și 3 luni. Vorbește foarte puține cuvinte în comparație cu alți copii de vârsta lui. Ce ar trebui sa fac? La ce medic sa merg?
Mulțumesc anticipat.
Copilul are acum 3 ani și 3 luni. Vorbește foarte puține cuvinte în comparație cu alți copii de vârsta lui. Ce ar trebui sa fac? La ce medic sa merg?
Mulțumesc anticipat.
A se merge cu copilul la un psiholog sau logoped. Nu la medici!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 23Urgent, Cerebrolysin sau Risatarun!?
- 3cand incep copiii sa vorbeasca?
- 6Copil de 2 ani care inca nu vorbeste
- 12nu vrea sa vorbeasca
- 2nu vrea sa vorbeasca la 1an si 9 luni
- 5Copil de 2 ani nu vorbeste!
- 2Fetita mea de 2 ani si 7 luni nu vorbeste si nu vrea sa minince.Ce sa fac?
- 15Ingrijorare autism sau alte probleme la copil de 2 ani si jumatate
- 1Despre mers si vorbit la bebelus
- 3Autism ????
- 23Autism sau intarziere de vorbire la un copil de 2 ani?
- 1Fetita mea de 3 ani nu vorbeste bine
- 2Copil de 1 an şi 1 luna nu vorbeşte
- 5Va rog sa ma ajutati cu un sfat daca se poate - băiețel 2 ani nu vorbeste aproape deloc
- 2Cd 62 la copil de 2 ani si jumatate
- 0Tonotil n la copil 1 an si 11 luni, care nu spune mare lucru
- 3Va rog să îmi răspundă un medic daca se poate! băiețel de 2 anișori nu vorbește mai deloc
- 0Intazaiere de limbaj
- 0Autism, retard in vorbire sau e normal pentru aceasta varsta?
Mai multe informații despre: Dezvoltarea limbajului la copilul intre 1-3 ani