Copil de 1 an şi 1 luna nu vorbeşte

12-08-2020
Carmen!
Nu este medic/terapeut
Carmen!
Buna ziua

am un baietel de 13 luni şi ma confrunt cu nişte probleme care ma pun pe ganduri din ce in ce mai mult.in primul rand in afara de cuvantul tata şi nişte silabe gen ba ba ga ga pa pa dar fara a le corela cu o pers sau cu un obiect nu spune. Mama nu vrea deloc să spuna. Orice l aş pune să repete, la la, ba ba, el răspunde tata. Cand il strig pe nume se intoarce, şi pâna acum vreo 2 săptamâni facea şi tai tai cu mânuta acum nu mai vrea deloc.ii place foarte mult televizorul in special publicitatea e fascinat de publicitate nici nu se mai joaca daca aude doar genericul-poate aici am greşit ca la noi in casa merge televizorul mereu.Acum a descoperit uşile de la dulap pe care le tot inchide şi le deschide şi işi priveşte şi mânutele de cateva ori pe zi, ba in ultimul timp a inceput să şi fluture cate o hainita sau cearceaful.cu frica şi groaza ma intreb daca nu o fi tulburari din spectrul autist sau pur şi simplu vorbeşte el mai tarziu şi poate faptul că merge televizorul in casă prea mult i a scazut interesul pt alte activitati. cand ne jucam rade mereu, priveşte in ochi, ne gadilam, pune mânuta şi ma impinge daca nu ii convine ceva, dar daca il intreb unde e mama, bunica, etc nu se uita, doar daca il intreb unde e cutu se uita imediat in jos.va rog mult oferiti mi şi mie o parere.nici să dorm nu mai pot gandindu ma la presupunerea mea cu autismul.va multumesc
2 comentarii
0
12-08-2020, ora 11:56
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna ziua
Nu este decat un copilas care are nevoie de mai multa interactiune cu oamenii din jur si caruia i-ar prinde bine si joaca cu alti micuti. Unii copii incep sa intrebuinteze o paleta mai bogata de cuvinte mai tarziu, dar depinde foarte mult de implicarea lui in comunicarea cu cei apropiati. Televizorul nu il va ajuta desigur.
Succes !
0
12-08-2020, ora 12:23
Carmen!
Nu este medic/terapeut
Carmen!
multumesc din suflet pt răspuns!!!!ma voi implica şi mai mult in a vorbi cu el impreuna cu intreaga familie!!datorita contextului pandemic nu prea am avut interactiuni cu alti copii.locuind in aceeaşi casă cu bunicii şi incercand să ii protejam..oricum, dupa grijile mele răspunsul dumneavoastra m a liniştit!!multumim şi va dorim numai Bine!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cărțile interactive pentru bebeluși îi pot împiedica pe copii să învețe cuvinte noi
  • Legătura dintre utilizarea acetaminofenului (paracetamol) în timpul sarcinii și întârzierile de limbaj la copii
  •