Păreri pro sau contra-quetiapina în depresie și anxietate
Ce părere aveți de tratamentul cu quetiapina 150mg pt depresie majora (fără episoade psihotice) și anxietate generalizata sunteți de acord sau nu, doctora mi-a zis că o să o iau o perioadă de 3 luni și după o să încep să o scad...menționez că pe lângă quetiapina iau și un antidepresiv !!! Vreau să știu dacă a mai luat cineva această combinație și i-au trecut simptomele și dacă este corectă aceasta abordare de tratament !!! Va mulțumesc pt eventuale răspunsuri !!!
12 comentarii
Da. E corecta abordarea. Trebuie sa ai incredere in medicul tau.
Eu am luat această combinație în urma unui episod depresiv urât cu anxietate foarte ridicată și insomnii. (Quetiapina + Mirzaten). Cât am luat tratamentul a fost bine, cu mențiunea că am avut unele reacții adverse nașpa. După ce am terminat tratamentul, am cam revenit la starea de dinainte.
Dar depinde mult și de tine. Dacă îți schimbi un pic lifestyle-ul, vei fi bine. Eu am văzut îmbunătățiri doar după ce am schimbat unele chestii care mă deranjau și care îmi făceau rău. Fiecare avem ceva acolo, în "the back of the mind" care ne menține în starea de rău, că e o adicție sau altceva, ar fi bine să începem rezolvarea cu începutul, nu cu sfârșitul... Și pastilele ajută, fără îndoială, dar dacă iei doar pastile și nu faci nimic altceva, n-o să vezi mari îmbunătățiri pe termen lung.
Dar depinde mult și de tine. Dacă îți schimbi un pic lifestyle-ul, vei fi bine. Eu am văzut îmbunătățiri doar după ce am schimbat unele chestii care mă deranjau și care îmi făceau rău. Fiecare avem ceva acolo, în "the back of the mind" care ne menține în starea de rău, că e o adicție sau altceva, ar fi bine să începem rezolvarea cu începutul, nu cu sfârșitul... Și pastilele ajută, fără îndoială, dar dacă iei doar pastile și nu faci nimic altceva, n-o să vezi mari îmbunătățiri pe termen lung.
De la ce ați avut reactii adverse de la quetiapina? Și cât timp a-ti luat-o??
Da, de la Seroquel. Aprope un an am luat tratamentul.
Acum nu mai iau medicamente deloc. Sunt relativ bine. Câteodată mă simt fără energie sau am probleme cu anxietatea, dar per total nu e chiar rău.
Foarte bine eu am o depresie recurenta și anxietate generalizata, nu știu cum să trec peste acest episod ma simt și cu moralul și cu psihicul la pământ, simt ca am obosit de tot...am numai stări de rău, amețeală, energie aproape 0, pana acum am reușit să trec peste doar cu antidepresive, dar acum din cauza anxietății excesive mi-a dat dr si un neuroleptic... și tot nu prea sunt bine...
Aveți un pic de răbdare cu tratamentul. Și încercați să nu mai gândiți negativ... mult succes!
A trecut prima luna de la initierea tratamentului si tot nu sunteti bine?
Să fiu sincer nu prea sunt...anxietatea mi-a mai trecut puțin, dar sunt foarte amețit am somnolență aproape toată ziua...problema este că nici nu prea am ce face, nu prea am activitate și sincer să fiu nici nu prea îmi arde de la starea de molesală și somnolență pe care o am !!!
In prima luna de tratament e posibil sa mai aveti anxietate. Apoi se retrage. E normal. Somnolenta e de la tratament. In timp o sa va mai treaca si o sa va mai scada tratamentul.
Mulțumesc Clara, am episod depresiv recurent, și nu știu când și dacă îmi mai trece...știu ca în recurenta episodul depresiv este mai agresiv...îmi este foarte greu...
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5Efecte adverse - Tranxene... recomandati-mi un alt medicament
- 6anxietate si depresie de 22 ani
- 40Amisulprida Lph 200 mg.
- 6Anxietate, atacuri de panica - Schimbarea antidepresivului.
- 4Anxietate VS depresie.
- 6Cum sa scapi de Anxietate, starile depresive ?
- 0Schimbare loc de munca
- 4Depresie severa situatie disperata!
- 33Depresie sau altceva?
- 4Depresie foarte puternica /Anxietate/TOC/
- 3Depresie și anxietate
- 0Depresie și anxietate
- 6Antipsihotice care nu provoacă agitatie
- 17Criza de medicamente antipsihotice din cauza războiului
- 0Antipsihotic Davunetide
- 2Invega/Parnido/Paliperidona
- 3Anxietate - imi este greu sa ma trezesc, nu am aer suficient si nu pot sa respir bine
- 0Cum se manifestă depresia agitată ?
- 6Stiti antipsihotice sub forma de solutie lichida pt administrare orala?
- 13Depresie si anxietate
Mai multe informații despre: antipsihoticele depresie si anxietate
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: