Păreri pro sau contra-quetiapina în depresie și anxietate

13-02-2024
Nu este medic/terapeut
Ce părere aveți de tratamentul cu quetiapina 150mg pt depresie majora (fără episoade psihotice) și anxietate generalizata sunteți de acord sau nu, doctora mi-a zis că o să o iau o perioadă de 3 luni și după o să încep să o scad...menționez că pe lângă quetiapina iau și un antidepresiv !!! Vreau să știu dacă a mai luat cineva această combinație și i-au trecut simptomele și dacă este corectă aceasta abordare de tratament !!! Va mulțumesc pt eventuale răspunsuri !!!
12 comentarii
0
13-02-2024, ora 21:37
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Da. E corecta abordarea. Trebuie sa ai incredere in medicul tau.
0
14-02-2024, ora 00:20
C.S.D.
Nu este medic/terapeut
C.S.D.
Eu am luat această combinație în urma unui episod depresiv urât cu anxietate foarte ridicată și insomnii. (Quetiapina + Mirzaten). Cât am luat tratamentul a fost bine, cu mențiunea că am avut unele reacții adverse nașpa. După ce am terminat tratamentul, am cam revenit la starea de dinainte.
Dar depinde mult și de tine. Dacă îți schimbi un pic lifestyle-ul, vei fi bine. Eu am văzut îmbunătățiri doar după ce am schimbat unele chestii care mă deranjau și care îmi făceau rău. Fiecare avem ceva acolo, în "the back of the mind" care ne menține în starea de rău, că e o adicție sau altceva, ar fi bine să începem rezolvarea cu începutul, nu cu sfârșitul... Și pastilele ajută, fără îndoială, dar dacă iei doar pastile și nu faci nimic altceva, n-o să vezi mari îmbunătățiri pe termen lung.
0
14-02-2024, ora 23:30
Nu este medic/terapeut
De la ce ați avut reactii adverse de la quetiapina? Și cât timp a-ti luat-o??
0
15-02-2024, ora 00:35
C.S.D.
Nu este medic/terapeut
C.S.D.
Da, de la Seroquel. Aprope un an am luat tratamentul.
0
15-02-2024, ora 15:47
Nu este medic/terapeut
Și acum sunteți bine ?
0
15-02-2024, ora 16:56
C.S.D.
Nu este medic/terapeut
C.S.D.
Acum nu mai iau medicamente deloc. Sunt relativ bine. Câteodată mă simt fără energie sau am probleme cu anxietatea, dar per total nu e chiar rău.
1
15-02-2024, ora 19:24
Nu este medic/terapeut
Foarte bine eu am o depresie recurenta și anxietate generalizata, nu știu cum să trec peste acest episod ma simt și cu moralul și cu psihicul la pământ, simt ca am obosit de tot...am numai stări de rău, amețeală, energie aproape 0, pana acum am reușit să trec peste doar cu antidepresive, dar acum din cauza anxietății excesive mi-a dat dr si un neuroleptic... și tot nu prea sunt bine...
0
15-02-2024, ora 23:02
C.S.D.
Nu este medic/terapeut
C.S.D.
Aveți un pic de răbdare cu tratamentul. Și încercați să nu mai gândiți negativ... mult succes!
0
16-02-2024, ora 09:58
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
A trecut prima luna de la initierea tratamentului si tot nu sunteti bine?
1
16-02-2024, ora 13:13
Nu este medic/terapeut
Să fiu sincer nu prea sunt...anxietatea mi-a mai trecut puțin, dar sunt foarte amețit am somnolență aproape toată ziua...problema este că nici nu prea am ce face, nu prea am activitate și sincer să fiu nici nu prea îmi arde de la starea de molesală și somnolență pe care o am !!!
0
16-02-2024, ora 15:27
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
In prima luna de tratament e posibil sa mai aveti anxietate. Apoi se retrage. E normal. Somnolenta e de la tratament. In timp o sa va mai treaca si o sa va mai scada tratamentul.
0
16-02-2024, ora 18:21
Nu este medic/terapeut
Mulțumesc Clara, am episod depresiv recurent, și nu știu când și dacă îmi mai trece...știu ca în recurenta episodul depresiv este mai agresiv...îmi este foarte greu...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul