Vaccin covid

02-12-2020
Andreeeeaaaa
Nu este medic/terapeut
Andreeeeaaaa
Buna ziua,

Am cateva intrebari legate de vaccinul care urmeaza sa apara. Deoarece intentionez sa fac un copil si imi este frica sa nu cumva sa iau virusul in timp ce sunt insarcinata, as vrea sa fac vaccinul atunci cand va fi disponibil.

Intrebarea mea este urmatoarea: Din experienta altor vaccinuri, care sunt efectele adverse care pot aparea pe termen lung? Se tot vorbeste in presa de reactiile adverse pe termen lung, insa nu se precizeaza care ar putea fi acelea.

Multumesc frumos.
Echipa ROmedic susține vaccinarea COVID-19.
4 comentarii
0
02-12-2020, ora 21:12
Dr. Albu Laura
Dermatovenerologie, Cluj-Napoca
Dr. Albu Laura
In presa se vorbeste mult dar degeaba. Este foarte dificil de apreciat ce efecte adverse pe termen mai lung ar putea avea vaccinurile anti-sarscov2, deocamdata nestiindu-se nici macar care dintre aceste vaccinuri vor ajunge pe piata, dar oricare vor fi acelea, ele vor fi noi, astfel ca posibilele reactii care sa apara la distanta vor necesita timp sa apara si sa fie raportate, investigate, confirmate sau infirmate. Cert este ca nu se anticipeaza reactii severe, altfel vaccinul respectiv nu s-ar pune pe piata.
Din experienta altor vaccinuri marea majoritate a acestor efecte adverse severe tin strict de vaccin si nu se pot generaliza - de exemplu puteti cauta pe google cazul unui vaccin vechi inactivat antirujeolic care inducea o forma modificata si relativ severa de rujeola atunci cand persoana vaccinata achizitiona virusul, sau problemele cu Dengvaxia.
Alte reactii care au fost puse in carca vaccinurilor, fara a se confirma asocierile, atat epidemiologic cat si fara o legatura fiziopatologica posibila, sunt scleroza multipla, diabetul tip 1 si alte boli autoimune si autismul. Recent am auzit de pe ale noastre plaiuri ca ar cauza cancere si leucemii - afirmatie fara nici un fundament in realitate. O complicatie mai severa, dar foarte rara este sindromul Guillain Barre - un tip de paralizie de obicei reversibila care a fost asociata cu vaccinul antigripal, desi se pare ca riscul de Guillain Barre dupa gripa este semnificativ mai mare decat dupa vaccin.
0
03-12-2020, ora 16:12
Psiholog Pătraşcu Roxana
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pătraşcu Roxana
Buna ziua,

Aveti grija la stirile false si informati-va doar din surse sigure, ex.:O.M.S.
Explicatia doamnei doctor ar trebui sa va dezanxieteze, sa va ofere un sentiment de siguranta si sa va ajute sa luati decizia potrivita pentru pastrarea starii de sanatate.
0
04-12-2020, ora 14:02
Andreeeeaaaa
Nu este medic/terapeut
Andreeeeaaaa
Va multumesc frumos pentru raspunsurile dumveavoastra. Pentru mine pandemia a fost un motiv serios de stres, in ciuda faptului ca sunt tanara si nu am nici o boala. Din acest motiv as vrea sa fac vaccinul, insa multitudinea de articole si postari din care eu nu stiu sa aleg informatiile corecte ma fac sa ma indoiesc de aceasta decizie.
0
25-12-2020, ora 19:13
cavit
Nu este medic/terapeut
cavit
In legatura cu aceste vaccinuri, cel de la Phizer bionteck a ajuns la noi.primul/

Am discuta cu sora nea care ste medic neurolog despre el si am intrebat urmatorul aspect.

, , pentru intierea unui raspuns imun este nevoie si de stimulare prin intermediul lantului de citochine, ,

In cazul meu personal acesta este un demers periculos care mi-ar putea lasa sechele invalidante.

Din acest motiv am intrebat daca acest vaccin contine elemente stimulatoare, , By design, , ori stimularea se face natural prin simpla prezenta a antigenului viral produs dupa acest RNA template, ori acest RNA contine vreo secventa cu rol in declansarea nebuniei citochinelor?


Din pacate nici ea nu cunoste aceste aspecte.

Alte infectii virale din trecut mi-au lasat sechele asociate cu alterarea controlului sitemului imunitar, asa numitul impaired immune system.

unadin ele este o eczema cronica dupa o infectie cu un virus necunoscut, in spital.

Am mai avut si un frison dat de expune scurta la frig, foarte suparator, am rezolvat totusi utilizand o frecventa pentru virusurile paragripale din catalogul ETDFL2020 acesta este 375610hz, o alta frecventa desemnata pentru covid de 364000hz nu avut nici un efect in problema asta, si nici vreo alta frecventa utilzata de mine fie apropiata fie departata de cea care a rezolvat problema.

Mentionez ca testul IgG anti sarscov2 arata ca nu am avut covid, titrul este mai mic de 1 u/ml, precum si faptul ca toate rudele mele de gradul 1 care au avut covid au fost asimptomatici, dar au produs anticorpi anti sarscov2.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.