Vaccinul de 6 ani!

15-02-2019
Danielaflorica
Nu este medic/terapeut
Danielaflorica
Bună seara! Pe 4.02.2019 i am făcut băiatului vaccinul de 6 ani, cu întârziere pentru ca nu se găsea nici în farmacii nici la dr de familie. Pe 8 februarie a început sa tușească sec și des, pana ajungea la starea de vomă. Am fost cu el la spital la urgente, consultant de medicul nostru pediatru și nu prezenta semne de răceală sau gripa, curat în gat și la plămâni. Ne. A recomandat sirop plantusin combinat cu acc junior 5 mililitri la 8 ore respectiv un plic la 8 ore, ventolin pt inhalat 2 pufuri la 8 ore și flixotide 2 pufuri la 12 ore și adrenalina pt aerosoli la 8 ore. După 4 zile de trament a făcut rosu în gat, doar atât, tusea nu sa modificat și nu sa rărit. Acum avem erdomet 5 ml la 8 ore( are 30 de kg) combinat cu acc junior un plic la 8 ore, ventolin 2 pufuri la 8 are, flixotide 4 pufuri la 12 ore și aerosoli cu prospan picături 12 pic cu 2 ml ser la 12 ore. Tusea sa mai rarit( f puțin) și a început sa rupă, nu mereu dar cred ca e un început.
Este posibil sa fie vb despre o reacție la vaccin, ținând cant ca și la vaccinul de 5 ani a avut aceeași tuse, doar ca atunci medicul de familie ne a dat zinat și eurespal, și după 5 zile am ajuns în spital.
1 comentarii
0
15-02-2019, ora 22:27
Dr. Baciu Damian
Pediatrie, Brasov
Dr. Baciu Damian
Ați descris o situație care demonstrează cum nu trebuie abordat un caz similar ! Există și o întrebare ?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Vaccinul antiHPV
  • Vaccinarea și autismul
  • Evaluarea nou-născutului
  • Evaluarea sugarului de două luni
  • Evaluarea sugarului de patru luni
  • Evaluarea sugarului de șase luni
  • Evaluarea copilului de 4 ani
  • Efecte adverse vaccin
  •