Bună ziua!!am schizofrenie paranoida și 35 de ani
M am imbolnavit de boala asta în urma cu 9 ani în primii doi ani nu m am tratat, iar după ce am început tratamentul au început sa se reduca simptomele pana în urma cu 1 an, când au dispărut de tot, am un soț, dar nu am copii, și nici loc de munca stau cu doua facultăți acasă. Acum nu știu sa renunț la injecția pe care o fac o data pe luna cu abilifly si la pastile(cipralex, depakine, rompakin)și sa concep un copil?sa renunț ka pensie și sa mi caut de munca?ce ma sfătuiți sa fac?
1 comentarii
1. Daca renuntati la pastile intrati in episod psihotic.
2. Daca acasa faceti toate activitatile perfect si credeti ca ati putea lucra, puteti sa va gasiti ceva de lucru si sa incercati 2 saptamani-o luna o perioada de proba. In niciun caz nu lasati pensia ca nu stiti daca puteti face fata.
3. Pe adeverinta cu apt de munca medicul de familie va scrie ca aveti schizofrenie. Interesati-va intai daca angajatorul va primeste cu asemenea boala.
4. Poate gasiti o slujba de 4 ore sa treceti de la gradul 2 de pensie la gradul 3 si pensia sa ramana aceeasi. Dar tot asa, cu o perioada de proba inainte sa vedeti daca rezistati.
2. Daca acasa faceti toate activitatile perfect si credeti ca ati putea lucra, puteti sa va gasiti ceva de lucru si sa incercati 2 saptamani-o luna o perioada de proba. In niciun caz nu lasati pensia ca nu stiti daca puteti face fata.
3. Pe adeverinta cu apt de munca medicul de familie va scrie ca aveti schizofrenie. Interesati-va intai daca angajatorul va primeste cu asemenea boala.
4. Poate gasiti o slujba de 4 ore sa treceti de la gradul 2 de pensie la gradul 3 si pensia sa ramana aceeasi. Dar tot asa, cu o perioada de proba inainte sa vedeti daca rezistati.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 12dificultate de a face orice, izolare si lipsa de rabdare
- 2schizofrenie paranoida
- 2aripiprazol
- 0schizofrenie
- 9Persoanele care sufera de schizofrenie au sansa la educatie/loc de munca?
- 19Schizofrenie si anxietate?
- 75Schizofrenie paranoida cod diagnostic 312
- 1Efecte secundare tratament
- 3Pentru cei cu schizofrenie/paranoia
- 6Schizofrenie paranoida
- 5Schizofrenie paranoida cronica sau depresie majora
- 4Pensie de handicap pentru schizofrenie paranodia
- 29Invega (PALIPERIDONUM) nu se mai compenseaza?
- 10Atac de panica ce durează foarte mult, ore întregi si nu mai trece nici acum??
- 3Prietenii
Mai multe informații despre: schizofrenia paranoida