Un schizofrenic obisnuit, adult, care uneori se revolta

29-09-2020
Buricozaur
Nu este medic/terapeut
Buricozaur
Buna! --------*, am 43 de ani si sufar de schizofrenie paranoida de 20 de ani. Am avut o tentativa de sinucidere in tinerete, mi-am taiat venele si am fost salvat de fratele meu si dus la spital. Apoi m-au purtat prin diferite spitale psihiatrice, la Cluj si la Baia Mare si mi-au pus intai diagnostic de tulburare discordanta si apoi schizofrenie paranoida. Primul medicament pe care l-am luat a fost Anafranil, ma simteam in al nouale cer cand luam acea pastila. Apoi Zyprexa. Acum iau trei feluri de pastile de doua ori pe zi: levomepromazin, quetiapina, invega, carbamezapina. Boala mea a inceput cu o paranoie mare (lucram la Cluj ca redactor carte la o editura, imi luam de lucru si acasa, eram obosit si slab nutrit), ma credeam urmarit si credeam ca ceilalti isi bat joc de mine, vorbesc doar despre mine si fac bancuri pe seama mea, am ajuns sa cred ca masinile de pe strada fac parte din complot, m-am vazut in oglinda urat si slab si am crezut ca am sida, deci am hotarat sa termin cu viata asta si sa ma omor. Dupa sinucidere si salvare, dupa ce am luat Anafranil, viata mi se parea roz, dar aveam impresia ca toti cei din jurul meu fac parte dintr-un complot pozitiv, era o pronoia, ca ei vor cu totii sa ma ajute. In timp, acest complot pozitiv a evoluat de la nivelul orasului meu, la nivel de tara si chiar de Cosmos, ma credeam saman, Mesia, Dumnezeu. Am simtit de cateva ori fiori electrici dinauntrul trupului meu inafara, o caldura a corpului speciala, am plans singur si cantam si dansam singur in casa. Am inceput sa aud voci si sa vad chestii pe peretii casei mele, vocile le auzeam in cap, alte voci decat a mea, prin telepatie plantate acolo, credeam eu. Am notat acele voci in 50 de caiete studentesti din care fac acum, dupa 10 ani, o carte, le dactilografiez. La inceput am refuzat sa iau tratamentul si m-am angajat sa muncesc fizic aici in Baia Mare si am rezistat cate 1 an sau 2 in fiecare loc de munca. Am lucrati in total 6 ani. Am fost internat de multe ori, si la Cluj si la Baia Mare si la Sighet si la Cavnic Auzeam voci si vedeam chestii doar cand luam pastile, pana mi s-a obisnuit creierul cu ele. Acum am imbatranit, creierul nu mai gandeste la aceeasi viteza ca inainte, am 43 de ani si deja ma simt batran, am si o disfunctie sexuala, mi-a albit barba deja. M-am simtit de multe ori exclus social, dar nu am mai avut depresii sinucigase ca atunci. De cativa ani merg la Asociatia Assoc din Baia Mare, o asociatie care se ocupa cu persoanele cu handicap, unde joc sah, fotbal, fac oale de lut, margele si pictez. Dar pana si oamenii de acolo ma obosesc, asa ca am hotarat sa merg doar o data pe saptamana. Dupa parerea mea, se incearca o diminuare a numarului membrilor speciei umane si de aceea se dau atat de usor diagnostice de schizofrenie si sunt indopati oamenii cu pastile. Ei sunt sterilizati prin aceste metode si perioada cea mai prolifica a vietii lor si-o petrec prin spitale. Nu e vina mea ca am acest discurs delirant, ilogic si aberativ. Pentru faptul ca n-am invatat bine la scoala, nu trebuie sa mi se interzica sa ma reproduc si sa mi se dea pastile cu ghiotura. Am scris acest text doar pentru ca ma plictisesc la mine acasa si nu am ce face toata ziua, am gasit forumul si am hotarat sa ma exprim si eu aici. Vreau sa imi fac prieteni printre voi, ma simt singur. Astept raspunsurile voastre. Ma gasiti si pe facebook, --------*

(*modificat de admin)
1 comentarii
1
02-10-2020, ora 12:05
Cristi1999
Nu este medic/terapeut
Cristi1999
Salut
Ai nevoie de multa psihoterapie ca sa treci peste toate astea
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul