Am doar 18 ani...Nu accept asta!:( partea I

18-03-2008
geoo
Nu este medic/terapeut
geoo
Am doar 18 ani si cred ca mostenesc boala cumplita a mamei si anume schizofrenie paranoida...N-am inceput sa halucinez sau sa aud voci dar in urma cu vreo 3 luni m-am schimbat brusc n-am vrut sa mai merg la scoala, n-am vrut sa mai mananc..n-am vrut sa mai fac absolut nimic...la inceput au aparut insomniile la modul ca dormeam cel mult 2 ore pe noapte.m-am speriat..nu intelegam dc nu mai pot dormi nici noaptea si nici ziua.Tin sa mentionez ca toata vara am lucrat numai de seara dansand prin diverse cluburi.eram obisnuita sa lucrez noptile nu sa le dorm si de cand am inceput scoala prin sept a tb sa-mi fortez organismul sa doarma noptile..mi-a fost f greu.n-am reusit...ma gandesc ca poate fi vorba si de o dereglare a metabolismului.treptat noaptea ma tot imaginam la obregea ca sunt internata si imi apareau tot felul de nebuni in vise pe kre ii vazusem in urma cu anii knd era mama internata acolo...Am inceput sa ma documentez pe net sa vad ce mi se intampla...m-am diagnosticat singura cu depresie severa dupa tot singura cu schizofrenie...Adevarul e ca mi-au influentat rau si cu mult gandurile articolele de pe internet..
4 comentarii
0
19-03-2008, ora 00:00
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
Draga Geoo. Bine ai spus ca te-au influentat articolele de pe net. Cand citesti ceva despre o boala ti se pare ca ai si tu.
Pe tine te-a mai marcat si faptul ca ai o mama bolnava.
Nu stiu daca ai vazut tot pe net ca daca ai un singur parinte schizofrenic procentul sanselor sa se declanseze boala si la tine este foarte mic.
Nu mai lucra de noapte, este o mare greseala.
Incearca sa te odihnesti, sa nu intri in panica. Hraneste-te corect, echilibrat, cu proteine, cu fructe si miere eventual.
Dar cel mai bine ar fi sa mai ceri ajutorul cuiva, unui specialist, asta nu ar presupune sau ar implica ca ai si tu boala mamei, dar te poate ajuta cu tehnici de relaxare.
Mare este Dumnezeu, nu te mai speria, daca nu poti sa mai inveti nu este nici o nenorocire sa stai un an acasa. Pe urma, odihnita si refacuta poti relua liceul. Asta este parerea mea.
Iti doresc numai bine.
0
20-03-2008, ora 00:00
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Mai Geo, nu trebuie sa exagerezi si tu cu schizofrenia asta. Doar un medic iti poate da un asemenea diagnostic. Din ceea ce scrii tu aici eu cred ca este vorba de o depresie pe care daca nu vrei sa pierzi anul, va trebui sa o tratezi cu ceva medicamente.
Tinind cont si de antecedente, in nici un caz nu mai ai voie sa pierzi noptile. Du o viata echilibrata, linistita, potrivit voii lui Dumnezeu si o sa vezi ca o sa iti revii. De ce nu te duci la liceu ?
0
21-03-2008, ora 00:00
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
Draga Clara, important este sa se simta ea bine, chiar daca ar pierde un an de scoala. Eu am fost nevoita pana la urma sa pierd doi si am terminat liceul pana la urma mai tarziu. Sanatatea este pe primul plan.
Eu am inteles ca ea acum merge la scoala.
Draga Geo iti doresc numai bine, fii senina, menajeaza-te cat poti, odihneste-te si du o viata echilibrata.
Numai bine.
0
22-03-2008, ora 00:00
mamilika
Nu este medic/terapeut
mamilika
Draga geoo. Chinezii, care de mii de ani studiaza natura si energiile cosmice, numesc intervalul intre orele 22 si 24 flux cosmic, iar intre 1 si 2 noaptea reflux cosmic. In aceste 4 ore sunt niste energii speciale pe care omul trebuie sa le foloseasca pentru "incarcarea bateriilor" si nu facand alte activitati. S-au facut cercetari pe doua loturi de oameni. Primul a fost lasat sa doarma doar aceste 4 ore, iar al doilea au fost lasati sa doarma oricat vor, dar nu in aceste 4 ore. Urmarea : dupa un interval de timp, primii erau bine mersi, chiar daca dormisera doar 4 ore, iar ceilalti dadeau semne clare de oboseala si chiar dezechilibru psihic. Mai departe tragi singura concluziile! Sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul