Schizofrenie: mai sunt si altii in situatia mea?
Va salut pe toti ! -scurta descriere: am avut cateva internari la spitalul de psihiatrie cu mai multe episoade de depresie, dupa care mi s-a pus diagnosticul de tulburare cu elemente de schizofrenie, iar apoi schizofrenie paranoida asta cam prin 2012. Dupa ce am inceput sa iau antipsihotic, intr-adevar m-am simtit mai bine, mi-am mai revenit putin, dar am devenit retras, ies foarte putin afara, vorbesc putin, nu prea socializez cu prietenii, asta din cauza ca nu am nevoie de mila nimanui, nu doresc sa rada nimeni de mine etc.
Am deschis acest subiect pentru a socializa cu persoane care sunt in situatia mea, daca mai sunt activi pe forum cei cu schizofrenie. Stiu ca s-a mai vorbit de n ori despre schizofrenie pe acest forum, dar am zis ca merita sa incerc sa-mi fac noi prieteni aici pe forum.
Toata lumea e binevenita sa-si dea cu parerea, opinii etc
Si ca o prima intrebare- se poate trata schizofrenia in vreun fel si nu ma refer la obisnuitele medicamente pe care trebuie sa le iau toata viata? S-a descoperit vreun tratament mai bun?
Am deschis acest subiect pentru a socializa cu persoane care sunt in situatia mea, daca mai sunt activi pe forum cei cu schizofrenie. Stiu ca s-a mai vorbit de n ori despre schizofrenie pe acest forum, dar am zis ca merita sa incerc sa-mi fac noi prieteni aici pe forum.
Toata lumea e binevenita sa-si dea cu parerea, opinii etc
Si ca o prima intrebare- se poate trata schizofrenia in vreun fel si nu ma refer la obisnuitele medicamente pe care trebuie sa le iau toata viata? S-a descoperit vreun tratament mai bun?
Un "tratament" foarte bun, care a fost verificat in timp, este combinatia dintre activitate profesionala (indiferent ce) miscare combinata cu socializare.
Activitatea profesionala simpla, accesibila, in corelatie cu capacitatile Dumneavoastra, creste increderea de sine, simtul utilitatii etc.
Ultimele doua, miscarea si socializarea pot fi combinate prin intermediul activitatii intr-un grup/ sportiv sau in jurul unui hobby.
Interactiunea "virtuala" nu imbunatateste prea mult lucrurile, ba poate aduce o alta neplacere: dependenta de calculator, des asociata cu afectiunile psihice
Activitatea profesionala simpla, accesibila, in corelatie cu capacitatile Dumneavoastra, creste increderea de sine, simtul utilitatii etc.
Ultimele doua, miscarea si socializarea pot fi combinate prin intermediul activitatii intr-un grup/ sportiv sau in jurul unui hobby.
Interactiunea "virtuala" nu imbunatateste prea mult lucrurile, ba poate aduce o alta neplacere: dependenta de calculator, des asociata cu afectiunile psihice
Va multumesc pentru raspuns.Asa este dl psiholog, aveti dreptate. Dar foarte multe persoane sanatoase cand aud ca cineva are o boala psihica, nici nu vor sa audda de a primi o astfel de persoana in nici un grup. Nu stiu de ce dar persoanele cu schizofrenie sunt "date la o parte" adica marginalizate complet. Oamenii sanatosi nu gandesc ca sunt si eu om, se gandesc doar ca sunt "defect"
Din pacate stiu la fel de bine ca Dumneavoastra asta, da nu trebuie sa "defilati" cu chestia asta. O discutie nu incepe cu "stii, eu am schizofrenie"...Exista multe alte subiecte de discutie, iar in cadrul unui sport de exemplu, lucrurile se desfasoara altfel.
Eu am ajuns la vorbele unui profesor de al meu:
cand povestesc ceva sau vreau sa explic ceva, oamenii se crucesc,
iar cand oamenii imi explica ceva ma crucesc eu.
Cam asa sta treaba in cazul meu :)
Dar poate ca daca vorbesc despre lucrul asta posibil sa fac un pas micut inainte, ma refer la a socializa cu persoane care sunt in "dificultate" ca si mine.
cand povestesc ceva sau vreau sa explic ceva, oamenii se crucesc,
iar cand oamenii imi explica ceva ma crucesc eu.
Cam asa sta treaba in cazul meu :)
Dar poate ca daca vorbesc despre lucrul asta posibil sa fac un pas micut inainte, ma refer la a socializa cu persoane care sunt in "dificultate" ca si mine.
Salut Yul,
Da, mai sint si altii in situatia ta, dar nu au curaj sa se arate pentru ca lumea te eticheteaza ca "nebun" cand aude ca ai probleme psihice. Si ar mai fi o chestie. Oamenii cu probleme psihice sint oameni cu suflet bun, ca altfel nu se imbolnaveau daca nu puneau la suflet toate rautatile. Si atunci, le este frica sa-si deschida sufletul (mai ales pe un forum public) si sa-si spuna povestea pentru ca ar putea fi raniti din nou.
M-am decis sa-ti scriu pentru ca ce ai scris tu se cam aseamana cu ce am trait si eu. Au inceput diagnosticele cu depresie, anxietate, etc... ca in final sa ajung tot la schizo. Evident eu am avut aceeasi boala de la inceput pana la sfarsit... doar diagnosticile se schimbau dupa fiecare doctor. Super stiinta psihiatria asta ! :)) Oricum acum am inteles cine sint cei care ne fac "nebuni" si nu prea mai imi pasa de ce diagnostic imi pun. O mare parte din simptomele pe care le aveam erau cauzate de faptul ca nu acceptam ce mi se intampla... Cum sa fiu eu un ratat ? Cu timpul mi-am acceptat soarta, a incetat disperarea si acum ma simt mult mai bine... insa problemele nu cred ca au disparut, sint tot acolo in subconstient si nu cred ca vor disparea vreodata.
As vrea sa te intreb de ce ti-au pus diagnosticul de schizofrenie paranoida, auzeai voci sau vedeai lucruri care nu exista ?
Da, mai sint si altii in situatia ta, dar nu au curaj sa se arate pentru ca lumea te eticheteaza ca "nebun" cand aude ca ai probleme psihice. Si ar mai fi o chestie. Oamenii cu probleme psihice sint oameni cu suflet bun, ca altfel nu se imbolnaveau daca nu puneau la suflet toate rautatile. Si atunci, le este frica sa-si deschida sufletul (mai ales pe un forum public) si sa-si spuna povestea pentru ca ar putea fi raniti din nou.
M-am decis sa-ti scriu pentru ca ce ai scris tu se cam aseamana cu ce am trait si eu. Au inceput diagnosticele cu depresie, anxietate, etc... ca in final sa ajung tot la schizo. Evident eu am avut aceeasi boala de la inceput pana la sfarsit... doar diagnosticile se schimbau dupa fiecare doctor. Super stiinta psihiatria asta ! :)) Oricum acum am inteles cine sint cei care ne fac "nebuni" si nu prea mai imi pasa de ce diagnostic imi pun. O mare parte din simptomele pe care le aveam erau cauzate de faptul ca nu acceptam ce mi se intampla... Cum sa fiu eu un ratat ? Cu timpul mi-am acceptat soarta, a incetat disperarea si acum ma simt mult mai bine... insa problemele nu cred ca au disparut, sint tot acolo in subconstient si nu cred ca vor disparea vreodata.
As vrea sa te intreb de ce ti-au pus diagnosticul de schizofrenie paranoida, auzeai voci sau vedeai lucruri care nu exista ?
Salut Nostrand! Referitor la intrebarea ta daca auzeam voci, da auzeam voci care vorbeau despre mine, intr-un fel ma criticau dar nu vorbeau direct cu mine si erau voci de femei, una din voci semana cu o voce de a unei cunostinte de a mea. Am stat cu vocile vreo 10 luni sau un an nu mai tin minte exact pentru ca imi era foarte ffrica sa nu ma abandoneze familia in vreun sanatoriu sau ceva de genu pt ca eram f speriat, dar acum ma simt mult mai bine cu tratament. Am luat risperidona aproape un an, dupa care abilify si in prezent iau olanzapina. Plus ca am mai avut mici episoade psihotice in tot timpul asta dar acum am o stare generala destul de buna.
As putea sa fac o mica comparatie, adica schizofrenia este intr-un fel ca si diabetul, cu un tratament bun lucrurile vor fi bune, dar daca cineva nu-si ia medicamentele atunci e mai rau ca mai sunt si cazuri din astea.
Eu nu inteleg de ce se "ascund" cei cu boli de genu asta, nu este o rusine din punctul meu de vedere.
Am deschis subiectul asta pentru a face "prezenta" :) si bineinteles pentru a cunoaste persoane care au aceasta boala de schizofrenie.
Eu nu inteleg de ce se "ascund" cei cu boli de genu asta, nu este o rusine din punctul meu de vedere.
Am deschis subiectul asta pentru a face "prezenta" :) si bineinteles pentru a cunoaste persoane care au aceasta boala de schizofrenie.
Eu zic ca boala psihica nu e deloc ca cea fizica pentru ca ceea ce ne defineste pe noi ca oameni este sufletul, adica psihicul. Daca esti in scaun cu rotile sau ai diabet si nu ai psihicul afectat esti o persoana ca oricare alta, dar daca ai psihicul afectat si nu mai gandesti corect... tu pur si simplu nu mai existi ca om, esti practic o leguma, iar legumele nu au drepturi ! Daca nu mai ai drepturi poate face oricine ce vrea cu tine... fara sa mai conteze parerea ta. Poti fi si aruncat la gunoi... pentru ca omul din tine nu mai e, a ramas doar ambalajul. De asta se ascund. :)
Acum, eu nu sint doctor in psihiatrie, dar am si eu o experienta. In cazul tau, daca zici ca aveai halucinatii auditive... ma gandesc ca poate chiar era o problema chimica in creier, nustiu ce sa zic. Dar eu nu am avut niciodata asa ceva si tot schizo mi-a pus. Am luat toate medicamentele din lume si n-au avut nici un efect pe mine, ca in cele din urma sa-mi treaca totul doar pentru ca am acceptat viata pe care o am (eu voiam alta). Asta era de fapt problema care ma rodea pana la disperare si ma facea sa nu mai ma comport ca un om normal. In pihiatrie e cel mai usor sa gresesti diagnosticul. De multe ori omul are mai multa nevoie de un piholog decat de un psihiatru. Tu, in afara de faptul ca aveai halucinatiile alea, nu ai avut si ceva traume psihice, ceva care ti-a facut rau (sufleteste) de-a lungul vietii ?
Acum, eu nu sint doctor in psihiatrie, dar am si eu o experienta. In cazul tau, daca zici ca aveai halucinatii auditive... ma gandesc ca poate chiar era o problema chimica in creier, nustiu ce sa zic. Dar eu nu am avut niciodata asa ceva si tot schizo mi-a pus. Am luat toate medicamentele din lume si n-au avut nici un efect pe mine, ca in cele din urma sa-mi treaca totul doar pentru ca am acceptat viata pe care o am (eu voiam alta). Asta era de fapt problema care ma rodea pana la disperare si ma facea sa nu mai ma comport ca un om normal. In pihiatrie e cel mai usor sa gresesti diagnosticul. De multe ori omul are mai multa nevoie de un piholog decat de un psihiatru. Tu, in afara de faptul ca aveai halucinatiile alea, nu ai avut si ceva traume psihice, ceva care ti-a facut rau (sufleteste) de-a lungul vietii ?
Eu am facut o comparatie intre diabet si schizo pt ca in ambele cazuri trebuie luat tratament toata viata, dar asta e, m-am obisnuit cu ideea asta de a bea pastile toata viata de acum inainte. Eu am fost un tip normal pana la prima internare intr-un spital de psihiatrie, am facut o scoala etc. Posibil ai dreptate cu ce ai zis despre problema chimica, probabil ceva cu dopamina sau serotonina nu stiu.Si eu as fi vrut sa am alta viata, una mult mai frumoasa, nu cea de bolnav, dar nu stiu ce s-a intamplat cu mine, am "cazut" in loc sa "evoluez"
Parerea mea e ca foarte rar se greseste in psihiatrie, doctorii stiu mult mai bine asta.
Prefer sa nu vorbesc despre traumele mele psihice aici pe forum, ca asa sunt eu, nici la spovedit nu spun tot ce ma "doare" :) Ai ceva dreptate cu traumele astea, se cunoaste ca esti veteran in psihiatrie. Inca ceva, la mine au dat rezultate bune medicamentele pe care le-am luat pana acum.
Parerea mea e ca foarte rar se greseste in psihiatrie, doctorii stiu mult mai bine asta.
Prefer sa nu vorbesc despre traumele mele psihice aici pe forum, ca asa sunt eu, nici la spovedit nu spun tot ce ma "doare" :) Ai ceva dreptate cu traumele astea, se cunoaste ca esti veteran in psihiatrie. Inca ceva, la mine au dat rezultate bune medicamentele pe care le-am luat pana acum.
Nu e valabila pentru toata lumea lozinca de este acum la moda: "sa luam medicamente toata viata". Eu nu sint nici pentru nici impotriva medicamentelor psihiatrice. Cei care au nevoie, e bine sa le ia, iar cei care nu au sa nu le ia, dar important e sa se puna diagnosticul corect ! Asta e problema... Eu cred ca de foarte multe ori se greseste in psihiatrie si se nenoroceste niste oameni punandu-le eticheta de "schizofren" cand ei au doar niste probleme psihologice sau de suflet. Nustiu daca medicamentele astea trateaza efectiv ceva sau nu, dar stiu ca efectul lor principal este acela de sedare. Daca cineva e in episod psihotic, de exemplu, si "face urat" ii da niste pastile d-astea si il sedeaza ca se se linisteasca. El nu e nici pe departe tratat de nimic dar nu se mai poate manifesta in nici un fel caci are creierii terci de la medicamente.
Si eu iau olanzapina de vreo 5 ani :) dar iau foarte putina, 2.5mg si asta doar pentru ca nu pot sa dorm fara ea nu pentru ca ma astept sa trateze ceva. Deci nu pun pe nimeni sa se lase de medicamente, doar sa fie atent si sa verifice daca chiar ii fac bine sau nu.
Pai, Yul, ma gandeam ca aici nu ne cunoaste nimeni (asta e avantajul internetului) si putem vorbi despre orice. Nu pentru asta ai deschis topicul asta ? :) Ai zis ca vrei sa-ti faci prieteni noi... Eu asa ma gandeam, sa facem un club aici si sa vorbim fiecare despre problemele noastre... Pentru ca cea mai mare problema a unui bolnav psihic e singuratatea si faptul ca nu poate vorbi cu nimeni despre ce are pe suflet. Acum... na, nustiu daca chiar aici pe forum e locul potrivit pt asta. Dar psihologii sint foarte scumpi...
Si eu iau olanzapina de vreo 5 ani :) dar iau foarte putina, 2.5mg si asta doar pentru ca nu pot sa dorm fara ea nu pentru ca ma astept sa trateze ceva. Deci nu pun pe nimeni sa se lase de medicamente, doar sa fie atent si sa verifice daca chiar ii fac bine sau nu.
Pai, Yul, ma gandeam ca aici nu ne cunoaste nimeni (asta e avantajul internetului) si putem vorbi despre orice. Nu pentru asta ai deschis topicul asta ? :) Ai zis ca vrei sa-ti faci prieteni noi... Eu asa ma gandeam, sa facem un club aici si sa vorbim fiecare despre problemele noastre... Pentru ca cea mai mare problema a unui bolnav psihic e singuratatea si faptul ca nu poate vorbi cu nimeni despre ce are pe suflet. Acum... na, nustiu daca chiar aici pe forum e locul potrivit pt asta. Dar psihologii sint foarte scumpi...
Eu nu stiu daca se greseste in psihiatrie, medicul stie mai bine cum sta treaba, am mai zis asta si doctorii nu nenorocesc oamenii, ma refer la faptul ca sunt unii schizofreni care lucreaza cu jumatate de norma, au multi prieteni, adica sunt mai activi. ce-i drept ca mai sunt si ca mine care nu pot lucra in conditii de stres, pt ca obosesc repede, au putini prieteni etc.si pe mine m-au afectat medicamentele multe pe care le-am luat de ceva timp, acum iau olanzapina de 15 mg. mie mi se pare buna ideea cu clubul aici pe forum, sunt deschis la asa ceva, dar din pacate preferam sa ne cam "ascundem"
Ai dreptate, psihoterapia costa, nu mult dar costa ceva bani si mie mi-ar lua cativa ani sa ma "repar" daca se mai poate face ceva.:) Eu am inceput sa gandesc ceva mai pozitiv de cand am intrat pe forumul asta, am mai invatat cate ceva si vreau sa incep sa fac si putina miscare ca de la antipsihotic am inceput sa ma ingras putin. Mai pe scurt incep sa "evoluez" si sa ma "luminez" putin cate putin :)
Am un mesaj pt toti cei cu boli psihice: sa va luati tratamentul si sa iesiti la "lumina" poate facem un grup aici pe forumul asta, grupul vesel sau mai degraba grupul trist sau macar grupul "ascuns" haha:)
Ai dreptate, psihoterapia costa, nu mult dar costa ceva bani si mie mi-ar lua cativa ani sa ma "repar" daca se mai poate face ceva.:) Eu am inceput sa gandesc ceva mai pozitiv de cand am intrat pe forumul asta, am mai invatat cate ceva si vreau sa incep sa fac si putina miscare ca de la antipsihotic am inceput sa ma ingras putin. Mai pe scurt incep sa "evoluez" si sa ma "luminez" putin cate putin :)
Am un mesaj pt toti cei cu boli psihice: sa va luati tratamentul si sa iesiti la "lumina" poate facem un grup aici pe forumul asta, grupul vesel sau mai degraba grupul trist sau macar grupul "ascuns" haha:)
@ Nostrand
Daca suporti o boala, prin suferinta ta, poti sa iti mantuiesti tot neamul.
Sa nu te mai consideri niciodata ratat, in viata ta.
Daca suporti o boala, prin suferinta ta, poti sa iti mantuiesti tot neamul.
Sa nu te mai consideri niciodata ratat, in viata ta.
Buna, ca o paranteza in discutia voastra, iti recomand filmul 'A beautiful mind'.
Voi incerca sa il caut pe net filmul asta ca nu l-am vazut. Dupa titlu, pare un film "frumos" :)
Filmul este despre schizofrenie, de asta ti l-am recomandat. E un film foarte bun, nominalizat la Oscar. Se gaseste usor pe net, eu l-am vazut online.
Daca va ajuta cu ceva, cunosc o persoana cu schizofrenie la care boala a remis de cateva luni. Nu mai e pe medicatie. Are peste 40 de ani.
@Valeria12
Ai avut dreptate, este un film foarte bun, oricine ar dori sa aiba o minte sclipitoare ca in acel film.
@clara_p
Eu as dori sa nu mai depind de pastile, adica sa ma fac mai bine, dar nu stiu, asta ramane de vazut, de fapt acest lucru imi doresc cel mai mult, sa ma fac bine.
Ai avut dreptate, este un film foarte bun, oricine ar dori sa aiba o minte sclipitoare ca in acel film.
@clara_p
Eu as dori sa nu mai depind de pastile, adica sa ma fac mai bine, dar nu stiu, asta ramane de vazut, de fapt acest lucru imi doresc cel mai mult, sa ma fac bine.
Yul, ma bucur ca ti-a placut. Personajul din film a continuat sa traiasca fara medicatie, in schimb a avut capacitatea de a intelege ca are halucinatii si a incercat sa le accepte si sa traiasca asa, pastrand un comportament normal. Mie mi se pare destul de dificil (nu am schizofrenie dar imi imaginez ce inseamna), nu stiu daca in viata reala sunt oameni care traiesc asa (desi filmul este dupa un caz real, nu stiu daca si aceasta parte a filmului e reala). Cunosc pe cineva care sufera de schizofrenie, isi ia tratamentul si traieste normal, nu a mai avut probleme. Incearca sa duci o viata sanatoasa, mananca sanatos etc.
@ 28-yul
Nu exista momentan medicatie sa ne facem bine. Exista medicatie sa nu facem episod psihotic.
Toata lumea vrea sa se faca bine de orice boala.
Vindecarea in bolile psihice insa nu prea e cunoscuta. Au remisii sau vindecare completa in sub 10 % din cazuri nevroze.
Tab si schizo sunt psihoze.
Acceptarea bolii te face sa te simti mai bine cu boala ta si sa ai grija de tine mai bine, sa fii multumit de tine asa cum esti. Fara sa te consideri ratat sau prostii de genul asta.
Cateva vizite la psiholog care sa va faca sa asimilati acest lucru nu cred ca sunt o avere.
Nu exista momentan medicatie sa ne facem bine. Exista medicatie sa nu facem episod psihotic.
Toata lumea vrea sa se faca bine de orice boala.
Vindecarea in bolile psihice insa nu prea e cunoscuta. Au remisii sau vindecare completa in sub 10 % din cazuri nevroze.
Tab si schizo sunt psihoze.
Acceptarea bolii te face sa te simti mai bine cu boala ta si sa ai grija de tine mai bine, sa fii multumit de tine asa cum esti. Fara sa te consideri ratat sau prostii de genul asta.
Cateva vizite la psiholog care sa va faca sa asimilati acest lucru nu cred ca sunt o avere.
Cine o sa descopere medicamente pentru vindecarea de psihoze va fi anuntat pe toate posturile de televiziune si va lua premiul Nobel.
Eu dupa 20 de ani de tab, va recomand maximul posibil: credinta (nu habotnicie) + medicatie + psihoterapie.
Cu specificatia ca am avut 7 ani remisie, timp in care am functionat perfect, fara medicamente. Cu facultati si servicii.
Eu dupa 20 de ani de tab, va recomand maximul posibil: credinta (nu habotnicie) + medicatie + psihoterapie.
Cu specificatia ca am avut 7 ani remisie, timp in care am functionat perfect, fara medicamente. Cu facultati si servicii.
@Valeria12
Eu nu pot trai fara medicatie, adica ce sa fac, sa revin la perioada in care auzeam voci? pentru mine a fost chinuitoare periada aceea si nu am o minte stralucitoare ca in acel film.
@clara_p
Multumesc pentru lamuriri, asa e, inca nu s-a descoprit vreun tratament care sa ma vindece complet sau pe altii cu aceste boli. Eu credinta am, medicatie de asemenea, mai lipseste psihoterapie. Eu sunt interesat de orice are legatura cu schizofrenia, ca poate invat mai multe si poate o voi combate in vreun fel :) deci cei ce au informatii despre aceasta boala, ii rog sa-mi spuna si mie ceva noutati, sau metode de tratament eficiente etc.
Eu nu pot trai fara medicatie, adica ce sa fac, sa revin la perioada in care auzeam voci? pentru mine a fost chinuitoare periada aceea si nu am o minte stralucitoare ca in acel film.
@clara_p
Multumesc pentru lamuriri, asa e, inca nu s-a descoprit vreun tratament care sa ma vindece complet sau pe altii cu aceste boli. Eu credinta am, medicatie de asemenea, mai lipseste psihoterapie. Eu sunt interesat de orice are legatura cu schizofrenia, ca poate invat mai multe si poate o voi combate in vreun fel :) deci cei ce au informatii despre aceasta boala, ii rog sa-mi spuna si mie ceva noutati, sau metode de tratament eficiente etc.
Nu exista alte metode de tratament.
Vezi videourile pe Youtube in engleza cu schizofrenia.
Vezi videourile pe Youtube in engleza cu schizofrenia.
@ 28-yul
Nu cred ca oamenii vor toti sa aibe minti stralucitoare ca matematicianul din film.
Cred ca toti vrem mai mult sa fim iubiti, respectati si apreciati. Dar mai ales iubiti asa cum suntem.
Fara sa le fie frica altora de noi si fara sa ne discrimineze.
Faptul ca unii discrimineaza este o problema a lor personala. Nu este o problema a noastra. Nu ne bagam.
Sa si-o repare daca pot. Daca nu pot sa treaca peste prejudecati ii lasam in pace.
Tu daca vrei sa vorbesti cu cineva de pe forum, intra pe profilul lui si trimite-i mesaj. Unii vorbesc. Unii poate nici nu primesc mesajul ca au scris demult.
Nu cred ca oamenii vor toti sa aibe minti stralucitoare ca matematicianul din film.
Cred ca toti vrem mai mult sa fim iubiti, respectati si apreciati. Dar mai ales iubiti asa cum suntem.
Fara sa le fie frica altora de noi si fara sa ne discrimineze.
Faptul ca unii discrimineaza este o problema a lor personala. Nu este o problema a noastra. Nu ne bagam.
Sa si-o repare daca pot. Daca nu pot sa treaca peste prejudecati ii lasam in pace.
Tu daca vrei sa vorbesti cu cineva de pe forum, intra pe profilul lui si trimite-i mesaj. Unii vorbesc. Unii poate nici nu primesc mesajul ca au scris demult.
Daca tot s-a vorbit despre filme, eu am vazut de asemenea Shutter Island(2010) cu L.Dicaprio si Stonehearst Asylum(2014) care mi-au placut.
Multumescsc clara_p pt recomandare, ma voi uita si pe youtube.
Multumescsc clara_p pt recomandare, ma voi uita si pe youtube.
@ 28-yul
Daca doriti puteti deschide pe sectiunea Tulburari psihice un Topic separat de filme.
Vad ca sunteti in tema.
Daca doriti puteti deschide pe sectiunea Tulburari psihice un Topic separat de filme.
Vad ca sunteti in tema.
Da, voi retineti filmele? Pfui pai eu m-am uitat la un film acum 2 ani la ceva film, Hunger games. habar nu mai am cu ce a fost.
Nu ma incanta filmele de cand sunt pe medicatia asta. Parca sunt mereu asa plictisita si am nevoie de ceva sa ma invioreze gen cafea.
Cred ca tot de la magariile de antipsihoitice, care blocehaza dopamina, hormonul fericirii. :|
Mo ma bucur ca va bucurati de filme. macar cineva o face. :)
Nu ma incanta filmele de cand sunt pe medicatia asta. Parca sunt mereu asa plictisita si am nevoie de ceva sa ma invioreze gen cafea.
Cred ca tot de la magariile de antipsihoitice, care blocehaza dopamina, hormonul fericirii. :|
Mo ma bucur ca va bucurati de filme. macar cineva o face. :)
La mine nu trece o zi fara sa nu vad macar un episod dintr-un serial seara inainte de culcare... :P
Faza cea mai frumoasa e ca eu nu prea stau bine cu memoria si dupa un timp uit cu ce a fost filmul si pot sa-l vad din nou ca si cand l-as vede pt prima data. :))
Faza cea mai frumoasa e ca eu nu prea stau bine cu memoria si dupa un timp uit cu ce a fost filmul si pot sa-l vad din nou ca si cand l-as vede pt prima data. :))
@nostrand, tu lucrezi?
Si eu ma uit degeaba la filme ca le uit. Uit si ce invat. etc..
Si eu ma uit degeaba la filme ca le uit. Uit si ce invat. etc..
Nu lucrez (ca sclav) la patron, sint pensionat. Dar lucrez la mine in curte.
Si poti? Nu ai pb cu oboseala fizica de la neroleptice? Eu am. :(
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5Sindrom premenstrual accentuat, mi este rau destul de tare inainte de ciclu
- 5Sunt necajita ca nu pot munci
- 8mi-este teama ca nu ma descurc
- 5Este oare vorba de schizofrenie in cazul meu?
- 11Schizofrenie sau altceva?
- 20Schizofrenie..povestea mea
- 3Tratamente Schizofrenie
- 3Schizofrenie dezorganizata
- 6Ce mai luati pentru schizofrenie paranoida?
- 1Buna seara cum pot scapa de voci
- 10De ce a trebuit să mă nasc?
- 1Pot sa fac facultatea de psihologie și fara sa profesez dupa daca am schizofrenie?
- 15Tratament ayurvedic in loc de neuroleptice/antipsihotice?
- 1Schizofrenie paranoidala
- 6Alte forme de schizofrenie
- 20Vitamine și suplimente dovedite clinic ca ajuta în schizofrenie
- 1Job part-time pentru persoanele cu schizofrenie
- 8Cum sa îmi găsesc o ocupație frumoasa in viata și cum sa îmi înfrumusețez viata?
Mai multe informații despre: Schizofrenia schizofrenia paranoida
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: