Schizofrenie paranoida

23-09-2020
19
Nu este medic/terapeut
19
Buna seara, as dori sa spun ca locuiesc in Germania de 10 ani, m.am imbolnavit psihic, am fost in psihiatrie de 5 ori in 5 ani cu atavuri de panica, acum au spus ca am schizofrenie paranoida, si m.au obligat sa iau medicamentele toata viata daca nu ma obliga cu politia sa le iau.Acum eu nu stiu am aceasta boala sau trebuie sa verific cu un alt psihiatru, aici ma cheama o data la trei luni pentru injectie si sa vorbesc cu psihiatru, dar eu nu mai vreau sa vorbesc decat medicamentul si gata.Ce ma sfatuiti, as dori un psihiatru sa imi raspunda.Eu nu prea cred ca am dar ce pot face eu daca asa a stabilit aici.Va multumesc din suflet.
6 comentarii
1
24-09-2020, ora 10:26
Anonim077
Nu este medic/terapeut
Anonim077
Schizofrenie paranoida-daca aveti halucinatii auditive si vizuale..dar depinde de la caz la caz..tot un psihiatru trebuie sa va vada..si e bine ca luati tratament.(iar pt boli cronice cum e schizofrenia se ia toata viata-ca am tot auzit de cei care s-au lasat si boala a revenit).
0
24-09-2020, ora 18:18
19
Nu este medic/terapeut
19
Multumesc frumos.
0
24-09-2020, ora 19:08
360
Nu este medic/terapeut
360
Elementul esenţial al tipului paranoid de schizofrenie îl constituie prezenţa de
idei delirante sau de halucinaţii auditive proeminente în contextul unei prezervări
relative a funcţionării cognitive şi a afectului. Simptomele caracteristice-tipurilor
dezorganizat şi catatonic (de ex., limbajul dezorganizat, afectul plat sau inadecvat,
comportamentul catatonic sau dezorganizat) nu sunt proeminente. Ideile delirante
sunt de regulă de persecuţie sau de grandoare ori mixte, dar pot surveni, de
asemenea, şi idei delirante cu alte teme (de ex., de gelozie, religiositate sau
somatizare). Ideile delirante pot fi multiple, dar de regulă sunt organizate în jurul
unei teme coerente. Halucinaţiile sunt de regulă în raport cu conţinutul temei
delirante. Elementele asociate includ anxietatea, furia, răceala şi cearta. Individul
poate avea o manieră de a fi superior şi protector, şi, fie o calitate formală, emfatică,
fie intensitate extremă în interacţiunile interpersonale. Temele de persecuţie pot
predispune individul la comportament suicidar, iar combinarea ideilor delirante de
persecuţie şi de grandoare cu furia poate predispune individul la violenţă. Debutul
tinde a fi mai tardiv în viaţă decât în celelalte tipuri de schizofrenie, iar
caracteristicile sale distinctive pot fi. mai stabile în decursul timpului. Aceşti
indivizi prezintă de regulă doar puţină sau nici un fel de deteriorare la testarea
neuropsihologîcă sau la altă testare cognitivă. Unele date sugerează că prognosticul
pentru tipul paranoid poate fi considerabil mai bun decât al celorlalte tipuri de
schizofrenie, în special în ceea ce priveşte funcţionarea profesională şi capacitatea
de a duce o viaţa independentă.
0
24-09-2020, ora 19:11
360
Nu este medic/terapeut
360
acum stii daca e nevoie sau nu sa mergi la un al doilea doctor. ar trebui sa poti sa-ti dai seama din ce ai vorbit cu doctorul, cum a ajuns la acest diagnostic.
inca un lucru, sub tipurile de schizofrenie se dau dupa 1an de simptome
0
24-09-2020, ora 20:04
19
Nu este medic/terapeut
19
Va multumesc din suflet, , , , , Cu stima.
1
25-09-2020, ora 08:34
CatincaR
Nu este medic/terapeut
CatincaR
Este bine sa vorbesti cu un psihiatru o data la 3 luni, el trebuie sa se asigure ca tratamentul ce-l primesti este bun sau nu, daca trebuie schimbat dupa un timp sau trebuie ajustata doza.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul