Tuse seaca, senzatie de nod in gat si secretii nazale
Buna ziua,
Totul a inceput cu o jena in gat, dupa care a inceput tusea seaca, senzatia de gadilat in gat si secretii nazale.Am fost diagnosticata de catre un dr.ORL-ist cu faringita si probabil fond alergic (justificare pentru secretiile nazale).Tratament: septolete plus si aerius.Nici un rezultat, am luat paracetamol sinus si mi-a trecut nasul insa tusea nu.Am facut vineri un exudat faringian si mi s-a gasit candida spp+ in gat.Dr meu de familie e in concediu, drept urmare nu prea stiu ce sa fac.Tusea e suparatoare dimineata, cu senzatia de nod sau flegma in gat si trebuie mereu sa imi dreg vocea.Inghti si respir destul de greu si limba e incarcata.Cineva mi-a spus sa iau fluconazol dar ca poate mi se face rau de la el, sincer nu prea as incerca.Nu am luat nici un antibiotic in ultima vreme si nici nu sunt o fire bolnavicioasa.Nu am stiut ca nu am voie dulce, acru, rece sau acidulat.am sa respect aceste indicatii.Cu privire la medicatie, ce mi-ati recomanda?Va multumesc anticipat
Totul a inceput cu o jena in gat, dupa care a inceput tusea seaca, senzatia de gadilat in gat si secretii nazale.Am fost diagnosticata de catre un dr.ORL-ist cu faringita si probabil fond alergic (justificare pentru secretiile nazale).Tratament: septolete plus si aerius.Nici un rezultat, am luat paracetamol sinus si mi-a trecut nasul insa tusea nu.Am facut vineri un exudat faringian si mi s-a gasit candida spp+ in gat.Dr meu de familie e in concediu, drept urmare nu prea stiu ce sa fac.Tusea e suparatoare dimineata, cu senzatia de nod sau flegma in gat si trebuie mereu sa imi dreg vocea.Inghti si respir destul de greu si limba e incarcata.Cineva mi-a spus sa iau fluconazol dar ca poate mi se face rau de la el, sincer nu prea as incerca.Nu am luat nici un antibiotic in ultima vreme si nici nu sunt o fire bolnavicioasa.Nu am stiut ca nu am voie dulce, acru, rece sau acidulat.am sa respect aceste indicatii.Cu privire la medicatie, ce mi-ati recomanda?Va multumesc anticipat
10 comentarii
daca ai rezultatul exudatului faringian.. nu prea ai de ales.
Fluconazol..50 mg. 1 pe zi... pana la vindecare 5-7-10 zile ! o sa decizi singura.. cand o sda se curete limba.
poti si local sa badijonezi cu glicerina boraxata.
Seara faci inhalatii inainte de culcare.
dupa fiecare masa... Gargara !
Fluconazol..50 mg. 1 pe zi... pana la vindecare 5-7-10 zile ! o sa decizi singura.. cand o sda se curete limba.
poti si local sa badijonezi cu glicerina boraxata.
Seara faci inhalatii inainte de culcare.
dupa fiecare masa... Gargara !
In primul rand, va multumesc pentru raspunsul rapid.E adevarata partea cu "mi se face rau de la fluconazol"? Sa stiu macar la ce sa ma astept.Gargara cu infuzie de salvie vi se pare ok?
Nu are de ce sa ti se faca rau de la Fluconazol.. ( doar daca iti impui mental acest lucru)
salvia este ok. se mai poate musetel, galbenele, s, a)
salvia este ok. se mai poate musetel, galbenele, s, a)
Am inteles.O ultima intrebare, legata de ce am aflat acum dimineata: trebuia sa fi facut si o antibiograma? nu mi s-a facut la analiza si am inteles ca aceasta candida poate sa nu cedeze la fluconazol, sa il iau degeaba.Multumesc mult pentru tot.
nu. nu se face antibiograma.. la candidoza!
de doua zile ma doare urechea foarte tare nici macar nu o pot atinge...noaptea nu pot dormi deoarece atunci cand las capul pe perna ma doare.Simt mereu ca o apasare in ureche si cand mestec sau vorbesc la fel ma doare.puteti sa ma ajutati cu un sfat?va multumesc
Stimate domunle doctor,
Am mai beneficiat de raspunsurile d-vastra pe acest forum si revin cu noi nelamuriri,
V-am prezentat problema mea:hernie hiatala, RGE, amigdale rosii cu cazeum si secretia albicioasa abundenta de pe faringe, V-am relatat inclusiv metoda mea de a goli cripta amigdaliana(doar la una am reusit)
Intre timp am fost la Cluj unde mi s-a confirmat inca o data hernia hiatala, prin endoscopie, si RGE,
d-l doctor sustine ca acea secretie albicioasa nu provine de la hernie, sau reflux??!!Testul Candida nu s-a confirmat (de doua ori l-am facut)Iar medicul ORL din cadrul aceluiasi spital m-a trimis sa-mi fac un control psihiatric(pr ca aveam un teanc de analize la mine!!)ca sunt prea preocupata de starea mea de sanatate!SI CULMEA NICI AICI NU MI S-A SPUS CE-I CU SECRETIA RESPECTIVA.
Ieri am fost la un alt medic ORL din Deva si a spus ca, corzile vocale sunt OK, amigdala linguala marita si baza limbii f.alba fapt ce i-ar sugeta o ciuperca.Din cauza faptului ca acuz dureri si de val palatin mi-a sugerat sa mai merg la un control sa-mi vada rinofaringele cu ceva furtunele pe nas.
Mentionez ca am sinusuri voalate, rinita alergica(am folosit Nasonex )si aerius.
Intrebarea mea :::e indicat sa-mi fac acel control de rinofaringe??
si daca testul Candida ia in calcul toate speciile sau doar albicans, ar putea fi alt gen(pentru ca la o sceretie vaginala a iesit C.glabrata.???pentru ca atunci cand se acopera faringele cu acea secretie incepe sa deranjeze destul de tare sa arda,..
Am facut inclusiv niste poze in cavitatea bucala daca imi dati o adresa sau daca considerati ca e nevoie sa le vedeti!
Va multumesc frumos!
Am mai beneficiat de raspunsurile d-vastra pe acest forum si revin cu noi nelamuriri,
V-am prezentat problema mea:hernie hiatala, RGE, amigdale rosii cu cazeum si secretia albicioasa abundenta de pe faringe, V-am relatat inclusiv metoda mea de a goli cripta amigdaliana(doar la una am reusit)
Intre timp am fost la Cluj unde mi s-a confirmat inca o data hernia hiatala, prin endoscopie, si RGE,
d-l doctor sustine ca acea secretie albicioasa nu provine de la hernie, sau reflux??!!Testul Candida nu s-a confirmat (de doua ori l-am facut)Iar medicul ORL din cadrul aceluiasi spital m-a trimis sa-mi fac un control psihiatric(pr ca aveam un teanc de analize la mine!!)ca sunt prea preocupata de starea mea de sanatate!SI CULMEA NICI AICI NU MI S-A SPUS CE-I CU SECRETIA RESPECTIVA.
Ieri am fost la un alt medic ORL din Deva si a spus ca, corzile vocale sunt OK, amigdala linguala marita si baza limbii f.alba fapt ce i-ar sugeta o ciuperca.Din cauza faptului ca acuz dureri si de val palatin mi-a sugerat sa mai merg la un control sa-mi vada rinofaringele cu ceva furtunele pe nas.
Mentionez ca am sinusuri voalate, rinita alergica(am folosit Nasonex )si aerius.
Intrebarea mea :::e indicat sa-mi fac acel control de rinofaringe??
si daca testul Candida ia in calcul toate speciile sau doar albicans, ar putea fi alt gen(pentru ca la o sceretie vaginala a iesit C.glabrata.???pentru ca atunci cand se acopera faringele cu acea secretie incepe sa deranjeze destul de tare sa arda,..
Am facut inclusiv niste poze in cavitatea bucala daca imi dati o adresa sau daca considerati ca e nevoie sa le vedeti!
Va multumesc frumos!
mail
este necesar sa faceti acea investigatie endoscopica!
Parerea personala este ca problemele gastrice au slabit organizmul si pe acest fon se produce acea depunere albicioasa la baza limbii.
tratati foarte serios problema gastrica.. si paralel o sa se rezolve problema cu depunerile de pe limba!
este necesar sa faceti acea investigatie endoscopica!
Parerea personala este ca problemele gastrice au slabit organizmul si pe acest fon se produce acea depunere albicioasa la baza limbii.
tratati foarte serios problema gastrica.. si paralel o sa se rezolve problema cu depunerile de pe limba!
De doua zile mi-a aparut o umflatura mica de marimea unei boabe de fasole mica in spatele urechii drepte cam in zona gaurii de la cercel in paralel.Nu ma doare decat atunci cand mestec.E o durere usoara dar imi fac probleme.Nu stiu de la ce este...de la curent sau un ganglion ceva.Daca ma puteti ajuta cu un raspuns.
poate fi si un chist.
tre sa mergi la Dermatologie
tre sa mergi la Dermatologie
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3O tuse seaca care nu ma lasa
- 7faringita cronica
- 17Dilema, nod in gat permanent de 5-6 luni. Doresc o opinie
- 2Tuse seaca si flegma in cantitati uriase
- 6de 2 saptamanii cam asa ma deranjeaza ceva in gat, in partea stanga mai exact
- 4nod in gat de cateva luni
- 2tuse seaca la bebelus de 11 saptamani
- 8durere in piept partea dreapta si nod in gat
- 1Senzaţie de sufocare, nod în gât, palpitaţii, amorţeli
- 2tuse seaca
- 1ceva în gât mai jos de mărul lui Adam..ca un nod
- 3Am o senzație de scamă sau asa ceva în gât!
- 10Azitromicina?
- 0Să mă ajute cineva, va rog ! senzatie de nod in gat sau de rest de mancare..
- 1Cum pot scapa de tusea seaca
- 1Tuse seaca, constrictie retrosternala.sunt sub tratament cu cordarone.
- 1Culoare maro in sputa si senzatie de nod in gât după ce m-am lăsat de fumat
- 2Senzația de nod in gât și nara înfundată
- 1Adolescent, Oboseală continuă, stări slăbiciune, nod in gat
- 6Nod in gat
Mai multe informații despre: Senzatia de nod in gat tusea seaca
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: