dupa ce mananc, am impresia ca mi-a ramas ceva in gat...

05-02-2010
honda_fan
Nu este medic/terapeut
honda_fan
Salut. Am si eu o MARE problema. Uneori, dupa ce mananc, mi se intampla sa am impresia ca mi-a ramas ceva in gat. Incerc sa inghit si totusi nu se duce. De multe ori senzatia asta da spre senzatia ca ma inec cu ce aveam acolo in gat. Nu inteleg ce am. Incerc sa beau apa, inghit miez de paine...orice ar putea sa ma faca sa ma simt mai bine..insa nicio ameliorare. Uneori imi trece.si apoi revine. Deja am inceput sa imi fie frica sa mai mananc ceva. Va rog ajutati-ma!!!
5 comentarii
0
05-02-2010, ora 23:50
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Te poate lamuri un ORL-ist la un simplu control. Poate fi si o hernie hiatala, da uneori senzatia asta, dar eu zic sa nu te gandesti la nush ce afectiuni mergi la un control, sa nu ajungi sa te obsedeze. Numai bine!
0
06-02-2010, ora 01:35
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Aceasta problema nu poate fi rezolvata de nici un orl-ist. si nici de medicina clasica. Mergeti la un medic homeopat cu experienta care face homeopatia clasica, caci exista cateva remedii bine cunoscute pt, aceste probleme.
0
06-02-2010, ora 01:38
honda_fan
Nu este medic/terapeut
honda_fan
Imi poti da mai multe detalii te rog despre cum ar putea sa ma ajute acel medic...si mai ales despre acest fel de probleme? Ca eu am citit pe interenet despre hernia hiatala.si am o complicatie... "strangularea". De aceea sunt cam panicat acum si daca mi-ai putea da informatiie in seara asta ar fi bine. As putea dormi linistit :)
0
06-02-2010, ora 01:39
honda_fan
Nu este medic/terapeut
honda_fan
ma scuzi, oboseala m-a facut sa gresesc : "si am vazut o complicatie... strangularea "
0
07-02-2010, ora 09:34
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Pai medicul te poate ajuta foarte simplu: iti prescrie cateva granule dintr-un remediu homeopat care duce la disparitia problemei. Nu este nevoie pt. asta nici sa stie ce boala a fost cu nume stiintific nici de la ce se trage. Sau crezi ca daca sti aceste lucruri iti dispare boala de la sine ?

HOMEOPATIA - O ALTERNATIVA IMPORTANTA ÎN TRATAMENTUL BOLILOR ACUTE SI CRONICE
Dr. Radu Sarandan

Deoarece nu se poate prezenta în cîteva cuvinte totul despre o metoda de vindecare care si-a pastrat continuitatea de mai bine de 200 de ani, am încercat sa surprind unele aspecte mai importante, tinînd seama de cei care au în primul rînd nevoie de ea : pacientii.

Ce este homeopatia ?
Homeopatia este arta de a vindeca bazata pe legea similitudinii descoperita de Samuel Hahnemann cu mai bine de 200 de ani în urma. Aceasta lege:, , Similia Simillibus Curentur" înseamna ca remediile care produc anumite simptome vindeca bolile cu simptome similare[astfel spus boala artificiala produsa de remediu trebuie sa semene cît mai mult posibil cu bola naturala a pacientului].
Samuel Hahnemann [Meissen1755 - Paris1843] medic german, fiul unui creator de portelanuri din Meissen, a absolvit Facultatea de Medicina la Erlangen. Avea un talent deosebit pentru limbile straine[vorbea fluent 8 limbi] si a studiat cu pasiune chimia. A profesat în Germania si mai apoi în Franta, ultimii ani petrecîndu-i la Paris.
Medicina homeopata individualizeza fiecare caz în parte adica pentru aceeasi boala se administreaza medicamente diferite în functie de caracateristicile si simptomele pacientilor.
În întreaga lume, homeopatia reprezinta o alternativa de tratament[ de exemplu, în Franta aproximativ 40% din populatie apeleaza la tratament homeopat], în unele tari existînd chiar spitale unde tratamentul este exclusiv homeopat[Anglia, Spania].
Medicina homeopata nu exclude medicina actuala, dorindu-se întotdeauna o colaborare interdisciplinara, scopul fiind ajutarea omului aflat în suferinta.

2. Ce este medicamentul[remediul] homeopat?
Remediile sunt preparate din plante, minerale, metale, veninuri[serpi], produse din secretia glandelor unor animale[sepia, moschus, etc.] sau chiar din întreg corpul insectei[albina, paianjeni]; azi exista mai bine de 4000 de remedii homeopatice.
Medicamentele homeopate sunt preparate pe baza unor legi foarte clare, respectîndu-se normele legale de preparare a oricarui tip de medicament.
Scopul administrarii remediului este de a stimula imunitatea organismului astfel încît organismul, prin fortele proprii sa învinga boala prezenta.

3. Cine beneficiaza de tratamentul homeopat?
Homeopatia se adreseaza tuturor categoriilor de vîrsta de la copilul mic pîna la vîrstnic.
Chiar daca copiii raspund mult mai repede tratamentului homeopat, rezultatele obtinute fiind foarte bune si bolnavii vîrstnicii care efectuaeaza diferite tratamente pentru o boala cronica pot opta pentru acest tip de tratament.

4. Ce trateaza ?
Cu ajutorul homeopatiei putem trata în principiu aproape orice boala, atît în stadiul acut cît si în stadiul cronic.
În cazul bolilor acute, amigdalite, alergiile la diferite produse alimentare si din mediul înconjurator, cistite, diaree, rino-faringite, otite, traheite, tromboflebite, urticarie, administrarea corecta si la timp a tratamentului homeopat permite vindecarea în scurta durata.
În cadrul bolilor cronice cum ar fii: astmul bronsic, hipertensiunea arteriala, poliartrita reumatoida, administrarea remediilor homeopatice permite de cele mai multe ori reducerea dozelor de medicamente administrate în mod obisnuit pentru aceste afectiuni.
Conjunctivitele, dismenoreea, acneea, ulcerele varicoase, sindroamele migrenoase, microlitiaza biliara si renala, lombalgiile, hipertrofia de prostata, terenul atopic-alergic, ulcerul gastric, , pot beneficia de asemenea de tratament homeopat.
Pentru ca rezulatele tratamentului sa fie bune trebuie sa existe o buna colaborare între medic si pacient; de exemplu în cazul unei boli acute la copil, unde exista o buna vitalitate, acesta, uneori poate fi consultat zilnic pentru ca, în functie de modul de evolutie al simptomelor tratamentul se modifica.

5. De ce sa alegem homeopatia ca metoda de tratament?
În primul rînd homeopatia este o metoda naturala de vindecare, care nu are efecte adverse si nu creeaza dependenta.
Medicamentele homeopate sunt mai ieftine, deci usor de achizitionat.
Medicamentele homeopate sunt usor de administrat chiar si la copilul mic, modul lor de prezentare sub forma de granule de lactoza-avînd gust dulce, nu creeaza dificultati.
În anumite cazuri cînd coexista mai multe boli la acelasi pacient, anumite medicamente pot fii contraindicate; în aceste cazuri medicantele homeopate pot constitui o alternativa.

În încheiere, paragraful 1 din Organon[S.Hahnemann] :, , Singura si cea mai înalta misiune a medicului este de a vindeca, cu alte cuvinte de a restaura starea de sanatate a bolnavului".
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce îmi dreg vocea întruna?
  •