Tuse copil un an jumătate
Bună seara, eu sunt noua pe aici.
As avea si eu cateva întrebări?
Siropul de ridiche neagra este pentru tuse productiva cu expectorații sau nu ?
Am sunat medicul de familie și în loc mi-a răspuns asistenta. I-am zis că gabi tușește și că îi dau sirop de ridiche neagra cu miere de vreo patru zile. Ma băgat în ceață de tot când mi-a zis că acesta este doar pentru tuse seacă.
Mi-a zis că să-i dau eurespal, dar am citit pe prospect că se dă doar după doi ani, copilul are doar un an jumătate. Să-i dau ?
As avea si eu cateva întrebări?
Siropul de ridiche neagra este pentru tuse productiva cu expectorații sau nu ?
Am sunat medicul de familie și în loc mi-a răspuns asistenta. I-am zis că gabi tușește și că îi dau sirop de ridiche neagra cu miere de vreo patru zile. Ma băgat în ceață de tot când mi-a zis că acesta este doar pentru tuse seacă.
Mi-a zis că să-i dau eurespal, dar am citit pe prospect că se dă doar după doi ani, copilul are doar un an jumătate. Să-i dau ?
5 comentarii
Buna seara
Asistenta a avut dreptate, sucul de ridiche neagra este pt tuse uscata, iritativa. Exista "Suc de ridiche neagra cu miere de albine" produs scos de Plant Extract si veti gasi in indicatii ca si acesta se da dupa varsta de 2 ani ca si Eurespalul. As putea sa va sugerez sa ii dati mai multe lichide calde in perioada aceasta (supe, compoturi, ceaiuri) pt fluidificarea secretiilor existente pe caile respratorii si Koflet 5 ml sirop x 3/zi, 4-5 zile. Sanatate !
Asistenta a avut dreptate, sucul de ridiche neagra este pt tuse uscata, iritativa. Exista "Suc de ridiche neagra cu miere de albine" produs scos de Plant Extract si veti gasi in indicatii ca si acesta se da dupa varsta de 2 ani ca si Eurespalul. As putea sa va sugerez sa ii dati mai multe lichide calde in perioada aceasta (supe, compoturi, ceaiuri) pt fluidificarea secretiilor existente pe caile respratorii si Koflet 5 ml sirop x 3/zi, 4-5 zile. Sanatate !
Atunci nu ar trebui să îi mai dau siropul de ridiche neagra.
E mai bine dacă îi dau Eurespal?
Menționez că cel mai mult tușește noaptea, si ziua prin somnul de după-amiază. Noaptea spre dimineață tușește foarte rău.
E mai bine dacă îi dau Eurespal?
Menționez că cel mai mult tușește noaptea, si ziua prin somnul de după-amiază. Noaptea spre dimineață tușește foarte rău.
Buna dimineata
V-am scris ca alternative aportul crescut de lichide calde si siropul pt. tuse. Ati observat ca tuseste cand sta culcat pt ca se mai aplatizeaza putin caile respiratorii inflamate si obstruiaza partial caile secretiile acumulate, care devin mai vascoase in camera cu aer uscat ( deci asigurati in camera copilului o atmosfera umidificata punand pe sursa de incalzire un vas cu apa ). Succes !
V-am scris ca alternative aportul crescut de lichide calde si siropul pt. tuse. Ati observat ca tuseste cand sta culcat pt ca se mai aplatizeaza putin caile respiratorii inflamate si obstruiaza partial caile secretiile acumulate, care devin mai vascoase in camera cu aer uscat ( deci asigurati in camera copilului o atmosfera umidificata punand pe sursa de incalzire un vas cu apa ). Succes !
Va rog să mă scuzați am citit pe grabă răspunsul dumneavoastră și nu observasem recomandarea siropului de la final.
As dori să vă mai întreb și ce ceai e mai potrivit pentru el. Are un an jumătate.
As dori să vă mai întreb și ce ceai e mai potrivit pentru el. Are un an jumătate.
Buna dimineata
Ceaiuri : de tei, de cimbrisor.
Sanatate !
Ceaiuri : de tei, de cimbrisor.
Sanatate !
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5Infectie cu microplasma sau doar o viroza?
- 1tuse la efort
- 2tuse la copii
- 7tuse
- 5fetita mea tuseste mai bine de 9 luni... disper!
- 0Tuse de vreo luna si ceva la fetita de 2.6 ani
- 5Tuse continua
- 4Tuse productiva!
- 3Tuse
- 0Tuse productiva
- 1Tuse productiva
- 1Tuse productive copil 1.8 ani
- 1Intrebare tuse seaca la copil 2 ani
- 4Alergiile alimentare
- 2Tuse productiva fara alte simptome
- 1Buna seara - tuse seaca și jenanta nu se mai oprește
- 0Tuse cronica copil 5 ani (de 4 luni).
- 0Criza de tuse
Mai multe informații despre: tusea la copil
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: