Tulburare obsesiv compulsiva

13-09-2016
anonim07091994
Nu este medic/terapeut
anonim07091994
De ceva vreme(7-8 luni) sufar de tulburare obsesiv compulsiva. La inceput psihiatrul mi-a prescris doar olanzapina de 5 mg. Gandurile mele erau foarte negre, de sinucidere, de a ucide alte persoane si astea nu au cedat doar de la olanzapina. Ce-i drept e ca ma odihneam foarte bine, dormeam si cate 12 ore. Apoi m-am dus iarasi si mi-a prescris si serlift de 50mg si rivotril(un sfert de pastila dimnea, a un sfert la pranz si un sfert seara). Dupa ce am luat si serliftul si rivotrilul stareamea s-a imbunatatit, asta pana am dat de stresul sesiunii de la facultate. Mentionez ca eu locuiesc impreuna cu prietena mea la facultate si aveam ganduri cum as putea sa o omor si chestii de genul si imi era frica sa nu fac chestia asta, aveam si atacuri de panica. Nu am putut sustine examenele in vara asa ca le-am sustinut in toamna si le-am luat pe toate. Neavand licenta gata nu am putut sa o dau si a ramas sa o dau la anul. Chestia e ca si acum ma mai simt stresat dupa ce s-a terminat cu sesiunea de toamna, au reaparut si gandurile negre si stres zilnic. Ma trezesc varza, imi iau pastila, sunt bine o perioada scurta de timp si apoi iarasi sunt stresat. Trebuie sa-mi gasesc si servici deoarece situatia materiala nu imi permite sa stau acasa si asta ma streseaza si mai mult. Am avut astazi un interviu si o sa ma duc 3 zile in perioada de proba. Chestia e ca vreau sa fiu bine ca atunci cand am inceput sa iau serliftul, dar vad ca tulburarea asta nu imi da pace. Am facut si psihoterapie o perioada de timp, circa 2-3 luni si imi mergea bine. Acum nu imi mai permit sa fac psihoterapie. Ce as putea sa fac sa imi treaca gandurile astea, simt ca o sa cedez si mi-e frica sa nu fac vreo prostie. Mentionez ca prietena mea vrea sa imi fie alaturi si sincer imi pare rau ca o fac sa treaca prin starile astea ale mele. I-am zis ca daca vrea sa ne despartim nu am nimic impotriva, din contra inteleg ca nu e ok sa stai cu un bolnav psihic, dar ea nu vrea. Avem 3 ani de relatie. M-ar ajuta si un mail sau facebook de la alti oameni care sufera de tulburare obsesiv compulsiva sa mai vorbim pe tema asta. Simt ca doar eu am gandurile astea asa negre si sincer ma streseaza in ultimul hal.
1 comentarii
0
15-09-2016, ora 20:08
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Aveti aici Grup de suport pentru cei cu toc.

http://www.romedic.ro/forum/grup-suport-pentru-toc-2014-85460/202

Medicatie de la psihiatru revizuita lunar, psihoterapie de lunga durata in masura in care puteti, inconjurati-va de oameni cu care sa va faca placere sa stati.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: