Mânie, halucinatii în urma opririi tratamentului cu antidepresive
Bună seara! O prietena, în urma administrarii de Cipralex 1pastila și jumătate pe zi pt o perioada de mai bine de 2ani(și fumătoare de marijuana) a considerat ca se simte bine și a întrerupt brusc tratamentul. După câteva zile au apărut schimbări de comportament : considera ca s a conectat la duhul sfânt, are har duhovnicesc și postează agresiv și delirant pe rețeaua de socializare despre familie, prieteni pentru iertarea păcatelor, spune ea. Totodată susține ca vorbește cu morții și cu toți artiștii a căror muzica o asculta, totul se poate observa din zecile de postări pe minut pe care le face pe fb. Fără voia ei este internata la spital cu diagnosticul de tulburare psihotica acuta. Timp de 2sapt de când e internata a primit tratament cu Astoret, problema este următoarea, fiind foarte inteligenta, a convins medicul ca ea nu se simte bine cu tratamentul primit și i au introdus Cipralexul, desi stări depresive nu are, doar psihotice. În curând s ar părea ca vor sa o externeze. Întrebarea mea este: considerați ca medicația este potrivita din moment ce ea are în continuare halucinatii, mânie pe cei care o iubesc și ii vor binele și vorbește cu morții și duhul sfânt postează prin ea? Dacă nu, ce pot face pt ea, ce tratament ar trebui sa primească? Se poate remedia? Are doar 28 de ani! Va mulțumesc din suflet pt eventualul răspuns!
4 comentarii
Andra, imi pare rau pentru prietena ta! Din pacate, consumul sistematic de marijuana, la fel ca orice consum de substante, in mod repetat, produce dependenta si modificari neurologice si psihologice. Dupa cum, acest consum poate provoca si episoade psihotice, ba chiar se poate instala schizofrenia. In cazul prietenei tale, nu stim daca e un episod psihotic tranzitoriu, indus de substanta, sau e vorba de mai mult. Doar psihiatrul care a tratat-o poate sti un prognostic. Ea trebuie monitorizata permanent si trebuie sa isi ia continuu tratamentul psihiatric. Daca inca are acele simptome pozitive, nu va fi externata prea curand. Cel putin, nu ar trebui. Dar spitalul nu o poate tine mai mult de o luna, iar daca nici ea nu vrea sa ramana, e iar o problema. Pt ca nu isi va lua tratamentul acasa daca nu va fi cineva alaturi, sa o convinga si sa o monitorizeze, sa se asigure ca il ia. Cam asta e situatia
Din moment ce are halucinatii nu prea era indicat Cipralexul care e un antidepresiv. Incercati si o a doua opinie la alt medic. Parintii ar trebui sa refuze externarea daca ea nu e bine. Stiu un caz al unei fete cu episod psihotic dupa consum de droguri care a stat 6 luni in spital.
Va mulțumesc mult pt răspunsuri, pentru timpul acordat, din păcate este din nou agresiva, a mutat o pe secția de cronici de la Vadulat, clar schimbarea medicației nu o ajuta, iar părinții ar vrea sa o externeze, "sa nu inebuneasca în spital". Dumnezeu cu mila!
Ar trebui consultat un alt psihiatru, pentru că nu e normal sub tratament starea să se agraveze.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6tratament eficient in depresie
- 13traiesc in lumea viselor si nu mai pot scapa de ea.
- 16Antidepresive sau doar psihoterapie
- 3Lexotanul ingrasa?
- 6nervozitate, irascibilitate, sensibilitate iesita din comun; diagnostic:tulburare anxios-depresiva
- 3cat timp trebuie sa iau xanax ca sa nu imi dea dependenta?
- 6medicamente antidepresive de patru zile...
- 1medicamente coaxil si xanax
- 7paxil sau cipralex? care e mai bine tolerat?
- 2ajutor pentru mama mea. dementa senila
- 9Probleme depresie escitalopram
- 1Cipralex
- 5Efect antidepresive asupra starii de spirit
- 10Anxietate generalizată
- 2Dependenta alventa
- 5Anxietate
- 2Anxietate
- 4Tratament Sertalina/Solian cu spirulina
- 5Nu mai stiu daca transpir de la Seroxat sau de la anxietate
- 6Toc serlift Control
Mai multe informații despre: Antidepresivele Halucinatiile medicamente antidepresive
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: