trebuie implant neaparat ?
Am 19 ani si mi-am extras premolaralul din partea dreapta jos. Dentista mi-a spus ca la tineri cresterea dintilor e accelerata asa ca dintele de sus (deoarece nu mai are pe ce sa se sprijine) va creste mai mult on jos. Asa ca imi recomanda sa fac implant ca dintele de sus sa aibe obstacol si sa nu mia creasca. Sincer nu imi vine sa imi pilesc 2 dinti sanatosi asa degeaba. Chiar trebuie implant pentru ca dintii de sus sa nu creasca ?
5 comentarii
mda ??? ma asteptam la un raspuns cu avantaje si dezavantaje in a face sau nu implantu :) daca sepoate te rog frumo / va rog frumos
avantaje...: este o metoda mai biologica ptr ca nu ti se vor devitaliza dintii vecini(scos nervul)
nu ti se vor slefui dintii vecini...din cate am inteles sunt sanatosi si este mare pacat.
nu se va resorbi osul de unde ti s-a facut extractia
...estetica f buna..asta depinde si de echipa medic-tehnician dentar
dezavantaj...financiar...te duce cu vreo 150-200 euro mai mult..asat ptr ca in cazul lui se face o coroana in loc de 3 dar totusi implantul costa...mai multicel
nu ti se vor slefui dintii vecini...din cate am inteles sunt sanatosi si este mare pacat.
nu se va resorbi osul de unde ti s-a facut extractia
...estetica f buna..asta depinde si de echipa medic-tehnician dentar
dezavantaj...financiar...te duce cu vreo 150-200 euro mai mult..asat ptr ca in cazul lui se face o coroana in loc de 3 dar totusi implantul costa...mai multicel
alt dezavantaj...perioada mai lunga de timp pana la definitivarea tratamentului.6 luni...
As mai adauga la cele spuse de colegul meu, pericolul extruziei sau egresiei (migrarea dintelui in jos, spre spatiul ramas in urma extractiei, pana la "iesirea" din os sau migrarea impreuna cu osul alveolar) dintelui superior, care vor modifica raporturile dintre arcade si vor crea dificultati mari in cazul unei protezari ulterioare sau pot merge chiar pana la pierderea dintelui superior. Sa nu uitam si de migrarile in plan orizontal ale dintilor vecini care duc la modificarea raporturilor dintre dinti cu consecinte asupra articulatiei dintre mandibula si craniu (articulatia temporo-mandibulara) care va deveni dureroasa. In concluzie, trebuie cat mai repede protezat acel spatiu.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4Lucrare dentara sau nu?
- 2implant dentar sau lucrare portelan?
- 3Dinte provizoriu
- 1implant-locul caninului..
- 5Implant molar de minte
- 1aslo cantitativ 639 si implantul dentar
- 4Implant dentar din zirconiu. Merita?
- 4Implant dentar Straumann sau punte
- 0Dinte zirconiu - pata neagra
- 2Implant fumator
- 1placa bacteriana implant
- 3Descoperirea implantului
- 1Durere masea polizata
- 3Implant dentar
- 3Mini implanturi dentare
- 3Canin cazut
- 1Sfaturi si optiuni pentru inlocuirea a 3 molari alaturati lipsa cu implanturi dentare
- 2Ce specializare are doctorul care pune implanturi dentare
- 1Efecte secundare implanturi
- 4Implant dentar dupa protezare valvulara
Mai multe informații despre: implantul dentar
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: