ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

Tratamente anti alcool, grup AA

14-11-2019
Alpar
Nu este medic/terapeut
Alpar
Bună!
Sunt Alpar și am probleme de alcool. De curând am decis definitiv să nu beau nimic.
- S-ar putea face tratament de acasă? S-au numai internat? (Familia și locul de muncă m-ar simții lipsa prea mult). Determinarea este absoluta, soția mă ajută!
- Dacă puteți da date pentru grup în MS. Acolo s-ar putea înscrie fără tratament (internare) prealabilă?
- Care este procedura pentru a primii tratament?
Mulțumesc pentru răspunsuri.
7 comentarii
0
14-11-2019, ora 23:07
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Cel mai potrivit ar fi sa va adresati unui psihiatru cu experienta in adictii/alcoolism. El va va sfatui care este abordarea potrivita, in functie de evaluarea dumneavoastră
0
16-11-2019, ora 11:57
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Puteți face și terapie dacă găsiți un psihoterapeut care s-a ocupat de cei cu probleme cu alcoolul. Există o terapie în 12 pași care dă rezultate.
Din experiență eu am constatat că terapia individuală făcută înaintea celei de grup are rezultate net superioare, pentru că fiecare are caracteristici individuale și reacționează diferit față de ceilalți. Unui client căruia îi pui în față după un număr de ședințe o sticlă de băutură și nu-l mai tentează poți să-i recomanzi să meargă la terapie de grup și problema nu mai revine.
0
16-11-2019, ora 14:53
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Clinica aliat va poate qjuta
0
16-11-2019, ora 17:09
Alpar
Nu este medic/terapeut
Alpar
Vă mulțumesc pentru sfaturi. M-am programat la psiholog, și este în curs programarea la psihiatru. Cred - sper - că sunt pe drumul cel bun.
0
16-11-2019, ora 18:02
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Cu siguranță, va felicit pentru deschidere și dorința dv de a renunța la aceasta adicție!
0
16-11-2019, ora 19:45
Psihologie, București
În orice terapie se obțin rezultate dacă există motivație. Aveți încredere că veți reuși și totul va fi bine. Succes!
0
16-01-2020, ora 14:24
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Felicitari pentru decizia ta si succes in continuare!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Strategia de viață sau modul în care un individ vede viitorul poate influența recuperarea sa în urma unei tulburări de consum de alcool
  • Cum renunți la alcool - cele mai eficiente metode
  • Un studiu recent poate ajuta la îmbunătățirea tratamentului alcoolismului
  • Renunțarea la alcool - ce trebuie să știi, sfaturi utile și strategii
  • Două medicamente pentru diabet ar putea fi de ajutor în reducea consumului de alcool la persoanele obeze
  •