Tratamente anti alcool, grup AA
Bună!
Sunt Alpar și am probleme de alcool. De curând am decis definitiv să nu beau nimic.
- S-ar putea face tratament de acasă? S-au numai internat? (Familia și locul de muncă m-ar simții lipsa prea mult). Determinarea este absoluta, soția mă ajută!
- Dacă puteți da date pentru grup în MS. Acolo s-ar putea înscrie fără tratament (internare) prealabilă?
- Care este procedura pentru a primii tratament?
Mulțumesc pentru răspunsuri.
Sunt Alpar și am probleme de alcool. De curând am decis definitiv să nu beau nimic.
- S-ar putea face tratament de acasă? S-au numai internat? (Familia și locul de muncă m-ar simții lipsa prea mult). Determinarea este absoluta, soția mă ajută!
- Dacă puteți da date pentru grup în MS. Acolo s-ar putea înscrie fără tratament (internare) prealabilă?
- Care este procedura pentru a primii tratament?
Mulțumesc pentru răspunsuri.
7 comentarii
Cel mai potrivit ar fi sa va adresati unui psihiatru cu experienta in adictii/alcoolism. El va va sfatui care este abordarea potrivita, in functie de evaluarea dumneavoastră
Puteți face și terapie dacă găsiți un psihoterapeut care s-a ocupat de cei cu probleme cu alcoolul. Există o terapie în 12 pași care dă rezultate.
Din experiență eu am constatat că terapia individuală făcută înaintea celei de grup are rezultate net superioare, pentru că fiecare are caracteristici individuale și reacționează diferit față de ceilalți. Unui client căruia îi pui în față după un număr de ședințe o sticlă de băutură și nu-l mai tentează poți să-i recomanzi să meargă la terapie de grup și problema nu mai revine.
Din experiență eu am constatat că terapia individuală făcută înaintea celei de grup are rezultate net superioare, pentru că fiecare are caracteristici individuale și reacționează diferit față de ceilalți. Unui client căruia îi pui în față după un număr de ședințe o sticlă de băutură și nu-l mai tentează poți să-i recomanzi să meargă la terapie de grup și problema nu mai revine.
Vă mulțumesc pentru sfaturi. M-am programat la psiholog, și este în curs programarea la psihiatru. Cred - sper - că sunt pe drumul cel bun.
Cu siguranță, va felicit pentru deschidere și dorința dv de a renunța la aceasta adicție!
În orice terapie se obțin rezultate dacă există motivație. Aveți încredere că veți reuși și totul va fi bine. Succes!
Felicitari pentru decizia ta si succes in continuare!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5Renunţarea la vicii - de la vis la punere în aplicare
- 0tatal meu este fost alcoolic
- 0Tatal meu a renuntat brusc la alcool, ia pastile dar nu se simte bine
- 4Ce trebuie sa fac sa scap de alcool?
- 0nu pot sa-mi conving sotul sa nu mai bea!
- 2alcoolism... cum sa ma opresc?
- 1alcool si tutun
- 1nu vrea sa renunte la alcool dar nici de dragul fetite
- 0Cum sa te lasi de baut? (plan sugestiv si incurajez sugestiile si povestirea experientei)
- 5Naltrexone / Nalmefene - Metoda Sinclair (TSM) in Romania pentru dependenta de alcool
- 3Tensiune
- 5Am reușit singur sa renunt la alcool!
- 3Alcoolismul
- 6Solutii limitare consum alcool
- 1Frate alcoolic
- 3Vreau un sfat, consum alcool de la o varsta frageda
- 1Caut centru de dezalcoolizare
Mai multe informații despre: renuntarea la alcool
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: