Ce trebuie sa fac sa scap de alcool?
Buna ziua.
Ma numesc Florin, am 25 de ani si consum foarte mult alcool si nu stiu ce sa fac sa scap de viciul asta.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Consum alcool o data pe saptamana sambata dar atunci foarte mult, vorbesc foarte urat cu prietena mea pe care o iubesc foarte mult ea este persoana care ma ajuta neconditionat dar doresc sa scap de viciul asta care ma termina incet.
Ma numesc Florin, am 25 de ani si consum foarte mult alcool si nu stiu ce sa fac sa scap de viciul asta.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Consum alcool o data pe saptamana sambata dar atunci foarte mult, vorbesc foarte urat cu prietena mea pe care o iubesc foarte mult ea este persoana care ma ajuta neconditionat dar doresc sa scap de viciul asta care ma termina incet.
4 comentarii
Buna ziua. Sigur ca in spatele consumului de alcool sta o slabiciune. Un element comportamental de care nu vrei sa vorbesti, sau sa-l recunosti.Te consideri o persoana slaba! Putem vorbii.
Pentru a vedea daca e sau nu cazul sa apelezi la un psihoterapeut sau la un alt sprijin, ai putea sa evaluezi tu singur cat de mult esti afectat de consumul de alcool completand testul AUDIT (Alcohol Use Disorders Identification Test) un test cu 10 intrebari simple (2 minute)
Intrebarile 1-3 sunt despre felul in care consumi bauturile alcoolice, intrebarile 4-6 despre cum reusesti sa controlezi acest consum si intrebarile 7-10 se leaga de posibilele consecinte ale consumului de alcool.Testul este anonim insa pentru a sprijini crearea unei baze de date legate de abuzul de alcool sunt solicitate cateva detalii despre varsta, sex si regiune. Interpretarea chestionarului este simpla si disponibila imediat dupa ce ai raspuns la cele 10 intrebari.
Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata familiala & profesionala
linkul catre testul AUDIT este acesta
http://sgiz.mobi/s3/Testul-AUDIT-sondaj-online
Intrebarile 1-3 sunt despre felul in care consumi bauturile alcoolice, intrebarile 4-6 despre cum reusesti sa controlezi acest consum si intrebarile 7-10 se leaga de posibilele consecinte ale consumului de alcool.Testul este anonim insa pentru a sprijini crearea unei baze de date legate de abuzul de alcool sunt solicitate cateva detalii despre varsta, sex si regiune. Interpretarea chestionarului este simpla si disponibila imediat dupa ce ai raspuns la cele 10 intrebari.
Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata familiala & profesionala
linkul catre testul AUDIT este acesta
http://sgiz.mobi/s3/Testul-AUDIT-sondaj-online
Primul pas in modificarea unui comportament este recunoasterea problemei-comportament. Se pare ca iti cunosti problema, ceea ce este foarte bine. Insa, trebuie cautata cauza care a determinat aceasta problema. Recunoasterea problemei si persistenta in ea nu este suficienta. Iti recomand sa apelezi la un psiholog pentru a initia un program terapeutic care te poate ajuta.
* se scrie "vorbi", nu "vorbii", dna dr carlogogorita, iarasi ati stat noaptea tarziu sa scrieti si ati uitat putin gramatica limbii romane?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4Probleme cu alcoolul
- 16Legat de creatinina
- 5tata alcoolic.. refuza internarea sau orice ajutor din partea unui medic
- 33nu stiu ce sa fac... dar trebuie sa-l ajut
- 5Stare de mahmureala manifestata printr-o ameteala usoara, oboseala launtrica
- 3consumul exagerat de alcool
- 5Ajutor online pentru persoanele cu un consum abuziv de alcool
- 31 - 2 pahare vin pe zi - dependent de alcool ?
- 2Alergie la alcool?
- 0alcool si violenta
- 18Consumul moderat o problema?
- 7cum sa-mi conving sotul sa bea cu masura?
- 1Intoleranta la alcool
- 5alcool in prima luna de sarcina
- 2alcoolism... cum sa ma opresc?
- 2dureri
- 7Alcoolicii Anonimi...
Mai multe informații despre: Alcoolismul Alcoolul renuntarea la alcool
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: