Schizofrenie si permisul de conducere
Poate obtine permis de conducere o persoana care sufera de schizofrenie?
2 comentarii
Buna ziua,
schizofrenia este o boala psihiatrica grava, insotita de halucinatii, vizuale, auditive...de tot felul, deci nu ar fi firesc ca o pers bolnava de schizofrenie sa aiba posibilitatea de a obtine permis de conducere, pt ca isi poate pune in pericol propria viata, dar si a altor nevinovati. Este nevoie sa mergeti (sau pers in cauza) la comisia de sanatate care va va incadra intr-un anumit grad de handicap - deoarece schizofrenia este un handicap. Si nu se poate compara cu un alt handicap (daca va ganditi cumva la acele pers care au handicap locomotor, dar totusi conduc) - vorbim de o boala mintala.
Vorbiti cu medicul de familie si el va va indruma.
schizofrenia este o boala psihiatrica grava, insotita de halucinatii, vizuale, auditive...de tot felul, deci nu ar fi firesc ca o pers bolnava de schizofrenie sa aiba posibilitatea de a obtine permis de conducere, pt ca isi poate pune in pericol propria viata, dar si a altor nevinovati. Este nevoie sa mergeti (sau pers in cauza) la comisia de sanatate care va va incadra intr-un anumit grad de handicap - deoarece schizofrenia este un handicap. Si nu se poate compara cu un alt handicap (daca va ganditi cumva la acele pers care au handicap locomotor, dar totusi conduc) - vorbim de o boala mintala.
Vorbiti cu medicul de familie si el va va indruma.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 8personalitate borderline
- 8E posibil ca diagnosticul de schizofrenie sa nu fie corect?
- 26Schizofrenia paranoica
- 16Tulburare schizotipala, de compotament, sau schizofrenie?
- 36Schizofrenicii au sansa la viata?
- 5SCHIZOFRENIE NEDIFERENTIATA.. orice sfat este binevenit
- 3Schizofrenie dezorganizata
- 21Daca am schizofrenie pot beneficia de pensie de invaliditate grad 2 sau grad 3
- 0Medicul medicina muncii schimba programul chiar daca am schizofrenie reziduala fara simptome
- 3Caut fata cu probleme asemănătoare
- 2Glicina
- 5Moștenire boala psihica
- 7Cum scap de diagnosticul de schizofrenie care mi s a pus la cererea mea?
- 2Pensie schizofrenie reziduala
- 1Schizofrenie rezistenta la tratament? Risperidona
- 1Gânduri care răspund la alte gânduri, de parcă mi-ar fi inserate în cap
- 11Validate dosar pensie de schizoferenie nediferentiata
Mai multe informații despre: Schizofrenia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: