tratament colpita... daca nu urmez tratamentul se poate agrava?

01-02-2012
mona21
Nu este medic/terapeut
mona21
buna seara..am fost la ginecolog pt a ma consulta l ovare si mi s a spus ca nu am ovare polichistice...si totodata mi s ay recoltat probe si pt testul papanicolau...iar rezultatul testului a fost COLPITA.si mi a fost prescris FLOGYL mie si sotului meu..timp de 5 zile...daca nu urmez tratamentul se poate agrava, , , ???
4 comentarii
0
01-02-2012, ora 21:04
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
De ce sa nu urmezi (urmati) tratamentul?
Orice afectiune, mai ales la nivelul colului uterin, se poate acutiza, croniciza si apoi mai greu de tratat. Si cu, colul nu e de jucat.
Sanatate!
0
01-02-2012, ora 23:48
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Trebuia sa iti faca analiza de secretie vaginala cu antibiograma.
In antibiograma iti scrie la ce antibiotice sunt sensibile bacteriile gasite.
Nu cred ca faci nimic cu 5 zile.
Daca nu ai inceput tratamentul, mai bine repeta analiza si cere antibiograma.
Daca ai inceput, fa tratamentul asa cum ti s-a prescris, iar daca simti ca nu ti-a trecut, astepti 10 zile de la ultima pastila si repeti analiza.
Pentru analiza - nu te speli in vagin, nu ai contact sexual cu 72 de ore inainte de recoltare si sa treaca 10 zile cel putin de la ultima pastila, ca sa nu iasa rezultatul fals negativ.
Ovule nu ti-a dat?
0
04-02-2012, ora 07:03
mona21
Nu este medic/terapeut
mona21
deci diagnosticul mi l au dat in urma testului papanicolau...iar medicul mi a spus sa le iau impreuna cu sotul meu..doua dimineata, doua seara...timp de 5 zile
0
04-02-2012, ora 18:55
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Urmeaza tratamentul asa cum ti-a fost prescris, dar testul acela este pentru altceva. Eventual doar apar o insiruire de bacterii gram pozitive sau gram negative.
Medicamentul recomandat are spectru larg, dar este posibil sa nu fie eficient, sau tratamentul prea scurt. Nu stiu.
Daca nu iti trece, astepti 10 zile de la ultima pastila si faci o analiza de secretie vaginala cu antibiograma, asa cum am spus mai sus.
In antibiograma ti se va scrie ce bacterie patogena este si la ce antibiotic este sensibila, ca sa te tratezi corect.
Si partenerul ar trebui sa faca analiza. El poate face o analiza de secretie uretrala cu antibiograma sau spermocultura cu antibiograma. Poate si o urocultura cu antibiograma ar fi bine. Vorbeste cu medicul, dar analiza se va face numai dupa ce trec 10 zile de la ultima pastila luata.
Poti intreba si la un laborator de analize si cum se procedeaza. Vorbeste cu dr.ginecolog.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.