Am nevoie de un sfat...
Sunt insarcinata in a 3-a luna.As vrea sa stiu ce alimentatie ar trebui sa am pentru sanatatea bebelusului si daca sunt normale greturile si uneori chiar si starile de voma, mai ales seara.Multumesc!
10 comentarii
In prima parte a sarcinii este normal sa va confruntati cu greturi si chiar varsaturi. Tocmai de aceea, alimentatia va trebui sa conste in preparate usoare, tolerate de organism si foarte multe lichide. In principiu alimentatia trebuie sa fie la fel de diversificata ca intotdeauna : si anume proteine(care sunt vitale pentru dezvoltarea fatului), glucide, saruri minerale si vitamine. Pe tot parcursul sarcinii se vor evita alimentele foarte sarate, iar incepand din luna a 7-a se va reduce sarea din alimentatie. Vitaminele sunt indispensabile in alimentatie. Cateva exemple ar fi vitamina A (pe care o puteti lua din galbenus de ou, spanac, morcov sau rosii), vitamina B (care se gaseste in oua, nuci, varza, paine integrala), vitamina C ( in fructe si legume) sau vitamina D( gasita in lactate). Daca am omis/ gresit ceva, il rog cu stima pe d-l Mr. Nick sa ma corecteze. Numai bine! Cu respect, in speranta ca v-am putut fi de ajutor !
Multumesc frumos!Cu siguranta aceste sfaturi mi-au fost de ajutor.As dori sa mai stiu daca se poate ce alimente ar trebui sa nu consum deloc sau in cantitati reduse, deoarece ar putea dauna dezvoltarii si sanatatii micutului...
De asemenea, poate dauna consumul de apa minerala?(deoarece obisnuiesc sa beau apa minerala si nu plata)
Alimente de evitat ar fi ouale crude, fructele de mare, anumite specii de pesti, bineinteles burgerii, hot-dogii, sosurile grase, mancarurile prajite incercati sa le evitati... Este contraindicat consumul de branzeturi moi( gen branza cu mucegai sau branza feta sau branza dulce) si anumite tipuri de carne, deoarece contin o bacterie numita Listeria, care afecteaza micutul. Cofeina incercati sa o evitati de asemenea, deoarece unele studii au aratat ca aceasta poate trece prin placenta si sa afecteze bataile inimii si respiratia copilului. ALCOOLUL nu are voie sa fie prezent in alimentatie deoarece este cel mai mare risc de pierdere a sarcinii sau de nastere prematura. Chiar daca este consumat moderat poate avea impact asupra fatului, cum ar fi determinarea malformatiilor sau chiar retardul mintal. TUTUNUL este interzis cu desavarsire, prin urmare daca fumati, va recomand sa renuntati la acest obicei. Nu am auzit sa fie interzisa apa minerala, ci sucurile care contin cofeina, deoarece agita bebelusul. Insa apa chiar este necesar sa consumati minim 2 litri/zi. Numai bine! Cu respect, in speranta ca v-am putut fi de ajutor ! ( si aveti grija de bebe sa fie sanatos si voinic)
Buna seara!
Fara apa minerala. Consumati apa plata Bucovina. E cel mai bine tolerata de rinichi. De asemenea, laptele batut e de preferat celui pasteurizat, pe care-l gasiti la supermarket. Cumparati lapte crud de la dozator sau din sursa sigura si lasati-l sa se prinda.
Ganduri pozitive, liniste in sufletel si voie buna.
Multa sanatate!
Fara apa minerala. Consumati apa plata Bucovina. E cel mai bine tolerata de rinichi. De asemenea, laptele batut e de preferat celui pasteurizat, pe care-l gasiti la supermarket. Cumparati lapte crud de la dozator sau din sursa sigura si lasati-l sa se prinda.
Ganduri pozitive, liniste in sufletel si voie buna.
Multa sanatate!
Multumesc mult pentru sfaturi si gandurile bune!Numai bine!
In plus fata de sfaturile date mai sus iti recomand sa te monitorizezi singura, sa vezi ce alimente si bauturi iti fac bine sau rau. Eu am descoperit ca nu pot bea nimic decat apa plata si ca nu tolerez otetul si lamaia pentru ca imi provoaca arsuri groaznice.
Intr-adevar asa este.Am observat de cateva zile ca mi-a aparut o iritatie pe gat.La inceput nu i-am dat importanta ca am crezut ca e de la caldura, dar vad ca s-a extins, ma mananca uneori chiar ma ustura si se vede parca as fi arsa.Nu am idee de la ce ar putea fi... am de gand sa merg la un medic dermatolog, dar ma gandesc sa nu afecteze in vreun fel micutul...
Nu cred ca poate afecta bebele dar cel mai dificil in sarcina este ca medicatia e extrem de limitata si ne cam chinuim pana trece o afectiune. E toata iarna am avut banale raceli care tineau si cate 3 saptamani pentru ca nu le puteam trata medicamentos. Medicul stie ce sa-ti recomande dar intereseaza-te si tu de medicamentele respective (daca iti prescrie) si daca nu esti sigura mai cere o parere. Mie doar ginecologul mi-a recomandat medicatie, medicul de familie ma trimitea mereu la ea zicand ca e mai bine, ea stie ce medicamente pot afecta sau nu bebele.
Am fost la medic si mi s-a recomandat o crema.Nu cred ca poate afecta evolutia si sanatatea micutului in vreun fel...In rest, iau doar vitaminele Elevit recomandate de medicul ginecolog si mai rar, cand ma simt foarte slabita calciu cu vitamina C efervescent.Nu folosesc nici un fel de pastile, doar cele recomandate de ginecolog.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 60Dureri frecvente in partea stanga, senzatii de voma, tensiune scazuta
- 5Mi se face rau dupa orice contact sexual
- 9imi vine mancarea inapoi dupa orice masa va rog sa ma ajutat
- 6Diagnostic gresit: nu am pofta de manacare si vomit verde
- 1Vomit In Mod Voluntar!Fara greata
- 4greata si varsaturi
- 1stari de greata dupa nastere
- 1Calduri, transpiratie, voma, pierdere cunostinta
- 6Efecte adverse CENTRUM A-ZINC
- 0Febra interna, greata si voma, slabiciune si oboseala
- 5Stare de greata continua de 2 zile
- 1Hepatita B - stare de greata, balonare.
- 2Greturi inaintea mestruatiei
- 0Indigestie
- 1Amețeli și grețuri
- 0Greata dinaintea menstruatiei.
- 0Simptome de greata si dureri de burta.
- 1Stare de greata și greață și dureri de cap
Mai multe informații despre: Sarcina luna III Alimentatia la gravide Greata Voma
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Greața și vărsăturile severe în sarcină - Hiperemezis gravidarium
- Varsaturile (emeza, voma)
- Greața
- Amețeală și greață - ce ar putea fi, cauze posibile, diagnostic
- Dieta in sarcina
- Dieta in luna 2 de sarcina
- Dieta in luna 3 de sarcina
- Sarcina si caloriile
- Necesarul de principii nutritive in sarcina
- Necesarul de vitamine in sarcina
- Vitaminele din grupul B si sarcina
- Necesarul de fier in sarcina
- Necesarul de calciu in timpul sarcinii
- Necesarul de Iod in sarcina
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: