Tija metalica fi factură radius
Buna seara,
Ma numesc Cristian si vreau sa va precizez, ca am avut o fractura de radius cu fixare a acestuia printr-o placa cu 4 şuruburi. Precizez ca fractura am avut-o in 2006 si nici pana acum nu am extras placa de la nivelul antebraţului.Nu am manifestat nici o durere in aceasta perioada si in plus am făcut si efort(sala de forta cu greutăţi mari).Puteţi sa îmi spuneţi dacă aceasta placa mai poate fii extrasa sau daca pot să o 'port' toată viaţă si in ce măsură ma afectează?
Va mulţumesc!
Ma numesc Cristian si vreau sa va precizez, ca am avut o fractura de radius cu fixare a acestuia printr-o placa cu 4 şuruburi. Precizez ca fractura am avut-o in 2006 si nici pana acum nu am extras placa de la nivelul antebraţului.Nu am manifestat nici o durere in aceasta perioada si in plus am făcut si efort(sala de forta cu greutăţi mari).Puteţi sa îmi spuneţi dacă aceasta placa mai poate fii extrasa sau daca pot să o 'port' toată viaţă si in ce măsură ma afectează?
Va mulţumesc!
2 comentarii
Buna seara!
Raspunsul depinde de examinarea radiografiei actuale.
Teoretic, placa ar trebui extrasa, deoarece afecteaza proprietatile mecanice ale osului (scade rezistenta acestuia la compresiune, torsiune, tractiune etc).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Raspunsul depinde de examinarea radiografiei actuale.
Teoretic, placa ar trebui extrasa, deoarece afecteaza proprietatile mecanice ale osului (scade rezistenta acestuia la compresiune, torsiune, tractiune etc).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 0cot rupt in 10 bucati - operat-tije-suruburi
- 7extragere surub de diafiza tibioperoniera
- 1operatie tija - fractura diafiza metetarsian V
- 1Scoatere suruburi maleola mediala
- 4fractura cominutiva epifaza distala radius stang cu deplasare
- 7fractura radius - recuperare
- 16scoatere tija femur
- 3Tasare radius stang copil 5 ani
- 0Operatie /recuperare dupa fractura tibie / peroneu cu tija si placuta
- 0Sfat fractura epifiza distala radius cu deplasare
- 1Fractura epifiza distala radius drept
- 3Fractură Radius - Nu se vindeca după 7luni de la operație
- 1Tija femur - trebuia sa o scot acum 2 ani
- 1Fractura epifiza distală radius cu deplasare
- 1Fractura femur operata cu tija gamma
- 5Ce efecte poate avea daca calcă pe piciorul ce nu are încă șurubul scos?
- 0EDR - kinetoterapie recuperare
- 5Tibie fracturata
- 2Exista șurub din titan pentru maleole?
- 0Recuperare-osteosinteza cu tija a tibiei/ planificare sarcina inainte/dupa inalturare a ti
Mai multe informații despre: fractura de radius tratament fractura cu tija, suruburi, placute