Extractie tija tibie
Fiul meu de 20 de ani a fost operat in iunie 2019 de fractura deschisa de tibie si i s-au introdus o tija si doua suruburi. Acum vreo sase luni i s-a scos un surub si urmeaza sa i se scoata tija si al doilea surub.
Initial am discutat cu doctorul sa ii scoata tija peste un an si jumatate, iar acum inteleg ca fiul meu a vorbit recent cu doctorul si i-a spus ca ii poate scoate tija in august, dar nu i-a facut nicio investigatie inainte de a lua aceasta decizie.
Intrebarea mea este daca este mai bine sa ii scoata tija acum sau sa mai astepte cateva luni si care sunt riscurile acestei operatii si perioada de recuperare.
Multumesc.
Initial am discutat cu doctorul sa ii scoata tija peste un an si jumatate, iar acum inteleg ca fiul meu a vorbit recent cu doctorul si i-a spus ca ii poate scoate tija in august, dar nu i-a facut nicio investigatie inainte de a lua aceasta decizie.
Intrebarea mea este daca este mai bine sa ii scoata tija acum sau sa mai astepte cateva luni si care sunt riscurile acestei operatii si perioada de recuperare.
Multumesc.
1 comentarii
Buna ziua,
Nu exista un termen precis pentru extragerea tijei.
Doar in urma examinarii clinice si radiologice se poate aprecia oportunitatea extragerii.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Nu exista un termen precis pentru extragerea tijei.
Doar in urma examinarii clinice si radiologice se poate aprecia oportunitatea extragerii.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1vreau sa aflu daca mai am tija metalica in mana !
- 10informatii tija
- 3fractura femur migrare tija
- 1operatie tija - fractura diafiza metetarsian V
- 2glezna cu un surub
- 0Operatie /recuperare dupa fractura tibie / peroneu cu tija si placuta
- 0Tija femur
- 1Fractura tibie si maleola externa
- 5Operatie la femur
- 1Fractura cominutiva subtrohanteriana dreapta introducerea de tije gamma mod de recuperare
- 1Ce probleme apar la scoatere a unei tije de femur?
- 5Ce efecte poate avea daca calcă pe piciorul ce nu are încă șurubul scos?
- 2Întrebare: e normal ca după kineto piciorul să se învinețească f tare, să se umfle și să doară?
- 6Operație corectura Hallux, artrodeză lapidică si Osteotomie Akin
- 0După operație de clavicula cu placa și șuruburi la cate zile pot zbura cu avionul?
- 2Fractura tibie dupa operatie
- 0Extractie tijă centromedulară tibie
- 1Fractura clavicula distala si disjunctie acromo-claviculara
Mai multe informații despre: tratament fractura cu tija, suruburi, placute