Ajutati-ma, op.bimaleolara, se umfla, ustura pe interior, culoarea nu este la fel ca celălalt picior
Am fost operata acum 3luni de, op.bimaleolara stânga, cu 5 șuruburi, plăcută și 2 broșe, am stat 30 de zile cu atela ghipsată, apoi la câteva zile am inceput kineto, am facut vreo 30-35 ședințe, Dr a zis că am cam făcut tot ce tine de ea a zis că este f bine, am ajuns sa fac și fandări, genuflexiuni, mers pe vârfuri, întrebarea mea este, până când voi mai schiopata și dacă este ok că șchiopătez, se umfla, uneori simt că ustura pe interior, și culoarea nu este la fel că la celălalt picior, are o culoare puțin mai roșie..spre picior în sus până spre genunchi, iar de la maleole in jos pe laba picioruluii pare puțin vânat și la glezna ușor umflat, radiografia de după operație a arătat că este o operatie foarte reușită.Va mulțumesc !
1 comentarii
Buna ziua,
Modificarile de culoare ale pielii si edemul (umflarea) gleznei sunt cvasi-normale la 3 luni.
Desigur ca sunt foarte importante si datele personale: sex, varsta, greutate/inaltime, status tabagic, status ocupational si eforturi practicate, antecedente diverse etc.
Conteaza si tipul fracturii initiale (exista sute de tipuri de fracturi maleolare), conteaza si calitatea si invazivitatea interventiei chirurgicale.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Modificarile de culoare ale pielii si edemul (umflarea) gleznei sunt cvasi-normale la 3 luni.
Desigur ca sunt foarte importante si datele personale: sex, varsta, greutate/inaltime, status tabagic, status ocupational si eforturi practicate, antecedente diverse etc.
Conteaza si tipul fracturii initiale (exista sute de tipuri de fracturi maleolare), conteaza si calitatea si invazivitatea interventiei chirurgicale.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1tija femurala decontata de casa de asigurari
- 4Operatie la calcai cu placuta si suruburi
- 5extragere tija synthes
- 2Operatie extractie tija tibie si peroneu
- 6Suruburi in picior
- 2pot sa fac rmn la cu surub de tip herbert?
- 1Operatie la umăr concomitent cu scoaterea șurubului de la mont
- 3Scoaterea tijei din picior dupa 2 ani
- 0Intrebare - poate fi scoasa placa și șuruburile?
- 1Fractura femur operata cu tija gamma
- 2Întrebare: e normal ca după kineto piciorul să se învinețească f tare, să se umfle și să doară?
- 6Operație corectura Hallux, artrodeză lapidică si Osteotomie Akin
- 2Fractura tibie dupa operatie
- 1Fractură maleola și epifiză distală cu deplasare discretă fixată cu șurub
- 2Șurub picior
- 1Fracturi + placa metalica la clavicula
- 7Fractura bimaleolara cu deplasare
- 0Extractie tijă tibie
- 3Recuperare operatie fractura pertrohanteriana
- 3Fractura humerus
Mai multe informații despre: tratament fractura cu tija, suruburi, placute