Interpretare rezultate analize ginecologie Papanicolau si Ex. microscopic pe frotiu
Buna ziua! Se poate sa ma ajutati cu inerpretarea urmoatoarelor rezultate?Ex. microscopic pe frotiu (preparat proaspat si/sau colorat): Flora bacteriana - Normala (flora lactobacilara); Celule epiteliale poligonale - relativ frecvente; Celule epiteliale rotunde - rare; Celule cu aspect de "clue cell" - absente; Leucocite - rare; Hematii - absente; Trichomonas vaginalis - absent; Levuri - absente
Citologie cervico-vaginala Babes Papanicolaou in mediu lichid: Citologie anterioara - 2014-NILM; Scanare computerizata - DA; Interpretare manuala - DA; Satisfacator - DA; Satisfacator celule endocervicale - DA; Satisfacator metaplaziate - DA; NILM (frotiu negativ pentru leziuni intraepiteliale sau maligne) - DA
Concluzii Frotiu negativ pentru leziune intraepiteliala sau maligna, ce include celule scuamoase superficiale si intermediare, celule endocervicale si metaplaziate, fond curat al frotiului.
Va multumesc si astept cu interes raspunsul dumneavoastra
Citologie cervico-vaginala Babes Papanicolaou in mediu lichid: Citologie anterioara - 2014-NILM; Scanare computerizata - DA; Interpretare manuala - DA; Satisfacator - DA; Satisfacator celule endocervicale - DA; Satisfacator metaplaziate - DA; NILM (frotiu negativ pentru leziuni intraepiteliale sau maligne) - DA
Concluzii Frotiu negativ pentru leziune intraepiteliala sau maligna, ce include celule scuamoase superficiale si intermediare, celule endocervicale si metaplaziate, fond curat al frotiului.
Va multumesc si astept cu interes raspunsul dumneavoastra
1 comentarii
Buna seara ! Am făcut testul papanicolau Babeș iar ca rezultat am primit :
Examenul citologic a fost realizat după recoltare in mediu lichid, etalare in monostrat și colorare prin metoda papanicolaou
Frotiu citologic recoltat in ziua a10a a ciclului menstrual
Pacienta fără antecedente cunoscute de patologie cervicala
Calitatea frotiului este satisfăcătoare pentru interpretare
Frotiul comporta celule malpighiene superficiale și intermediare fără anomalii nucleare
Celulele malpighiene superficiale și intermediare sunt acoperite de numeroși cocobacili, pe fond " încețoșat"
Concluzie : frotiu negativ pentru o leziune intraepiteliala sau maligna
Modificare a florei compatibila cu vaginoza bacteriana ( de interpretat in funcție de tabloul clinic )
V as ruga sa ma ajutați cu un răspuns in sensul ca nu prea am înțeles prea multe deși am mai căutat in dicționare medicale.
Mulțumesc anticipat
Examenul citologic a fost realizat după recoltare in mediu lichid, etalare in monostrat și colorare prin metoda papanicolaou
Frotiu citologic recoltat in ziua a10a a ciclului menstrual
Pacienta fără antecedente cunoscute de patologie cervicala
Calitatea frotiului este satisfăcătoare pentru interpretare
Frotiul comporta celule malpighiene superficiale și intermediare fără anomalii nucleare
Celulele malpighiene superficiale și intermediare sunt acoperite de numeroși cocobacili, pe fond " încețoșat"
Concluzie : frotiu negativ pentru o leziune intraepiteliala sau maligna
Modificare a florei compatibila cu vaginoza bacteriana ( de interpretat in funcție de tabloul clinic )
V as ruga sa ma ajutați cu un răspuns in sensul ca nu prea am înțeles prea multe deși am mai căutat in dicționare medicale.
Mulțumesc anticipat
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 10testul papanicolau
- 0cervicita.ajutor!!!
- 12cervicita cronica
- 5displazie col CIN II
- 3rezultat biopsie va rog detalii
- 7interpretare test papanicolau
- 3Test Papanicolau
- 0Interpretare test Papanicolau
- 6Test Papanicolau si Secretie vaginala
- 0Test babes papanicolau
- 0Papanicolau si Colposcopia. tratament? Urgent!
- 8Interpretare Babes Papanicolau
- 4interpretare examen papanicolau
- 2Rezultat Babeş Papanicolau
- 0Rezultat Papanicolau
- 0Test papanicolau interpretare
- 0interpretare test
- 0Ajutati-ma!
- 0Rezultat PAP
- 1Displazie cervicala ușoară, hpv 51 și 66
Mai multe informații despre: Testul Papanicolau
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: