test papa nicolau
buna ziua.am refacut de curind un test papa nicolauiar la concluzii mi-a venit urmatorul rezultat:celule scuamoase atipice de cauza nedeterminata.proces inflamator nespecific usor.mentionez ca inaintea acestui test am facut o operatie de conizare fiind diagnosticata cu displazie cervicala simpla.Va rog un raspuns.multumesc.
1 comentarii
Cel mai probabil ai virusul HPV si de aceea ti-a iesit ASCUS la testul papanicolau. Totodata si motivul displaziei poate fi tot virusul HPV.
Atunci cand rezultatul este ASCUS se recomanda genotiparea HPV dupa care colposcopie insa tu ai facut deja colposcopie daca ti s-a descoperit displazie plus ca ai mai facut si conizare, asa ca nu stiu ce pasi te va sfatui medicul sa faci.
ASCUS nu este grav, de regula se normalizeaza singur insa depinde de fiecare persoana, de istoricul medical al acesteia, daca este sau nu purtatoare de virus HPV.
In ceea ce priveste inflamatia, ti se va recomanda tratament, cert e ca trebuie sa mergi la medic cu rezultatul.
Atunci cand rezultatul este ASCUS se recomanda genotiparea HPV dupa care colposcopie insa tu ai facut deja colposcopie daca ti s-a descoperit displazie plus ca ai mai facut si conizare, asa ca nu stiu ce pasi te va sfatui medicul sa faci.
ASCUS nu este grav, de regula se normalizeaza singur insa depinde de fiecare persoana, de istoricul medical al acesteia, daca este sau nu purtatoare de virus HPV.
In ceea ce priveste inflamatia, ti se va recomanda tratament, cert e ca trebuie sa mergi la medic cu rezultatul.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 13Test papanicolau - rezultat
- 6interpretare papanicolaou
- 12cervicita cronica
- 3ajutorrrr interpretare TEST PAPANICOLAU
- 147Ameteli si stari de panica !
- 8va rog, sfatul unui medic ref la condilomatoza
- 3test papanicolau
- 2interpretare test babes papanicolau
- 0interpretare papanicolau
- 5HPV - interpretare Babes Papanicolau
- 6Papanicolau facut in ziua 22 a ciclului