Tensiune prea mica pentru donare sange
Acum cateva zile am fost la centrul de transfuzii pentru a dona sange si mi s-a spus ca am tensiunea prea mica(9/6)pentru asta. Am 19 ani si este prima oara cand donez. Intrebarea este: ce as putea face sa imi creasca tensiunea suficient cat sa pot dona? E posibil ca in ziua respectiva sa fi fost din cauza deshidratarii? Ar fi bine sa nu mai incerc sa donez deloc, avand in vedere ca in general tensiunea mea e relativ mica? Va multumesc anticipat.
2 comentarii
Repeta masuratoarea tensiunii arteriale; daca constant va fi 90/60 mm atunci trebuie sa mai astepti.. Este posibil sa iti creasca putin tensiunea daca bei o cafea inainte; este important sa nu fii deshidratat si sa consumi suficiente lichide pentru sanatatea ta. Poti sa incerci sa mai donezi, nu exista niciun pericol major si daca te incadrezi in parametri atunci faci un gest extraordinar, care poate salva o viata.
Da, "mie" imi trebuie sa donez sange, planuiesc sa-l iau acasa dupa. Nu sunt absurda, daca aflu ca sanatatea chiar nu-mi permite sa donez, evident, n-o sa donez. Dar de aici pana la ideea ca a dona sange este asa, un moft... In regula, poate este.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1tensiunea in sarcina
- 8As dori sa stiu de ce ?
- 16Este normal sa apara extrasistole in fiecare zi si oscilatii ale tensiunii arteriale...?
- 6Alergie anestezic la stomatolog
- 7Ce se intampla cu mine?
- 3Cresterea tesiunii
- 4E normala valoarea?
- 5tensiune mare la 35 de ani
- 4exoftalmie - recomandare tomografie
- 3tratament cu concor 2.5
- 9probleme gat de 3 saptamani
- 7probleme cardiace? un sfat avizat va rog!
- 8tensiune mica, pana de curand am avut tensiune normala
- 1legatura puls - tensiune
- 6tensiunea inimii marita, durerea de cap, ameteli, batai puternice ale inimii
- 4Tensiunea mare... credeti ca este corect tratamentul?
- 3tensiune arteriala 125/90
- 4tensiune in scadere la 35 de ani
- 4Tensiune mica ?
Mai multe informații despre: Tensiunea arteriala Constituientii organici ai sangelui
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: