tensiunea in sarcina
sunt insarcinata in 32 sapt, si inca de la inceput m-am confruntat cu tensiune.Primele 3 luni am avut intre 140/90-160/100, mai apoi s-a stabilizat la 130/80 iar acum a inceput din nou sa ajunga la valori cuprinse intre140/90-150/100.Mentionez ca nu am luat nici un fel de medicatie pt ca mi s-a spus ca este creata de stari emotionale.Acum mergind la med de fam mi s-a prescris nifedipin 20mg, 1 pastila /zi dar am avut reactii adverse constind in cefalee, bufeuri de caldura frisoane, asa ca am intrerupt dupa numai 2 pastile.ginecologul nu mi-a recomandat nici un fel de medicatie precizind faptul de a-mi controla frecvent tensiunea si aplelind doar cind aceasta depaseste 150/100.ce spuneti daca as incerca cu DOPEGYT?Am inteles ca este indicat gravidelor cu HTA?
1 comentarii
Dopegytul este cel mai utilizat medicament in clinicile de ginecologie la gravidele cu HTA. Eu cred ca nu ar trebuii sa-ti lipsesca din geanta, dozele si frecventa de administrare trebuie sa tii le prescrie un medic. Controlul HTA la gravide este foarte important. Urmareste-ti tensiunea si la orice valoare peste 150/100 mergi la orice camera de garda de obstetrica si cu siguranta vei fi internata pentru urmarire si investigatii. TA are efecte nefaste asupra bebelusului cat si asupra mamei.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2valoarea normala a tensiunii la 47 ani
- 3preeclamsie... in ce masura imi afecteaza copilul?
- 3Cresterea tesiunii
- 12tensiune diastolica mare
- 7va implor ajutati-ma: imi creste tensiunea arteriala brusc zilnic
- 5Probleme cu tensiunea (cred)
- 3tensiunea mica sau normala
- 2Buna ziua, va rog intepretare valori tensiune arteriala
- 6tensiunea inimii marita, durerea de cap, ameteli, batai puternice ale inimii
- 4Tensiunea mare... credeti ca este corect tratamentul?
- 0tensiune arteriala la efort
- 6Durere de stomac, tremurat si tensiune
- 4Probleme tensiune-inima !
- 3Cum pot mentine tensiunea la un nivel normal?
- 4tensiune in scadere la 35 de ani
- 0Tensiune diatolica mica
- 2tensiune marita
- 2Am 64 de ani, e buna tensiunea 14 cu 9?
Mai multe informații despre: Tensiunea arteriala sarcina saptamana 32
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: