sufar de anxietate | Forumul Medical ROmedic

sufar de anxietate

06-07-2013
felicia83
Nu este medic/terapeut
felicia83
Buna dualtrax, nu stiu daca te mai gasesc sau daca mai postezi pe acest forum.. eu intamplator am dat de el si am citit din experienta ta vis a vis de anxietate, care pana la urma si din fericire pentru tine s-a rezolvat. Eu sufar de aceasta, , tulburare a sufletului' cum o numiti voi cei de pe forum de aprox 13 ani. Ca sa fiu cat se poate de scurta si concisa, am avut parte de tot ce e mai bun pe lumea asta, parinti bunici super, afectiune, tot ce vrei. Pe mine m-a speriat ceva in copilarie si de atunci in orice moment sau hop de trecut in viata de ex perioada adolescentei, facultate si acum casatorie si trait pe cont propriu.., trec printr- o perioada de asta nasoala. M-am tratat cu antidepresive de la 16 ani, luam perioade imi treceu starile si dupa luni sau ani imi reveneau si iar faceam cate un tratament si iar imi reveneam.. In schimb in tot acest timp mi-au aparut niste obsesii foarte ciudate care ma sperie, am fost la psihiatrii, si nu am nimic decat o tulburare anxioasa pe fond sensibil, sunt o sensibila intradevar si obisnuiesc sa imi fac probleme din orice, dar foarte interesant mai mult probleme legate de persoana mea. In fine, de vreo 3 luni mi-au aparut iar starile si atacurile de panica si problema e ca sunt mult mai puternice de ce am trait pana acum si desi iau un tratament anxiolitic nu imi revin. Merg si la psiholog acum si ma incurajeaza ca totu i ok si ca va fi bine si ca nu am de ce sa ma sperii ca aceste stari vin din interiorul meu... Dar sunt foarte ciudate si asta ma sperie la culme si desi toata lumea imi spune ca vor trece eu parca ma incapatanez sa cred ca am sa raman asa all my life.. Sincer parca mie frica sa lupt cu ele, cu mine, nu stiu, simt ca n-am scapare...
7 comentarii
0
06-07-2013, ora 17:18
ionela83
Nu este medic/terapeut
ionela83
observ ca proape zilnic apare cineva aici pe forum, abord subienctul de spre atacuri de panica si anxietate.m-am saturat sa ma plang mereu, sa sufar sa numai fiu cea de dinainte, nu stiu cum sa fac sa imi revin.ma infioara gandul unui nou atac si sunt cam obosita de la atatea stari de anxietate, numai am putere, obosesc repede, ce faceam inainte acum greu mai pot face, numai sunt energik...intr-un cuvant, cand esti bolnava intradevar, poate mai ai unele zile bune altele mai rele, da cu psihicul nu-i de jucat, vad ca mai rar ma simpt ca inainte, in rest sunt o leguma de 25ani.de tratament mie frik, sa nu devin dependenta.mai iau calmogem, distonocalm mai rar si azi am cumparat d la farmacie recomandat de farmacista, sedatif pc.macar ma calmeaza pe moment si uit de toate.daca descoperi ceva nou si ma poate ajuta sa scap si eu astept orice sfat...
0
06-07-2013, ora 17:33
felicia83
Nu este medic/terapeut
felicia83
Ionela draga, lupta lupta si iar lupta cu tine!! Nu te lasa suntem tinere la naiba, si te rog cere ajutorul unui psiholog o sa te ajute sa te descoperi si sa ajungi sa te cunosti mai bine. Nu stiu care e problema ta si de unde iti provin aceste stari, sunt nasoale stiu si eu trec prin ele, dar gandeste te ca nu e o boala sunt niste stari doar, produse de subconstientul nostru si reactii ale acestuia pe baza unor neplaceri sau trairi nefaste pe care le am avut si le avem de alungul vietii. Si mie mi e frica ca n am sa mi revin, dar cred si sper ca daca lupt si toata lumea imi spune ca nu am nimic inclusiv psihiatrul si crede ma am fost la mai multi, va fi ok. De 3 luni sunt in starea asta si totusi fac fata si la servici si peste tot, va fi bine ai sa vezi dar lupta cu tine si du te la psiholog, oricum medicamentele ajuta pe moment si doar vindeca efectul nu si cauza. Nu esti singura de asta care sufera de tulburarea asta, sa incerci sa fii constienta! Daca vrei putem vb mai indetaliat, poate te pot ajuta cu sfaturi, si citeste postarile lui dualtrex! Uite chiar in momentul asta am stare de angoasa si imi este frica, dar trece, toate trec Ionela important e sa lupti si sa perseverezi in ganduri pozitive, e foarte greu dar nu imposibil, numai bine iti doresc si capul sus!
0
06-07-2013, ora 18:19
ionela83
Nu este medic/terapeut
ionela83
postarile lui dualtrex le citesc chiar si tin ink legatura acolo cu multi altii aflati in situatia noastra...cateodata sunt mai barbatoasa mai puternik ma incurajez, gata numai am nimik, ma enervez pe mine ca eu sunt vinovata de starile astea si intradevar mka fac bine ptr cateva zile, dar cum simpt un disconfort toracic gata ma apasa mie frik, ma gandesc la rau si uite asa ma inspaimant si incepe calvarul.cand sunt ocupata sunt bine, seara dorm bine, de mancat mananc bine, nu ajung sa chem salvarea sau sa ma duc toata ziua la spital, ma calmez, reussesc dar acum ma enerveaza toate emotiile astea pe care le simpt foarte puternice, inainte de vreo intalnire cu o persdoana, sau cand treb sa ma duc la doctor chiar si la biserik daca ajung in fata preotuolui sunt gata sa lesin.mie frik sa nu imi faca rau emotiile, sa nu ma termine.dar fie ce-o fi am sa merg mai departe asa cum sunt si cat pot
0
06-07-2013, ora 18:27
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Luati tratament asa cum va prescrie medicul psihiatru dupa control.
S-ar putea ca organismul sa se obisnuiasca cu unele medicamente (s-au suprasaturat receptorii) si sa trebuiasca sa fie crescuta doza sau inlocuite.
0
06-07-2013, ora 20:34
felicia83
Nu este medic/terapeut
felicia83
Ionela, parerea mea e sa te duci la un psiholog pe bune, nu e o rusine asta.., respiratiile sunt foarte de folos in momentele alea, si asta se invata, oricum nu te lasa asa pt ca in timp se vor agrava, in sensul ca n-ai sa ti le mai poti controla si e nasol. Acuma depinde de forta si vointa fiecaruia.. Eu am simtit nevoia de ajutor, chiar psihiatric pt ca aveam impresia ca e ceva neanregula cu mine, ca sufar de vreo boala psihica.. Dar n-a fost si nu este asa evident, e doar frica datorata anxietatii.Oricum ca sa poti iesi din ele e nevoie de pastile cel putin o perioada ca sa te ajute si vb strict din exp mea proprie, nu stiu altii cum reusesc si felicitari lui dualtrex, daca nu a luat nik. In fine, pastile ca sa te ajute sa iesi si psihoterapie cognitiv comportamentala la greu.. Mie imi pare rau ca nu am inceput cu psihoterapia de la bun inceput, cred ca nu ajungeam aici daca procedam asa.
0
06-07-2013, ora 20:38
felicia83
Nu este medic/terapeut
felicia83
Buna Clara, si tu suferi de anxietate, daca imi permiti sa te intreb? Ai luat medicatie vreodata?
0
06-07-2013, ora 21:23
ionela83
Nu este medic/terapeut
ionela83
nu apelez la ajutor specializat ca nu imi permite timpul si locul momentan...si sincer am multe cunostinte, prietene care au apelat la ajutor de specilaitate si nu le-a ajutat cu nimik, inafara de pierdere de timp si bani...eu ma simpt foarte bine cand mie rau si cand vb cu mama sau cu o prietena, si ma descarc povestesc tot si dupăaia imi trece.folosesc si eu exerciitile de relaxare cu respiratia si ma ajuta intradevar...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul