Anxietate excesiva | Forumul Medical ROmedic

Anxietate excesiva

01-11-2022
MONICAMONICAMONI
Nu este medic/terapeut
MONICAMONICAMONI
Bună ziua! Mă confrunt cu o problema și as dori va rog mult sa ma ajutati cu un răspuns. Mereu am avut o oarecare anxietate dar in ultima vreme mi s-a accentuat foarte tare, adică îmi e greu sa ma bucur de momentele si perioadele frumoase din viata mea, imi e teama ca acest bine e doar liniștea dinaintea furtunii si ceva rău urmează să se întâmple, am o grija excesiva pentru familie, am o teama excesiva ca ceva rău li se poate întâmpla, cand vad ca imi suna telefonul imi e teama sa raspund sa nu cumva sa fie o veste rea, verific excesiv totul în locuința ( apa, gaze, usa la intrare) de teama ca ceva rău se poate întâmpla și parcă am mereu frica unui pericol care se apropie. Am mereu impresia ca as putea fi bolnavă sau ca ma voi îmbolnăvi.Ma simt foarte agitată, ma sperii foarte tare din orice si imi e extrem de frica sa nu se întâmple ceva rău cu mine sau cu familia mea. Am nevoie urgentă de un sfat va rog mult, ma streseaza foarte tare aceste gânduri, stiu ca nu gandesc pozitiv dar nu ma pot opri, simt o teamă permanentă, un stres continuu care nu îmi permite sa ma bucur de momentele frumoase din viata mea.
2 comentarii
0
02-11-2022, ora 00:11
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna seara. In afara de tratament de la psihiatru si psihoterapie nu exista alte cai.
0
23-11-2022, ora 21:14
Anonim1080
Nu este medic/terapeut
Anonim1080
Buna Monica. Cu toți trecem prin anumite stări, bune sau mai puțin bune. De curând am aflat că am diabet, iar vestea asta a avut pentru mine un impact psihologic destul de puternic. Pentru a reduce stresul și a nu o lua pe cai greșite am făcut următorul lucru: Eu sunt pasionat de fotografie, doar că faceam poze numai cu telefonul, așa că următorul pas a fost sa îmi achiziționez un rucsac, un cort și un aparat de fotografiat, după care am inceput sa ies în natură cat mai des. Îmi puneam rucsacul in spate, luam camera și cortul și plecam în mici drumeții iar asta ma destresat la maxim și m-a făcut să îmi dau seama că viața e mai mult decât să mănânci și că te poți simți bine și fără prea multi oameni în jurul tau. Ba chiar mi-am făcut și câțiva noi prieteni in micile drumeții pe care le făceam singur de obicei. Ideea e că trebuie să îți găsești o pasiune, trebuie să ieși mai des și să vezi că în jurul lumii tale mici, exista o lume mult mai mare. Găsești o pasiune, explorează, descopere, cunoaște...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea È™i stresul cronic pot creÈ™te riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • DependenÈ›a față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia È™i anxietatea
  • Anxietatea poate influenÈ›a negativ luarea deciziilor
  • AplicaÈ›ia pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea È™i depresia
  • Riscul de anxietate la mame, asociat cu utilizarea intensă a dispozitivelor electronice
  • Tinerii È™i femeile sunt mai predispuÈ™i la anxietate
  •