supraponderabilitate si amenoree, help!

21-09-2007
florica85
Nu este medic/terapeut
florica85
Buna!Am mare nevoie de ajutorul vostru!
Am 22 ani, 175 cm inaltime, 90 kg.Problema mea e ca nu mi-a venit menstruatia de 6-7 luni.
Antecedente:
-la varsta de 3 ani am avut hepatita A;
-prima menstruatie a fost la 11 ani jumate;
-de-a lungul anilor am avut perioade in care menstruatia imi venea regulat, am mai avut perioade in care venea o data la 3 luni, am mai avut de vreo doua ori perioade incare nu am avut ciclu mult timp;
-la consultul ginecologic a iesit totul normal, ovare normale, pilozitate normala, caractere sexulae secundare normal dezvoltate;ten curat(nu am avut niciodata acnee);
-sunt studenta, de aceea am parte de mult stres, mai ales in sesiune;
-acum vreo doi ani mi-a recomandat medicul ginecolog Progesteron, am luat injectabil, menstruatia mi-a venit "fortat"o singura data apoi pauza, in 2 luni m-am ingrasat 5 kg si mi-am spus ca nu mai iau medicamente de acest fel vreodata.
-am incercat Extract de mladite de zmeur de la Plantextract, dar nici un rezultat;
-mi-a fost recomandat de la un medic Calcarea Carbonica 200(90 pastilute in 3 prizela interval de 12 h), care a avut efect, 1 an de zile am avut menstruatie normala, dar de 6-7 luni incoace nu mai am menstruatie.Am incercat din nou sa iau Calcarea Carbonica 200 dar nici un efect.Tot atept de o luna si nimic.
Va rog frumos sa ma ajutati cu remedii pentru o menstruatie normala.Vreau si sa slabesc, am auzit de ceai verde chinezesc antiadipos si am hotarat sa-l incerc si eu.Daca aveti sfaturi naturiste in legatura cu slabitul, accept cu placere, dar problema mea principala este revenirea menstruatiei.Multumesc anticipat!
8 comentarii
0
02-01-2008, ora 00:00
mika_mi
Nu este medic/terapeut
mika_mi
incearca sa te adresezi unui ginecolog competent, nu folosi medicina naturista decit in scop adjuvant, altfel, nu are efectul scontat
0
15-01-2008, ora 00:00
marinaalina
Identitate neconfirmată
marinaalina
Si stresul e o cauza a reducerii progesteronului care e cauza intirzierilor menstruatiei, dar si supragreutatea fiind cunoscut ca tesutul adipos e o sursa de sintea a estrogenilor.Ca tratament ginecologic anticonceptionalele de natura progeteronica sint cele care au rezultat dar toate au ca efect supragreutatea.Si esti destul de tinara pentru a fi dependenta de aceste progesteronice.te sfatuiesc sa faci si un consult endocrinologis sa excluzi cauza endocrina superioara-hipofiza sau tiroida-si apoi mai vorbim.-*

(*modificat de administrator)
0
25-06-2008, ora 00:00
lungu.bogdan
Nu este medic/terapeut
lungu.bogdan
Pt scaderea in greutate i-ti recomand, , Elixir de soc", asociat cu ceai de anghinare cu multa lamaie stoarsa si multe mere. Anghinarea cu lamaie scade colesterolul. Poti incerca pentru revenirea mentruatiei o cura cu birter suedez original.
0
25-06-2008, ora 00:00
lungu.bogdan
Nu este medic/terapeut
lungu.bogdan
Mai intai mergi urgent la analize: TSH-ul si colesterolul si in functie de rezultate urmezi un tratament si pentru menstruatie.
0
08-08-2008, ora 00:00
valia
Nu este medic/terapeut
valia
Trebuie mult mai multe analize pt. identifica cauza specifica din cele 35 de cauze posibile ale amenoreei (FSH, LH, PRL etc). Excesul de greutate poate fi determinat de un exces de estrogeni SAU xenoestrogeni. Daca este la mijloc un exces de estrogeni, poti sa-l scazi (prin electroterapie) sau pot sa-l echilibrezi cu progesteron NATURAL, daca exista insa xenoestrogeni, detoxifierea specifica este calea (inclusiv electrochelare). Dupa ce-ti vei regla organismul, slabirea va veni de la sine. Daca doresti amanunte privind tratamentul integrativ al dereglarilor hormonale te rog sa-mi scri -
PS Extractul de mladite de zmeur contine fitoestrogeni, este normal ca nu a avut efect.
0
28-12-2008, ora 23:24
b_lumy
Nu este medic/terapeut
b_lumy
valia te rog sa ma ajuti si pe mine.am 14 ani si ma ingras pe zi ce trece chiar daca nu mananc mult am 65 kg si 1.62 inaltime.pot sa iti spun ca sanii nu mi s-au dezvoltat deloc. multe cunostinte au slabit cu capsula de slabit care se gaseste in farmacii. NU STIU CE SA FAC. Imi este teama sa o incerc.dati-mi un sfat.
0
17-07-2009, ora 12:06
qwerty95
Nu este medic/terapeut
qwerty95
-
-mesaj sters deoarece nu a respectat regulamentul forumului -
0
10-12-2010, ora 12:23
catalinaandrei
Nu este medic/terapeut
catalinaandrei
Mai intai de toate, trebuie sa mergi la un medic de specialitate. Valia te-a directionat unde trebuie.
@b_lumy: Ca profesoara, am intalnit multe cazuri asemenea tie.
Si eu am luat foarte mult in kilograme pe perioada sarcinii. Am incercat si sport, si diete drastice, si pastile.
Vizita la un medic nutritionist iti va fi de real ajutor. El iti va spune care-s cauzele si cum le poti "ataca".
Personal, mi s-a recomandat (de catre o farmacista) Obesimed. Este un nou produs aparut in Romania, nu actioneaza chimic. Este recomandat si pentru copii, incepand cu varsta de 10 ani.
Am inceput tratamentul de o saptamana. Nu stiu daca-i pe fond psihic, sau intr-adevar isi face efectul, insa deja incep sa mananc mai putin.
Cu rabdare, obtinem rezultatele mult dorite.
Sanatate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.