Stări depresive și nervoase intensificate după nastere

11-03-2022
Mariaaa32
Nu este medic/terapeut
Mariaaa32
Buna ziua.
Mă confrunt cu anxietate, nervi, frica, rușine, iritare, demotivare, totul aprofundat după ce am născut acum 8luni.Locuiesc cu socrii care sunt și destul de bătrâni și am ajuns sa nu îmi găsesc locul, mai ales in primele luni după ce am născut intrau în camera să vadă copilul deși eu nu aveam nevoie de ei și ideile lor, acum sunt agasanți, ii dau sa mănânce fara să știe copilului ce mănâncă ei desi bebe are o alimentație pt vârsta lui, sunt atenți la tot ce facem prin casa, curioși, practic simt că îmi ia spatiu sau asta simt acum fiind în aceasta stare. Sunt in banca lor socrii dar totodată agasanți și obositori iar eu nu pot jongla după ideile lor, daca am ceva de spus legat de copil o fac, trebuie să mi fie teama?? Asta până reușim să ne terminam casa sa ne mutam dar e dificil. Faptul că stau acasă zi de zi cu niste barani mă face să fiu nervoasa, anxioasa, fara chef, era bine când mergeam la job.Ma enervez repede, simt nevoia sa stau in cutia mea, nu am chef de lucruri, am frici că nu fac nimic bine și că nu mă apreciază nimeni. Soțul a fost alaturi de mine și a vorbit cu mine, aproape că l am zăpăcit și pe el și totodată sunt parintii lui când spun ceva de ei sigur e deranjat. Dar trebuie să tac? Sa înghit?să mă abțin??e corect?Lucrez ca manager, am un copil cuminte și sănătos dar duc aceste lupte. Va rog sa mi dați câteva idei pt a ieși din acest impas, nu vad malul uneori.
5 comentarii
0
11-03-2022, ora 17:02
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Poate fi o depresie post partum. Adresati-va unui psihiatru. Au fost multe mamici care au urmat tratament pentru asa ceva si le-a trecut.
1
11-03-2022, ora 18:16
Mariaaa32
Nu este medic/terapeut
Mariaaa32
Mulțumesc frumos. O sa incerc și acest lucru.Altfel le fac rău și celor din jur și îi pot îndepărta.
0
16-03-2022, ora 13:28
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Acolo unde sunt două generații e deosebire de idei în ceea ce privește creșterea unui copil. Puteți să le explicați că în zilele noastre modul de creștere a unui copil e schimbat față de cel al generațiilor trecute, pentru că și știința a evoluat și a venit și în sprijinul mămicilor cu informații noi. Gândiți-vă că situația e numai pentru o perioadă pentru că atunci când va fi gata casa veți putea locui singuri și nu vă vor mai deranja tot timpul. Bunicii fac multe greșeli din dragoste pentru nepoți, dar sigur nu vor răul nepotului așa că dacă le veți explica anumite lucruri vor înțelege.
Dacă mai alăptați, nu veți putea lua tratament, ar fi bine să căutați un psihoterapeut, preferabil de formare cognitiv-comportamentală, pentru că această terapie dă rezultate rapide pe tulburări anxios-depresive.
0
19-03-2022, ora 09:53
Mariaaa32
Nu este medic/terapeut
Mariaaa32
Le explic, însă uneori înțeleg cam greu, bătrânii sunt încăpățânați.Dar caut o metoda să mă detașez, sa nu i mai iau așa mult în seama.
Vă mulțumesc frumos pt raspuns.Sanatate multa !
0
19-03-2022, ora 16:26
Psihologie, București
Daca-mi dati o adresa de e- mail va trimit niste exercitii de relaxare care va pot ajuta
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul