stari de somnolenta.tulburari de comportament:( | Forumul Medical ROmedic

stari de somnolenta.tulburari de comportament:(

12-10-2007
Cretzuka
Nu este medic/terapeut
Cretzuka
Buna ziua..am un prieten care ia urmatoarele medicamente..la inceput lua solian cu carbamazepina..apoi nu a mai luat aceste medicamente si a continuat cu stilnox, imovane iar acum ia seroquel si depakin.va rog mult sa ma ajutati si sa-mi spuneti ce anume ar putea avea pt ca el spune ca are probleme cu somnul si atat dar eu sunt sigura ca el a suferit candva o depresie..mentionez ca ia aceste medicamente mai ales solian de ceva ani...de asemenea se confrunta din ce am observat eu cu stari de nervozitate agitatie..si as spune si tulburari de comportament si de personalitate.
8 comentarii
0
13-10-2007, ora 00:00
smire256
Nu este medic/terapeut
smire256
depakinul se ia numai in epilepsie.I l_a recomandat medicul?
0
13-10-2007, ora 00:00
Cretzuka
Nu este medic/terapeut
Cretzuka
da..toate sunt luate la recomandarea medicului...dar nu cred ca ar avea epilespie pt ca in 2 ani mi-as fi dat seama pt ca stiu cum se manifesta...:(
0
15-10-2007, ora 00:00
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
E dificil de "ghicit" diagnosticul in functie de medicamentele prescrise (daca astea sunt toate).
Este posibil ca afectiunea pentru care a fost tratat initial (solianul este antipsihotic) sa se fi modificat pe parcurs, ceea ce a necesitat schimbarea medicatiei la un moment dat.

In tot cazul, este destul de firesc ca prietenul tau sa iti ofere acele explicatii pe care el le poate tolera (si constientiza). Nu este usor pentru o persoana care se afla sub tratament psihiatric sa faca public acest lucru, pentru ca reactia generala a celor din jur este aceea de autoprotectie si respingere. Dar si aceasta reactie este una naturala, umana, de autoconservare...
Cu alte cuvinte, este normal ca el sa fie cel care decide cat anume sa iti dezvaluie din conditia lui, la fel cum este normal ca tu sa fii pusa in tema in legatura cu anumite reactii imprevizibile ce te pot afecta in mod direct.
Cred ca intr-o relatie de prietenie bazata pe respect, afectiune neconditionata, acceptare si toleranta se poate ajunge la dezvaluirea unor adevaruri atat de delicate.
0
16-10-2007, ora 00:00
Cretzuka
Nu este medic/terapeut
Cretzuka
Va multumesc pentru raspuns...intr-o oarecare masura m-am mai lamurit..e clar deci ca doctora la care el se duce este psihiatru...oricum..nu stiu daca ii voi mai putea fii alturi pentru ca nu ma lasa si prin starile lui de nervozitate ma indeparteaza si mai mult de el...a dat in mine pana acuma de 4 ori fara nu motiv anume..se enerveaza din orice..nu cred ca voi mai putea rezista in conditiile in care el nu ma lasa sa-l ajut si sa-i fiu aproape neconditionat.
0
17-10-2007, ora 00:00
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Asa este. Siguranta ta este foarte importanta, si deja ti-a fost afectata in mod repetat. Ideal ar fi sa poti vorbi cu cineva din familia lui care stie mai multe despre boala lui si cum se manifesta, sau chiar cu psihiatrul ce il are sub observatie, daca acest lucru este posibil (acesta te poate informa, fara sa dezvaluie aspectele confidentiale din relatia medic-pacient).
Trebuie sa stii care ii sunt limitele de reactie si comportament, dincolo de care incepe sa se simta amenintat si devine agresiv.
La fel, este important sa recunosti semnele care anunta apropierea de aceste limite.
Atata vreme cat relatia voastra de prietenie respecta aceste conditii impuse de starea lui, cred ca lucrurile pot merge spre bine.
0
Cretzuka
Nu este medic/terapeut
Cretzuka
exact asta am vrut sa si fac...sa pot vorbi cu doamna doctor la care este..sau macar cu mama lui sa-mi explice exact..dar atat el cat si mama lui au negat..asta este...trebuiau sa se gandeasca ca din moment ce acceptasem aceasta relatie imi asumasem anumite riscuri..au trecut 2 ani deja...asta este nu am decat sa ma indepartez de el si din pacate cu "ajutorul" lui...sunt foarte deprimata..multumesc inca odata pentru toate sfaturile date.
0
Psiholog Simina Munteanu
Psihologie, Sibiu
Psiholog Simina Munteanu
Este posibil sa ascunda anumite lucruri tocmai din teama ca daca le-ai afla s-ar putea sa te indepartezi. Desi, in doi ani de zile, ti-ai dat seama si singura ca exista niste probleme a caror existenta este negata.
Dupa atata vreme in care i-ai stat alaturi, cred ca ti-ai castigat dreptul la o discutie deschisa si responsabila. Or, daca acest drept iti este negat, se ajunge la o situatie nefavorabila tie si calitatii relatiei.

Probabil ca ai ajuns in punctul in care trebuie sa iei o decizie si sa schimbi starea de lucruri actuala, ca sa te poti bucura si tu de viata.
Succes!
1
Cretzuka
Nu este medic/terapeut
Cretzuka
Inca odata va multumesc din inima pentru aceste cuvinte si sfaturi..eu chiar nu mai discutasem cu nimeni aceste lucruri pentru ca speram ca le voi putea face fata singura..insa lucrurile au luat o intorsatura neasteptata, , , nu imi ramane decat sa ma resemnez si sa astept sa-mi treaca ceea ce simt pentru el si de asemenea imi va ramane gustul amar din faptul ca am fost oarcum neputincioasa in a-l ajuta si a-l convinge sa ma lase sa-i fiu alaturi...oricum eu cred ca nici el nu constientizeaza prea bine ce are nu vrea sa-si recunoasca lui insusi si sa-si accepte handicapul...numai bine va doresc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • SomnolenÈ›a din timpul zilei ar putea constitui un predictor pentru procesele neurodegenerative
  • SomnolenÈ›a diurnă la bătrâni poate creÈ™te riscul de diabet, cancer sau hipertensiune arterială
  • 10 cauze ale somnolenÈ›ei din timpul zilei
  • Dezvoltarea sănătoasă datorată fraÈ›ilor mai mari
  • Simptomele depresiei materne au fost asociate cu problemele comportamentale ale copiilor
  • Dirijarea impulsivității la începutul adolescenÈ›ei ar putea preveni tulburările de comportament ulterioare
  • Solriamfetol: cel mai eficient tratament pentru somnolenÈ›a excesivă în timpul zilei la pacienÈ›ii cu apnee obstructivă în somn
  • Tulburările de comportament la preÈ™colari au fost asociate cu un somn nesatisfăcător
  • Expunerea prenatală la nicotină creÈ™te riscul tulburărilor de comportament la nou-născut
  •