Stare de somn permanenta!

14-08-2013
andrea.loredana
Nu este medic/terapeut
andrea.loredana
Buna - ziua!
Scriu pe acest forum in speranta ca voi primi vreo indrumare.
Problema mea esta ca as dormi incontinuu. Nu reusesc niciodata sa ma satur de somn. Ma simt incontinuu obosita, chiar daca se intampla sa nu am nicio activitatate. Ma simt disperata pentru ca sunt in prag de licenta si nu imi pot permite sa dorm mai mult de cateva ore pe noapte. Aseara m.am culcat la ora 00.00 si abia am reusit sa ma trezesc la 10.30 pentru ca suna telefonul in disperare. Am un somn extrem de profund, nu simt si nu aud nimic, iar daca reusesc sa aud telefonul sunand efectiv nu ma simt in stare sa raspund decat daca vad ca este foarte tarziu si chiar tb sa ma trezesc. In acest moment simt ca mi se inchid ochii de somn, dar nu imi pot permite sa ma culc pentru ca mi.e teama ca nu am sa reusesc sa ma trezesc decat peste cateva ore bune.
Alta problema este ca ma concentrez foarte greu. De exemplu daca stiu ca am de primit niste explicatii importante ma ia groaza, trebuie sa ma pregatesc din timp, fac eforturi foarte mari sa reusesc sa asimilez ce mi se spune, iar in final nu reusesc decat partial sa inteleg, sau in mare parte uit, si ma chinui cu greu sa.mi amintesc. Alt exemplu: daca ma roaga cineva sa ii aduc o un pix si o foaie, pe drum ori uit ce am de adus, ori imi amintesc cu greu, iar in final aduc numai pixul.
Mi se mai intampla in ultimul timp sa uit ce am de zis, sa.mi uit cuvintele, nu reusesc sa ma exprim, acest lucru mi se intampla chiar acum, in timp ce va scriu, si ma enervez, ma apuca transpiratiile pentru ca stiu ca nu e un cuvant deosebit, este chiar uzual, dar nu reusesc sa.l exprim.
Am perioade cand nu ma simt in stare de nimic, nici sa ridic o hartie care a cazut;. prefer sa o las acolo. Cu greu ma sinchisesc sa incep o activitate obligatorie cum ar fi sa invat sau sa fac curat. Mi se intampla sa pierd ore pe internet, cum este acum, pentru ca imi este foarte somn, si mi.e teama sa dorm pentru ca stiu ca ma voi trezi cand afara va fi intuneric. Si ma simt foarte vinovata ca pierd timpul, dar efectiv nu ma simt in stare de nimic. Vreau sa dorm incontinuu, chiar daca de cele mai multe ori visez foarte urat.
Nu stiu daca trebuie sa ma alarmez, sau nu, dar imi este teama ca nu voi reusi sa fac fata examenului de licenta
Precizez ca am o viata agitata, cu foarte multe probleme, griji. Nu am o alimentatie echilibrata, uneori nu ma simt in stare sa mananc chiar daca simt ca imi este foame. alteori as manca incontinuu, orice.
Imi cer scuze pentru eventualele incoerente, dar nu ma simt in stare sa recitesc sau sa corectez greselile.
3 comentarii
0
14-08-2013, ora 23:59
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Aveti simptome de depresie.
0
15-08-2013, ora 11:36
Mihaela Frunza
Identitate neconfirmată
Mihaela Frunza
Draga Andreea,

Din cate ai povestit...ai o viata agitata, cu foarte multe probleme si griji...mai ales ca esti in prag de licenta si este normal ca sa ai o concentrare mai scazuta si sa doresti sa dormi foarte mult...important este sa sti ca pentru orice problema exista o solutie...
Si tin sa te felicit ca ai facut primul pas inspre recuperarea resurselor tale scriind pe acest forum unde intalnesti oameni care iti sunt alaturi...si esti foarte curajoasa sa faci acest lucru...nu multi oameni sunt dispusi sa-si impartaseasca problemele pe forum...doar daca stiu ca gasesc solutii...si tu sti lucrul acesta...

Ma intreb...cum ai dori sa fie viata ta...ce-ti doresti...pentru ca tu sti ca in orice calatorie ai nevoie de o directie...si o destinatie...iar ca sa faci aceasta calatorie ai nevoie de resurse interioare...si tu sti acest lucru...acum...poate de incredere in tine...perseverenta...curajul..pe care il dovedesti deja...dorinta de a iesii din starea asta...

Uitarea de care vorbesti...se refera la lucruri...poate neimportaanta pentru tine...un pix..si o foaie...pentru ca pentru tine este mai importanta poate...licenta...asimilarea de informatii importante..ce spui..?

Spune-mi ce crezi...si poate te ajut sa gasesti acele resurse sau pasi necesari pe care ii...sti si tu ca ai nevoie...si ca le ai deja in tine..doar sa le activezi...?

cu drag

Incredere si perseverenta !

Mihaela
0
15-08-2013, ora 15:36
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Te simti asa din cauza stresului. Odata trecuta de aceste probleme te vei simti bine.
Impune-ti sa fii activa si sa dormi doar 8 ore pe zi chiar daca este greu, cu cat dormi mai mult cu atat vei simti nevoia sa dormi si mai mult. Spun asta din experienta.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: