Spitalul de Psihiatrie inchisoarea diavolului

59 comentarii 1 2
0
30-04-2011, ora 22:20
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ marius78

Te loghezi intai pe Romedic.
Dai click pe Modificati profilul dvs. Si apoi click pe mesaje.
Gasesti acolo raspunsul. OK ?
Obsesiile se trateaza asa cum zice si domnul doctor. Stai linistit.
Iei medicamente si dispar ca prin farmec. Nici nu o sa iti vina sa crezi.
O noapte cu pace iti doresc.

Clara
0
30-04-2011, ora 22:42
prozac
Nu este medic/terapeut
prozac
Marius78, obsesiile in general se leaga de tulburarea numita TOC sau tulburare obsesiv-compulsiva. Se trateaza cu antidepresive de ultima generatie si intradevar dispar.
Avem si un grup de suport al celor cu TOC aici, pe romedic cauta-ne suntem la capitolul 15.

Crede-ma, eu am avut obsesii cu continut violent la adresa copilului meu. Groaznic, terifiant, sa iti fie teama sa stai in casa cu copilul tau de teama sa nu-i faci rau.
Pina la urma cu ajutorul tratamentului si a Bunului Dumnezeu sunt OK.
Nu spun povesti, sunt OK, muncesc am o viata de familie si nu sunt leguma.

Nu lasa obsesiile sa-ti controleze viata!

Prozac
0
01-05-2011, ora 07:00
marius78
Nu este medic/terapeut
marius78
prozac, acum totul e ok? ma facetzi deja sa zambesc, simt ca e adevarat ce ziceatzi.. as vrea s pot zice pe viitor, da am avut o problema dar acum sunt bine,. oameni buni sunt un om inimos, ajut, nu am intentzi rele,.. vreau aceasta problema s plece de la mine
0
25-02-2012, ora 21:30
bendix
Nu este medic/terapeut
bendix
multumesc mult ionut pt ceea ce ai scris aici, si eu sufar de aceeiasi boala si am avut aceleasi trairi pe care le ai tu.Incearca sa mergi totusi pe medicatie doar cu rispolept consta (eu il fac de 3 ani)ptr ca lupta cu diavolul e foarte grea si nu e ptr oricine, ci doar ptr cei care duc o viata in post si rugaciune, noi suntem nimicuri ptr el si nu facem decat sa ne pierdem mintilesi sa sfarsim legati in camasi de forta la 9 de catre slujitorii lui in chip de oameni un lucru trebuie sa-ti intre bine in cap NU MAI INTRERUPE TRATAMENTUL mergi pe rispolept, o inj la 2sapt
0
14-01-2013, ora 16:25
eu_fabian
Nu este medic/terapeut
eu_fabian
intr-adevar acestia sunt slujitorii celui rau..am constatat acest lucru dupa ce eram sa fiu omorat brutal de unul din ei la doar 19 ani...
0
14-01-2013, ora 16:57
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
Cum adica, , era sa fiu omorit brutal, , unde s-a intimplat asta?in strainatate?poti spune mai mult de atit?
0
14-01-2013, ora 17:41
eu_fabian
Nu este medic/terapeut
eu_fabian
Nu, s-a intamplat in Romania in orasul unde am crescut...Aveam 19 ani iar in noaptea de 8 martie ma aflam in plina cadere nervoasa crezand ca ma urmareste politia, am sunat la 112 cerand explicatii si miam petrecut noaptea la politie pana dimineata cand au fost chemati ai mei sa ma ia.Nu dormisem absolut deloc in acea noapte si nici bine in ultimele nopti.
Eram plin de andrenalina datorita fricii si ma credeam personajul principal intr-o drama, dar cu toate acestea am sunat din nou la 112 pt o ambulanta care sa ma ajute cumva cu medicamente sa dorm(chiar daca ma aflam in depresie totusi am avut o sclipire)...A venit ambulanta dar nu mam urcat in ea desi ma impingeau foarte multe persoane si in tot acest timp am fost filmat de cineva cu o camera foarte mare(un aparat avansat ca de cameraman) neputand nimeni sa ma opreasca am sarit in cele din urma pe capota apoi cupola unei masini aflate in trafic provocand niste distrugeri.
Am fost incatusat si dus de urgenta la un spital 9 unde ma intampinat doctorita principala a acestuia.M-a intrebat daca imi amintesc ce am facut si eu crezand ca daca neg e mai bine am zis ca nu, iar ea a urmat ironic inchizand un catalog mare in fata mea:'daca nu-ti amintesti vei vedea tu'.
Am intrat in spital insotit de 2 jandarmi si pus pe hol in asteptare.In acest timp o asistenta a zis sa fiu descatusat, iar dupa cateva minute aflandu-ma aproape de camera de garda a iesit o femeie si mi-a atins mana stanga continuandu-si drumul.Mana stanga mia amortit pana la cot, mi-a fost luata tensiunea mi-au facut o injectie si mi-au fost luate bunurile(lant, telefon, banii si buletinul) pe care le-am recuperat desi mai greu a fost cu buletinul.
Dupa jumatate de ora cat am dormit ma trezesc cu un bolnav care-mi citea rugaciuni si-mi spunea ca nu mi-a umblat nimeni la tigari si ca le am sub perna.
Ma trezesc si nu-mi venea sa cred ca sunt intr-un spital de nebuni, vroiam sa fumez si astfel mi-am luat pachetul si am intrebat politicos o asistenta de pe hol unde este spatiul pentru fumatori, aceasta spunandu-mi ceva care m-a jignit m-am infuriat si am trantit usa de la camera de garda.
A fost de ajuns si o asistenta fffffoarteeeee solida a iesit din camera de garda m-a injurat ca o tiganca adevarata (eu nu suport ca cineva sa ma injure de mama) si si-a infipt unghiile de la ambele maine in gatul meu tragandu-ma toate spre un alt salon.Am ajuns in dreptul usii salonului respectiv iar eu (acum chiar credeam ca urma sa fiu omorat)am reactionat lovind-o pe asistenta care ma strangula in ficat.Aceasta mi-a dat drumul de urgenta retragandu-se si injurandu-ma de mama focului pentru cateva minute, lasandu-le pe celelatlte persoane sa incerce sa ma prinda dar nu a reusit nimeni(doar fugeam pe holul respectiv fara sa mai lovesc pe nimeni) pana cand solida femeie s-a intors la planul ei de a ma strange de gat.
A reusit pt ca eram tinut de maini si de picioare iar in cele din urma datorita unghiilor si mainilor puternice ale acelei femei datorita oxigenarii slabe a creierului am cazut si apoi am fost calcat pe ureche(pe cap) pana mi-am pierdut complet constiinta.Tot ce imi amintesc e ca doi barbati care erau internati, unul pentru dezalcolizare si altul un fost sef de post al politie romane strigau ca daca mai continua voi sfarsi tragic.
Nu am avut dreptul la vizite decat dupa ce mi-au mai trecut ranile (cam dupa o saptamana) dar totusi aveam urechea neagrea si se vedea zdravan urma unghiilor in gatul meu
0
14-01-2013, ora 17:49
eu_fabian
Nu este medic/terapeut
eu_fabian
Iar pe durata internarii am avut parte de medicamente de toate felurile, pana si penicilina(nu inteleg cum ar fi ajutat la depresie) si plegomazin "fara numar"care nu cred ca mi-au facut chiar bine...
0
14-01-2013, ora 21:23
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
In principiu cei dusi in felul asta la, , carcera, , din spitalele de psihaitrie au parte, cred eu, de experimentarea, , noilor medicamente, , ce urmeaza sa intre pe piata, iar modul agresiv al celor care au in primire astfel de cazuri, e infiorator.Trebuie mare atentie din partea celor care solicita un astfel de serviciu, altfel pot trimite catre o alta trauma, poate mai mare ca cea existenta, pt mult timp din viata lor sau pt totdeauna, pe cel ce urmeaza sa fie internat intr-un astfel de loc.Chiar daca o persoana intr-o astfel de stare are un comportament violent si sunt convinsa ca si personalul medical are uneori de indurat neplaceri, a aduce o persoana in starea de a nu putea avea actiune fizica se poate face intr-un alt mod, nu batai, calcat pe cap, atunci daca tu draga omule cu halat alb ce ai in maini viata si mintea unui tinar ce si-a pierdut discernamintul actionezi in acest mod, as putea afirma ca si tu ar trebui sa ai un diagnostic pt ca probabil faci asta zilnic.Pe alocuri se intimpla lucruri grave, daca tu mureai, erai singurul vinovat, daca cineva moare din cauza medicatei este vinovat ca a dezvoltat intoleranta la acea substanta, se pot spala usor pe maini de absolut orice.La ce bun sa se faca un test pt a vedea toleranta persoanei respective la ce urmeaza sa i se administreze?
NU omul in sine este subiectul principal in aceste situatii, el este sursa si sansa catre orice gen de exploatare.
0
14-01-2013, ora 22:35
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
D-na socialworker a deschis un subiect despre aceste experiente nefericite din spitalele de psihiatrie, dar mi-e teama ca a speriat-o stimabila Ciorapel pe generoasa doamna preocupata de binele bolnavilor internati sau nu !
Mie personal mi se suie sangele la cap cand aud astfel de povesti ! Nu stiu de ce nu se face o mica schimbare, dar esentiala pt zilele noastre, a acestui mic segment, care se ocupa de interactiunea cu bolnavii psihotici in primele ore si zile de spitalizare ! Exista o inflatie de psihologi, de multe ori chiar angajati deja in spitale, care nu stiu cu ce se ocupa, pt ca in momentele cele mai dificile dpdv psihologic pt bolnavi si chiar pt personalul medical, ei (psihologii) lipsesc din peisaj !

In secolul in care traim cred ca e timpul ca pe langa un asistent plictisit si un infirmier (cu 10 clase) nervos sa se introduca si un psiholog care sa faca parte din echipa de garda, in mod permanent ! S-ar putea detensiona astfel o multime de situatii neplacute pt partile implicate si s-ar putea evita abuzurile de orice natura !
Cred ca acest simplu fapt ar face diferenta intre spital si inchisoare -titlul acestui subiect - medici, asistenti si felceri exista si in inchisori !

Parerea mea !
0
14-01-2013, ora 23:02
eu_fabian
Nu este medic/terapeut
eu_fabian
Am relatat mai sus o mica parte din "aventura" de la prima internare.Am avut parte totusi tot in acel spital de o a doua internare in care ceva ce sa petrecut imi amintesc si acum si cred ca tot restul vietii.Ma aflam in a doua saptamana de internare cand pe la amiaza soseste ambulanta cu un barbat propus pentru internare.Acesta fusese implicat intr-un accident(a fost lovit de o masina nu stiu daca pe trecerea de pietoni sau traversase neregulamentar).
Din ce imi amintesc era bandajat in zona urechii la cap si acuza dureri, l-am intalnit in spatiul pentru fumat si povestea de unele expierente din viata sa, lucru ce m-a facut sa inteleg ca si el suferea(si nu cred sa fi avut familie).In aceeasi noapte in care fusese adus se plangea dar nimeni nu a facut nimic pentru el.A doua zi era rece in pat in salonul alaturat mie si ceilalti pacienti vorbeau ca murise din cauza indiferentei anumitor cadre.Pentru ca ma aflam in depresie imi amintesc ca i-am cantat vesnica pomenire la patul sau.dupa o ora lau bagat intr-un sac de gunoi negru si l-au dus intr-o anexa(dusuri si alte bunuri cum ar fi carucioare pentru cei cu dizabilitati etc.) a spitalului care era inchisa.
Imi amintesc si acum ca toti angajatii spitalului erau foarte suparati gandindu-se la ce e mai rau, afland mai tarziu ca au fost amendati sau ceva de genul...
Dumnezeu sa-l ierte!
0
14-01-2013, ora 23:37
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Da, Dumnezeu sa-l ierte ! Cam asa a decedat si fratele meu ! L-au internat seara, prin transfer de la neurologie iar dimineata la schimbarea turei, idiotii care erau de garda l-au gasit mort in pat, credeau ca doarme probabil ! Nici macar nu s-au deranjat sa-i dea jos camasa de forta pe care i-o pusesera de cu seara, desi regulamentul interior nu le permitea decat maximum 4 ore ! Am aflat asta intreband pacienti din camera ! Mai bine n-o faceam !

Cred ca singura cale este sa facem un dosar cu aceste abuzuri intamplate, de asemenea un proect de lege care sa reglementeze aceste raporturi si (rele) tratamente efectuate la camera de garda, dar si in spital si sa mergem cu ele la dl Gadea in emisiune ! Am observat ca doar acolo au sanse sa isi gaseasca rezolvare abuzurile !

Noapte buna !
0
14-01-2013, ora 23:43
help me
Nu este medic/terapeut
help me
Am un frate care este foarte bolnav si as dori sa stiu daca exista o clinica sau ceva de genul, unde ar putea fi internat permanent?
0
14-01-2013, ora 23:50
eu_fabian
Nu este medic/terapeut
eu_fabian
de ce vrei ca fratele tau sa fie internat permanent?
1
14-01-2013, ora 23:57
eu_fabian
Nu este medic/terapeut
eu_fabian
caterinca poate face oricine, uita ca esti special te-ai pacalit..pace omule
0
14-01-2013, ora 23:58
help me
Nu este medic/terapeut
help me
Are probleme psihice, este alcoolic..., este o poveste foarte lunga, as dori totusi sa stiu daca exista o astfel de clinica. Acum e destul de tarziu dar maine sper sa-mi fac timp sa povestesc.
0
15-01-2013, ora 08:09
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
Pt dependente, ideal ar fi sa poaat fi integrat intr-o terapie de grup.Vedeti reportajul despre Fundatia NAZARET din Sura Mica-Sibiu:

http://www.youtube.com/watch?v=l6Jaf_9lAec
0
15-01-2013, ora 09:17
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ help me

Fratele dv. trebuie internat intai la dezalcolizare ca sa isi revina.

Clinicile in general sunt pentru oameni in varsta si costa foarte mult 20, 30, 40 milioane pe luna.

@ eu fabian

In general pacientii aflati in episod psihotic se simt neintelesi si din acest motiv devin violenti.
Pune-te in locul acelor medici si gandeste-te cum te-ai fi comportat tu cu un pacient violent.
Ei nu te-au batut.
Te-ai tinut sa iti faca diferita calmante injectabile.
Tu te-ai zbatut foarte tare, deoarece in astfel de episoade pacientii fac dovada unei forte uriase si te-ai lovit sau te-au lovit ei care te-au tinut aparandu-se.
Asta e pacaleala cu penicilina. Ti-au facut tot calmante.

Daca erai pasnic din prima zi de spitalizare, nu tipai, si luai tratamentul asa cum era prescris de medic, nu te atingea nimeni cu un ac.

Si te rog sa nu incerci sa ma contrazici, ca am fost in astfel de saloane de mult mai multe ori decat tine.

Cu pacientii care isi iau tratamentul corect, asistentii si infirmierele se poarta chiar frumos.
0
16-01-2013, ora 15:18
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Clara vrei sa spui ca atunci cand unii pacienti refuza, poate doar pe moment, medicatia, asistentii si infirmierele sunt INDREPTATITI sa faca abuzuri fizice sau medicamentoase ?! Asta ne spui ?
0
16-01-2013, ora 17:28
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ stevens

Abuz inseamna sa mi se dea cu forta 60 de pastile de zyprexa in loc de una.
Acele persoanele sunt aduse la spital, in mod involuntar, conform legii si obligate sa faca tratament.
Daca refuzi sa inghiti pastilele ti se face tratament injectabil.

Ei nu te pot tine ca exponat 3 luni in spital, tu sa refuzi tratamentul si sa faci ca toate alea pe acolo.
Eu am vrut intr-un episod maniacal sa ma internez, sa fiu sub supravegherea doctoritei, dar fara sa iau tratamentul.
Adica sa vad daca ies din episod prin puterile proprii, cum zice k.v. Nu mi s-a acceptat desi am insistat foarte mult.

Familia si politia si salvarea nu aduc un om aiurea in spital daca omul complet e ok.
Hai sa fim seriosi, sa nu mai dramatizam atat si sa nu exageram importanta unor situatii prin care am trecut.

Cu fratele tau a fost, intr-adevar vina asistentilor.
Dar acel spital trebuia dat in judecata rapid.

Eu niciodata cand am fost in acea sectie, daca am luat tratamentul si am stat in banca mea, fara sa fac galagie, nu am fost impinsa, bruscata, legata, injectata. Si nici un alt pacient de pe acea sectie.
0
16-01-2013, ora 19:28
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Clara nu putem lasa aceste lucruri sa se intample la bunavointa unuia sau altuia care lucreaza pe acolo, aceste relatii trebuie legiferate ! Scene dostoievskiene cu mujici platiti sa agreseze sau sa ameninte bolnavi critici nu mai au ce cauta in spitale, in secolul nostru ! Insa tu nu esti persoana potrivita pt a discuta aceste "amanunte", esti prea barbata sau vrei sa pari asa !
0
16-01-2013, ora 19:45
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ stevens

Tu tot discuti aceste amanunte fix de moartea fratelui tau, fara sa faci nimic concret.

Mai bine ai grija ca pe viitor sa le transformi in fapte decat de discutiile mele despre internarile la cheie unde tu nu ai fost niciodata si fata de care nu ai nici un fel de experienta reala.
0
16-01-2013, ora 21:28
eu_fabian
Nu este medic/terapeut
eu_fabian
@ clara_p

'Daca refuzi sa inghiti pastilele ti se face tratament injectabil. ' am impresia ca vorbeai de cazul meu in care citatul nu corespunde cu realitatea! Am acceptat tratamentul...
Si chiar daca sufar de o boala psihica stiu ce inseamna penicilina insotita de durerea unei injectii !

Aseara am vizionat 'the marketing of madness' si chiar nu vreau ca existenta mea datorita acestor droguri sa se limiteze la a exista, vreau sa gasesc solutia in cazul meu care este realizarea cu succes unei activitati zilnice pentru a-mi putea continua viata

pace
0
16-01-2013, ora 21:49
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
Sa ai o afectiune, sa fii victima psihiatriei, sa induri efecte negative severe, sa ajungi dependent/a de aceste pilule anulindu-ti aproape viata in esenta si sa sustii ca violenta asupra bolnavilor este certificata asta raspunde la multe intrebari.A imobiliza o persoana in perioada de criza inseama a o face intr-un mod care sa semene cu faptul ca mai exista diferenta intre bolnav si cadru medical.In multe spitale necunoscute, cu oameni abandonati se petrec o multime de abuzuri, daca ideea ca asa e bine vine din partea bolnavilor o sa fiti voi si tot restul ciunititi de orice drepturi si o sa cadeti sub impactul unei limitari urite.

@eu_fabian
De ce n-ai stat ca mielul la taiere? doar, , medicul si ceilalti stiu ce-i mai bine pt tine, , tu nu trebuie sa stii ce inghiti, ce injectii ti se fac, deschizi gura mare si inchizi ochii, daca stai cumintel nu ai cum sa primesti un bocanc in fata(sa se dea bite de baseball in dotarea spitalelor)
0
16-01-2013, ora 21:54
eu_fabian
Nu este medic/terapeut
eu_fabian
Exact.dupa prima expierenta cand ma aflam in criza si chiar credeam dupa cele intamplate ca urma sa fiu omorat nu am mai vrut sa supar pe absolut nimeni din "cei de sus" si astfel am inghitit pastile si injectii pe banda rulanta de doua ori pe zi...
0
16-01-2013, ora 22:04
k.v
Nu este medic/terapeut
k.v
Oricum asa cum am zis, , cine pateste ceva rau el e vinovat, , si uite ca asta vine, culmea, din partea celor care ar trebui sa inteleaga ca daca ei n-au patit astfel de lucruri sunt totusi o multime care trec prin drama bolii+medicatiei+abuzului.Abuzul nu trebuie sa existe din partea nimanui asupra nimanui in nici-o situatie, acceptarea a orice pt ca sunteti ntr-o situatie grea/rea/, va transforma, va sterge calitatea de oameni cu drep real de viata.
0
17-01-2013, ora 09:52
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ eu_fabian

Aia nu era penicilina.
Ca doar nu erai racit cu febra 40 de grade.
Ala era tot un medicament injectabil ca sa iesi din episod.
Dar... daca le-ai fi inghitit pe cele pe gura si ai fi fi fost cuminte, nu ti-ar fi facut injectabil.
Te-au pacalit.
0
17-01-2013, ora 12:53
daniel d.
Nu este medic/terapeut
daniel d.
Cam cata experienta ai acumulat tu pana acum Clara de vobeste asa de sus domnului Stevens?
0
17-01-2013, ora 17:07
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ eu_fabian trebuie sa isi rezolve niste traume care tin de acea internare prin intelegerea corecta a lucrurilor si sa mearga mai departe. Nu sa se ancoreze in trecut.
Adaugă un comentariu / răspuns
59 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul