Cand este necesara internarea psihiatrica?

14-11-2018
fen_echo
Nu este medic/terapeut
fen_echo
Am aproape 24 de ani si tulburare de personalitate Borderline cu decompensari dese. Am fost pe 4 regimuri de tratament pana acum, momentan iau Eglonyl, Depakine, Cipralex, Bromazepam si Rivotril. Ultimii mei doi psihiatri mi-au recomandat internarea daca nici aceasta schema de tratament nu functioneaza. Nu reusesc sa fac fata la serviciu, desi lucrez de acasa. De la 7-9 ore pe care le lucram pe zi, acum de-abia pot lucra o ora, iar asta o data la 2-3 zile. Si cu somnul am probleme, desi sunt pe benzos. Uneori iau Xanax sau Gerodorm pe langa ceea ce am deja pentru somn, dar degeaba. Probabil am capatat toleranta la ele.

Revenind la internare, atat eu cat si parintii mei sunt sceptici ca as avea nevoie, desi ma simt ca o povara pe capul lor si nu pot face nimic. Chiar nu stiu ce sa cred - am sau nu nevoie de internare? Ar fi benefica, dat fiind ca e vorba de o tulburare de personalitate si nu de o boala psihica per se?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
1 comentarii
1
14-11-2018, ora 22:06
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna seara

Avand in vedere ca se numeste "tulburare" de personalitate inseamna ca este ceva patologic/ o boala. Dar problema nu este aceasta, ca este sau nu o boala, ci ce faceti in aceasta situatie.
Abordarea unei suferinte psihice se face in general printr-o combinatie de tratament medicamentos si psihoterapie. Uneori internarea poate fi o solutie buna caci are avantajul de a gasi schema de tratament cea mai buna in perioada cea mai scurta. In timpul internarii se face de obicei psihoterapie.
Puteti merge la o evaluare psihologica facuta de un psiholog clinician cu experienta care poate evalua daca este cazul unei internari, sau care sunt alte solutii.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul