somn agitat la copil de 4 luni
Buna ziua!am o fetita de 4 luni care de ceva timp nu imi mai doarme noaptea bine in sensul k e agitata se trezeste plangand si se freaca foarte tare la ochi, la nas, se intoarce cu fata in jos de se scarpina de perna, se freaca de se inroseste.mentionez faptul ca dupa nastere a avut probleme la ochiul stang, ii lacrima foarte tare, am fost la control oftalmol.si mi-a dat sa-i pun picaturi nettacin si sa-i fac masaj si sa ma duc la control dupa vreo trei saptamani dar nu am mai fost.acum nu ii mai lacrimeaza(foarte putin cateodata)dar nu stiu de unde mancarimile acestea si starea de agitatie de nu poate dormi.nu stiu daca are relevanta dar am mai remarcat ca se intoarce foarte des pe burta( e posibil sa aiba vermisori?).ce parere aveti si ce ar trebui sa fac in situatia prezentata?
3 comentarii
Buna ziua.
Din cele relatate de D-voastra inteleg ca fetita are imperforatie de canal lacrimo-nazal stang. Este posibil ca agitatia sa fie cauzata de disconfortul de la nivelul ochiului stang.
Am inteles ca sugarul doarme pe perna, dar la varsta aceasta se recomanda sa se doarma fara perna. Se poate sa-i fie cald...Incercati sa indepartati perna si tot ce poate sa conduca la disconfort, alergie sau supraincalzire.
Consider oportuna reevaluarea oftalmologica si eventual consult la medicul de familie. Multa sanatate!
Din cele relatate de D-voastra inteleg ca fetita are imperforatie de canal lacrimo-nazal stang. Este posibil ca agitatia sa fie cauzata de disconfortul de la nivelul ochiului stang.
Am inteles ca sugarul doarme pe perna, dar la varsta aceasta se recomanda sa se doarma fara perna. Se poate sa-i fie cald...Incercati sa indepartati perna si tot ce poate sa conduca la disconfort, alergie sau supraincalzire.
Consider oportuna reevaluarea oftalmologica si eventual consult la medicul de familie. Multa sanatate!
Nu doarme pe perna, am vrut sa zic ca se intoarce pe burta cu fata pe paturica, saltea...unde o pun si se scarpina.Dar e posibil sa mai fie canalul lacrimal infundat chiar daca nu-i mai lacrimeaza ochiul?si va rog sa-mi raspundeti si la intrebarea daca ar putea avea viermisori la varsta ei?va multumesc pentru raspunsul si timpul acordat.
Buna ziua.
Daca nu mai lacrimeaza, probabil ca s-a produs dezobstructia canalului lacrimo-nazal.
Viermisori (oxiuri?!) la varsta aceasta: putin probabil. Urmariti scaunul, daca sunt prezenti se pot vedea. Se poate efectua examen coproparazitologic (identificarea parazitilor in scaun). Agitatia si pruritul, cu roseata fetei poate fi un semn de alergie.
Daca nu mai lacrimeaza, probabil ca s-a produs dezobstructia canalului lacrimo-nazal.
Viermisori (oxiuri?!) la varsta aceasta: putin probabil. Urmariti scaunul, daca sunt prezenti se pot vedea. Se poate efectua examen coproparazitologic (identificarea parazitilor in scaun). Agitatia si pruritul, cu roseata fetei poate fi un semn de alergie.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 11viermisori???
- 2bebele meu adoarme leganandu-se.
- 3somnul copilului de 9 luni
- 5Gemetele la copii in somn
- 3refuza sa doarma
- 13opium si stramoniu pentru un copil de 14 luni
- 11baietelul meu se ineaca in somn
- 4intrerupere tratament montelukast
- 1Somnul copilului de 1 an si 2 luni
- 21Bebelusul doarme toata noaptea - afla ce tehnica trebuie sa folosesti
- 9Copilul meu de 10 ani nu poate dormi singur
- 9Copil de 4 luni (alaptat exclusiv la san) care se trezește foarte des noaptea
- 2Sfaturi somn fetita de 2 ani și 2 luni
- 1Copil4ani si jumatate nu doarme noaptea
- 0Bebe doarme prea mult
- 0Faza de somn care apare in fiecare zi cu câte doua ore mai tarziu
Mai multe informații despre: Somnul copilului
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: