refuza sa doarma
buna ziua.am o fetita de 3ani si 2luni care nu vrea sa doarma la pranz.asta nu ar fi o problema daca nu ar face atatea mofturi.din septembrie merge la gradinita si se trezeste dimineata.cu tote ca este obosita, si se vede, refuza sa doarma.doua zile rezista fara somn la pranz, dar dupa, , , cade, ,.ieri de exemplu, a adormit la ora 18, si s-a trezit astazi dimineata la ora 6.s-a trezit la ora 22 si a baut laptele, dupa care a adormit din nou.nu stiu cum sa fac sa o determin sa doarma la pranz, si sa aiba un program.am stat cu ea in pat si cate 3ore, dar degeaba.daca imi poate da cineva vreun sfat.va multumesc mult.
3 comentarii
stimata doamna gabriela, eu cand eram copil mergeam la gradinita cu program prelungit, unde la pranz bineinteles ca eram pusi in patuturi sa dormim. In patru ani daca am adormit de doua ori dupa masa.
Unii copii nu sunt asa somnorosi. Poate nu face miscare prin aer suficienta.
Important nu este sa doarma dupa masa. Important este sa se culce seara devreme, somnul de noapte este cel mai bun.
E bine daca dupa masa se odihneste pur si simplu. Poate asa e felul ei, mai putin somnoroasa.
Spunea o psiholoaga la TV ca de cele mai multe ori copilul are dreptate! Copiii nu se plang degeaba nici de oboseala, nici de educatoare etc.
Numai bine!
Unii copii nu sunt asa somnorosi. Poate nu face miscare prin aer suficienta.
Important nu este sa doarma dupa masa. Important este sa se culce seara devreme, somnul de noapte este cel mai bun.
E bine daca dupa masa se odihneste pur si simplu. Poate asa e felul ei, mai putin somnoroasa.
Spunea o psiholoaga la TV ca de cele mai multe ori copilul are dreptate! Copiii nu se plang degeaba nici de oboseala, nici de educatoare etc.
Numai bine!
Draga mea, nu e o problema faptul ca nu doarme, mai mult o chinui daca stai cu ea in pat cate 3 ori cand ai putea in acest timp sa iesi cu ea la o plimbare in aer liber (intr-un parc) in asa fel incat sa o obosesti.
Fetita mea are 4 ani si jumatate, este la gradi, am lasat-o la program prelungit insa o luam foarte obosita, ea mai mult se fataia in pat in loc sa doarma, asa ca o iau la pranz, merg in parc cate o ora sau doua, si apoi ne intoarcem acasa, iar noaptea doarme neintoarsa.
Noroc.
Fetita mea are 4 ani si jumatate, este la gradi, am lasat-o la program prelungit insa o luam foarte obosita, ea mai mult se fataia in pat in loc sa doarma, asa ca o iau la pranz, merg in parc cate o ora sau doua, si apoi ne intoarcem acasa, iar noaptea doarme neintoarsa.
Noroc.
va multumesc mult pt sfaturi.o sa in cerc si varianta cu parcul, dar stiti ca mai este o problema...s-a invatat numai in brate, si numai la mine in brate.asa ca ori de cate ori mergem un deva, domnisoara mea prefera sa stea la mine in brate, si nu sa mearga pe jos.probabil ca de asta eu obosesc, iar ea nu.e adevarat ca plimbari in aerul liber nu prea am mai facut.poate si asta este o cauza.eu va multumesc din suflet pt sfaturi si o sa le aplic.numai bine va doresc.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 11viermisori???
- 2bebele meu adoarme leganandu-se.
- 3somnul copilului de 9 luni
- 5Gemetele la copii in somn
- 13opium si stramoniu pentru un copil de 14 luni
- 11baietelul meu se ineaca in somn
- 4intrerupere tratament montelukast
- 3somn agitat la copil de 4 luni
- 1Somnul copilului de 1 an si 2 luni
- 21Bebelusul doarme toata noaptea - afla ce tehnica trebuie sa folosesti
- 9Copilul meu de 10 ani nu poate dormi singur
- 9Copil de 4 luni (alaptat exclusiv la san) care se trezește foarte des noaptea
- 2Sfaturi somn fetita de 2 ani și 2 luni
- 1Copil4ani si jumatate nu doarme noaptea
- 0Bebe doarme prea mult
- 0Faza de somn care apare in fiecare zi cu câte doua ore mai tarziu
Mai multe informații despre: Somnul copilului
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: